MasterChef Slovenija

Lidija Subašić v eni najtežjih preizkušenj do druge imunitete

Velenje, 02. 04. 2024 22.10 | Posodobljeno pred 15 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Matej Muhvič je kot vodja zmagovalne skupine v boj za drugo imuniteto letošnje sezone poslal Lidijo Subašić, Dano Ilić, Martino Pušnik in Blanko Erniša. Krožnik gostujočega chefa Igorja Jagodica je najbolje poustvarila Lidija.

Kuhanje z Igorjem Jagodicem

Matej Muhvič je kot vodja zmagovalne skupine določil tekmovalke, ki so se najbolje odrezale med prejšnjim izzivom. Kot najbolj suvereno je izpostavil Lidijo Subašić, ki je s svojim znanjem in napotki pripomogla k uspehu skupine. Dana Ilić je pripravila odličen ganache, Martina Pušnik meringe, za konec pa je izpostavil še Blanko Erniša. Sebe ni želel izpostaviti, priznal je, da so mu med izzivom veliko pomagale prav tekmovalke. Samo z njihovo pomočjo je lahko vodil skupino, s svojim razmišljanjem pa si je prislužil aplavz.

Tekmovalke, ki so se lahko borile za imuniteto.
Tekmovalke, ki so se lahko borile za imuniteto. FOTO: POP TV

Štiri tekmovalke so s tem dobile priložnost, da se pomerijo za drugo imuniteto. Za zmago so morale prepričati štiri sodnike, pomerile pa so se v enem najzahtevnejših izzivov sezone. Posebej zanje ga je pripravil Igor Jagodic, ki sodi v sam vrh svetovne kulinarike, je chef ene najprestižnejših restavracij v Ljubljani in dobitnik Michelinove zvezdice. Poustvariti so morale vrhunsko jed, ki jo je pripravil, a recepta niso imele na voljo, informacije so lahko pridobile le med opazovanjem prezentacije.

Natančnost in hitrost

Igor je tekmovalke pred kuhanjem opozoril, da bodo morale biti izredno natančne pri pripravi jedi. Ta je bila sestavljena iz poširanega fileja morskega lista, zvitka špinače, blitve, škampov in 'beurre blanc' omake. Gostujoči sodnik je pričel s kuhanjem, tekmovalke pa so mu sledile, pri čemer so morale biti zelo hitre. Igor jim je položil na srce: "Zaupajte si."

Čeprav je gost umirjeno demonstriral pripravo, mu je Lidija s težavo sledila, medtem ko je Martina sprva plavala kot riba v vodi. Nato pa je naredila napako, ko je namesto špinače uporabila koprc. Napake dolgo časa ni ugotovila, pa čeprav je gost večkrat omenil špinačo. Mojmir Šiftar je še opazil, da Dana koromača ni dala v ledeno vodo. Blanki se je zdelo, da je dobro ujela tempo, bila je tudi najbolj mirna.

Tekmovalke so nato od blizu opazovale filiranje romba. Na voljo so imele samo eno ribo, zato ni bilo prostora za napake. Martina je do izteka časa pripravila samo tri fileje, poleg tega se ji je zažgalo maslo. Nakar je le ugotovila, da je namesto špinače uporabila koprc, a je bilo že prepozno. Lidiji je v nadaljevanju kazalo najbolje. Ko je Igor zaključil s kuhanjem, so imele tekmovalke samo še eno minuto, da dokončajo krožnik. Blanki je na koncu zmanjkalo časa, da bi jed pokapala z oljem.

Krožnik Igorja Jagodica (levo) in krožnik Lidije Subašić
Krožnik Igorja Jagodica (levo) in krožnik Lidije Subašić FOTO: POP TV

Lidija si pribori drugo značko imunitete

Martina ni dovolj termično obdelala ribe, Igor je komentiral tudi nadev, v katerem je uporabila koprc. Luka Jezeršek je ocenil, da je kuhala po svoje, zato se z jedjo ni približala originalu. Mojmir pa je dodal, da je kljub tehničnim napakam pripravila svojo jed, ki načeloma funkcionira.

Danin zvitek je padel skupaj, saj je pripravila preveč tekoč, pa tudi precej slan nadev. Preveč slana je bila tudi solata, medtem ko je ribo solila premalo, prav tako omako. Dana je priznala, da komponet ni poskušala, a se je med kuhanjem veliko naučila.

Blanka je stavila na okuse, saj je vsako komponento tudi poizkusila. Ko je zagledala Igorjev krožnik, je takoj opazila razlike. Omaki je manjkal okus po rjavem maslu, solato je narezala preveč na debelo, a je bila dobrega okusa. Ribo je lepo termično obdelala, manjkal pa je en file. Karim Merdjadi je jed ocenil kot okusno, ni pa se dovolj približala originalu.

Lidija je bila na vrsti zadnja in se je že po videzu najbolj približala originalu. Ribo je lepo začinila, večji file pa je bil malce premalo termično obdelan. Povedala je, da je poskusila vse komponente, razen drobtin, saj je alergična na pinjole. Karim je ocenil, da bi ji lahko uspel popoln krožnik, če bi se po prvotnem šoku in kaosu malce prej skoncentrirala.

Luka je na koncu pohvalil tekmovalke: "Dekleta, danes ste imela težko nalogo, ampak sta jo odlično opravila." Sodniki so se odločali med Lidijo in Blanko, z zmagovalnim krožnikom si je imuniteto prislužila Lidija. Ponosna je bila na skupinsko kuhanje, na Mateja in nase, da je ostala zbrana do konca izziva in si priborila značko.

Ne zamudite nove oddaje MasterChefa Slovenija jutri ob 21.15 na POP TV.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Veja777
03. 04. 2024 12.21
+2
Pokušanje in nato spet mešanje jedi z isto kuhalnico,ki je bila pred tem v ustih kuharja....so to neki novi standarda masteršefa🤔🤢?
Franc Biber
03. 04. 2024 09.29
+1
Še zmeraj mi ni jasno kje so pohanje našli. Pa celo v oddajo dali.
wsharky
03. 04. 2024 08.27
+6
ha ha ha lukec jezerskof preplacane so njihove pogostitve preplacane
Krneki 00
03. 04. 2024 08.23
-3
da se vam da za tole večer zabijat..... ker doilgfčas
Sir Oliver
03. 04. 2024 08.16
+9
A s to Subašićevo so podpisali posebno pogodbo? Komentira vsakič, ko vrže sol v pisker in vsakič, ko jo Melkijard pogleda.
Ali63
03. 04. 2024 08.15
+13
Ko kuhajo, bi morali imeti lase spete! To je osnova vsake kuhinje!
Jezna lepookica
03. 04. 2024 08.04
+5
Letošnjrmu Master Chefu bi lahko dali naslov Master Chef z Lidijo ali with Lidija. Saj no preveč snemajo preveč govori....
Franc Biber
03. 04. 2024 08.14
+0
Edina ki nekaj zna. A bo pohanje govoru? Sej še jogurt ni znal odpret.
anolinka123
03. 04. 2024 08.16
+6
Izpostavlajo vedno tiste, ki jih ima kamera najraje. Lidijo defitivno ima: je zabavna, lusna in sposobna.
12apostol
03. 04. 2024 09.20
+1