MasterChef Slovenija

Lidija o uvrstitvi v najboljšo peterico: NO-RO!

Velenje, 07. 06. 2024 13.00 | Posodobljeno pred 9 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Lidija Subašić pravi, da so bili občutki ob uvrstitvi v najboljšo peterico kuharjev neverjetni. Med kuhanjem je uživala tudi zaradi odličnega mentorstva in pomoči Mojmirja Šiftarja. Pravi, da bi lahko z novim sodnikom kuhala vsak dan.

Lidija Subašić se je kot prva uvrstila v peterico najboljših kuharjev 10. sezone MasterChefa Slovenija. Tekmovalci so se pomerili na individualnem testu, ki je bil nekaj posebnega. Prvič so kuhali pod mentorstvom sodnikov in vsak si je izbral svojega. Lidija se je odločila za Mojmirja Šiftarja, na koncu pa slavila. Prva reakcija tekmovalke je bilo čisto veselje in seveda ponos. Lidija: "Občutki so bili neverjetni! Najprej, da sem zmagala v boju za prvo mesto v top 5, potem pa še, da mi je to uspelo na individualnem izzivu, saj tam doslej še nisem uspela zmagati. Vedno mi je za malo zmanjkalo. Pripravljala sem sladico, ki jih zelo redko pripravljam, čeprav so sladice tista prva moja strast in ta je totalno nora in odštekana. Vsebovala je še granolo, ki je med izzivom sploh nisem mogla poskusiti zaradi alergije, potem krompir ... V glavnem, NO-RO!"

Lidija Subašić na balkonu in v top 5
Lidija Subašić na balkonu in v top 5 FOTO: POP TV

Ob navdušenju sodnikov se je tako povzpela na balkon in med najboljših pet, kar je bilo morda za koga veliko presenečenje. Kar nekaj nekdanjih tekmovalcev je namreč zmago napovedalo Luku Pangosu, tudi Juretu Pavliču in morda še komu. Lidija: "Vsak ima svojega favorita, ampak na koncu bo pomemben tisti zadnji krožnik oziroma kako ti v tistem trenutku leži tisti izziv. Meni osebno je bila vsaka stopnička v MasterChefu enako pomembna in ja, očitno mi je bil tokratni izziv pisan na kožo, uživala sem med kuhanjem in zato tudi zmagala."

Lidija in njen mentor ter pomočnik Mojmir Šiftar
Lidija in njen mentor ter pomočnik Mojmir Šiftar FOTO: POP TV

Ne samo mentorji, sodniki so bili v tokratnem izzivu prvič doslej tudi pomočniki tekmovalcev. Resda samo za pet minut, a so bile te dragocene in v Lidijinem primeru morda celo odločilne. Lidija: "Jaz res težko opišem, kako nadarjen in podučen je chef Mojmir. Poleg vsega znanja, ki ga ima, je pa še odličen mentor, znanje zna predati naprej. Čeprav je nov sodnik in so vsi vajeni Bineta, bom jaz rekla, da sem neizmerno vesela, da je letos z nami Mojmir, ki nam na vsakem koraku predaja znanje, nas spodbuja, konstruktivno kritizira, pod črto je pravi kuhar in poleg tega tudi človek. Takoj, ko smo izvedeli, da moramo izbrati mentorja, sem si zaželela Mojmirja in imela sem srečo, da se je moja želja uresničila. Všeč mi je bilo, da je mojo idejo sprejel in mi okoli moje grobe osnove svetoval oziroma me samo usmeril, kot pravijo, učitelj mora učenca naučiti, kako ribo uloviti in mu je ne samo dati. S takim mentorjem bi lahko kuhala vsak dan! HVALA, MOJMIR, ŠE ENKRAT!"

Kdo se bo prihodnjič pridružil Lidiji? Ne zamudite nadaljevanja boja za mesta v najboljši peterici kuharjev letošnje sezone v ponedeljek ob 21.15 na POP TV.

MasterChef Slovenija
  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ali63
10. 06. 2024 13.53
Nima več imunitete, pa naj gre na balkon, da ne popuši na izločitvenem, ker mimo grede, šefi že vejo kakšen bo. Ni v redu.
luna.3
07. 06. 2024 18.41
+9
Saj dobro kuha, ampak jo ful forsirajo, je samovšečna, antipatična, skratka... Luka in Jure s svojo preprostostjo daleč pred vsemi, da ne govorimo o kuhariji, oba sta super. Je pa res, da je glede okušanja krožnikov tako, kakor reče prvi šef, ostala dva nimata svojega mnenja, le včasih malce drugače obrneta besede. Resnično ne razumem, da imajo vsi trije enake okuse.
Kuku456
07. 06. 2024 18.22
+10
Neki na te ženski mi ni ok k se tok sil pomoje
kala 09
07. 06. 2024 15.59
+9
Sodniki bi morali biti v ločenih prostorih ko probavajo krožnike,čim en reče fantazija okusov,druga dva pajaca se topita,,in ne mi govoriti da vsi trije imajo iste okusu.Glede naše Lidije pa ne bom komentiral ker tisti ko to gleda se vidi ,da jo porivajo v ospredje.
Marck
07. 06. 2024 15.41
+12
Joj ta Domen tut en amater. Groza.
Cobra1986
07. 06. 2024 14.27
+7
Julija bi tut že zdavnaj morala it domov ene 5 krogov nazaj, Zaspana,1 v bistvu se je dosti prešlepala na balkon s skupinskimi izzivi, saj je naredila nekaj dobrih krožnikov, sam ona za med top 5 pa že zdavnaj ni, še Blanka, ki mi je šla na živce bi si bolj zaslužila biti še v igri.
nimamkaj
07. 06. 2024 14.18
+19
Sodniki odločajo kakor jim je kdo všeč in to žensko že od začetka dajejo v ospredje...to je res že samo "kuhinja"...na drugi način😡😡😡
SigmaP40
07. 06. 2024 14.07
+18
Sixpack (šesterica) v dveh besedah!! Lidija:kuharski komentator. (ja pa to pa uno..) Klara :Slaščičarska šleparka(sladice pa samo sladice) Domen:Samohvalni izgubljenec. Luka :Kuharski vulkan. (Znanje, ideje, izvedba..) Jure:Tiha voda. (Poln presenečenj) Julija:Skriti talent(včasih malo preveč zadržana in plaha)
slovenka62
07. 06. 2024 13.53
+21
Govoriš govoriš kot da si samo ti.Naporna res.Drugače si je pa Luka zaslužil balkon ne ti.Sodniki te pač forsirajo nezasluženo.
nimamkaj
07. 06. 2024 13.46
+20
Antipatična...