MasterChef Slovenija

Lidija Subašić bo začinila novo sezono MasterChefa Slovenija

Velenje, 14. 03. 2024 09.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Lidija Subašić želi napredovati v kulinariki, zato je zbrala pogum za prijavo k sodelovanju v MasterChefu Slovenija. Njena mama pravi, da je preveč direktna, sama pa namerava novo sezono kuharskega tekmovanja začiniti malce drugače.

28-letna Lidija Subašić iz Ljubljane je po izobrazbi politologinja. Trenutno dela v marketingu, toda njena velika strast je kuhanje. Lidija: "Starši so me vedno spodbujali k izobrazbi in vedno sem jo prioritizirala. Celo življenje me je zanimalo več stvari hkrati. Moja strast do kuhanja se je razvila nekaj let nazaj in od takrat najraje svoj prosti čas preživljam v kuhinji ali pa v kakšni restavraciji, kjer pokušam kaj novega in zanimivega." Tudi v tujini, saj nadvse rada potuje in raziskuje tuje države in tamkajšnjo kulinariko, kar bo dobra popotnica za MasterChef tekmovanje. Lidija: "Najbolj v spominu mi seveda ostane hrana in ljudje, ki tudi pričarajo utrip mesta ali države. Absolutno so mi potovanja dala veliko kulinarično širino, še več pa doživetij, preizkušenj in zelo lepih spominov."

Občasno dela tudi kot pomočnica kuharja na domu, kar je zanjo prav posebna izkušnja. Lidija: "Lahko samo rečem, da so dnevi dogodkov meni najbolj všeč. So zelo zanimivi, kdaj zelo dolgi, ampak vedno prepleteni z veliko smeha in 'heca', kar je v delovnem okolju zelo pomembno."

Lidija in Klemen Skubic
Lidija in Klemen Skubic FOTO: osebni arhiv tekmovalke

Ne samo kuha, Lidija rada tudi dobro je, česar pa ni videti. Na vprašanje, kam gredo kalorije, v smehu odgovori: "Rada ohranjam aktiven življenjski slog. Vsake počitnice so do neke mere tudi športno obarvane, prav tako pa moj teden. Ostalo bi pa rekla, da je naredila genetika." Aktivna je že od nekdaj, med drugim je dolga leta plesala in tudi poučevala hip hop.

Lidija Subašić
Lidija Subašić FOTO: POP TV

Naj se prijavi k sodelovanju v MasterChefu Slovenija, jo je prepričal sodelavec Klemen Skubic. Lidija: "Klemen je tudi moj zelo dober prijatelj, ki me je prvi spoznal s profesionalno kuhinjo, me veliko naučil in mi pokazal. Verjel je vame, prepričan je bil v moje znanje in videl mojo željo po napredovanju v kulinariki in me tako spodbudil k prijavi." Sedaj si obeta veliko novega kuharskega znanja, gledalci pa po njeni zaslugi morda še bolj začinjeno sezono. Njena mama je namreč razkrila, da je sarkastična in preveč direktna, Lidija pa pravi: "Vedno rada povem to, kar si mislim. Je pa res, da me mogoče to kdaj stane. Sarkazem pa je le del mojega humorja. Novo sezono bom definitivno začinila z dobro voljo in pozitivno energijo."

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

misterbin
14. 03. 2024 11.26
+1
Subašič ....... sarmice ,pleskavice crevca na žaru obvezno čevapčiči
Blue Dream
14. 03. 2024 11.19
izgleda ful stereotipno
Nace Štremljasti
14. 03. 2024 09.52
+6
bravo šubašić to bodo pleskavice,če
ZDA teror
14. 03. 2024 09.41
+3