Luka Jezeršek bodril izpadlega tekmovalca: Marsikdo ima željo, pa si ne upa

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
AVTOR
Su.S.
KOMENTARJI
7
Na individualnem testu sta sodnike presenetila Gašper Peklaj in Žan Milosavljević. Trojica, ki je naredila veliko napako, je morala na izločitveni test. Palačinke so domov odpeljale Jerneja Smolingerja, ki pa so mu sodniki namenili nadvse spodbudne besede.

V drugi oddaji šova MasterChef Slovenija so za kuharske postaje morali tisti, ki se jim na prvem izzivu ni uspelo povzpeti na balkon. Tam sta vsakega tekmovalca pričakali dve škatli, ena je bila ‘klasičen mystery box’, druga škatla ni skrivala prav ničesar. Tisti, ki so se odločili za neznane sestavine, so imeli na voljo več časa za pripravo jedi. Tvegali so samo Žan Milosavljević, Miha Robnik in Kaja Jurač. Trojici se je smejalo, ko je ugotovila, da si je s pogumno potezo za kuhanje s povsem enakimi sestavinami ‘kupila’ dodatnih 30 minut.

Kajino veselje
Kajino veseljeFOTO: POP TV

Tekmovalci so pričeli s kuhanjem. Dodatna motivacija zanje je bila, da bo šel tisti, čigar krožnik bo obetal že med pripravo, predčasno na balkon. Prvo mesto je bilo rezervirano za enega izmed tistih, ki so imeli na voljo 30 minut, drugo za enega izmed preostale trojice. Sodniki so pozorno opazovali in preizkušali, odločili so se, da je med tekmovalci iz prve skupine najbolj obetal Gašper, zato se je lahko povzpel na balkon.

Sodniki so na balkon prvega poslali Gašperja
Sodniki so na balkon prvega poslali GašperjaFOTO: POP TV

30 minut se je izteklo in samo trije so kuhali naprej. Vse oči so bile uprte v Žana, ki je pripravljal zelo lep krožnik, kuhal je zbrano, njegova kuharska postaja pa je bila kot iz škatlice. Po pričakovanjih si je lahko prav on predčasno oddahnil.

Tudi Žan se je veselil predčasnega odhoda na balkon
Tudi Žan se je veselil predčasnega odhoda na balkonFOTO: POP TV

Sledilo je ocenjevanje krožnikov. Jernej je pred sodnike postavil surovega piščanca, ki sploh ni prišel blizu sodniških brbončic. Kristina je pripravila povprečen sendvič, Sandijev je bil boljši, a tudi, kot se je izrazil Karim, "glomazen". Kaja Balentič je storila enako napako kot Jernej in postregla surovo meso. Iza je pripravila solato, ki se je Luki zdela "malo dietna", s čimer pa se sama ni strinjala. Mihi je uspelo dovolj speči meso, a krožnik ni imel rdeče niti. Tudi Kaja Jurač je postregla premalo pečeno kračo, zaradi česar je bila jezna nase, saj je imela na voljo dovolj časa, da bi napako popravila, a ga ni izkoristila.

Vabilo na izločitveni test
Vabilo na izločitveni testFOTO: POP TV

Na izločitveni test so morali Jernej in obe Kaji, ki sta bili videti še najbolj razočarani. Pomerili so se v peki palačink, ki naj bi bile zelo enostavne za pripravo, a se je izkazalo, da to ne velja za MasterChef kuhinjo. Vsak je imel na voljo 5 indukcijskih plošč in pet ponev. V 30 minutah so morali speči 10 dobrih palačink. Vsi so bili zelo motivirani, toda peči s petimi ponvicami ni ravno mačji kašelj. Sprva je najbolje kazalo Jerneju, a mu je prehitro zmanjkalo mase. Takoj zatem je mase zmanjkalo Kaji Jurač. Kaja Balentič je tako prva prinesla palačinke pred sodnike. Po strogem sodniškem ocenjevanju so jo od balkona ločevale samo še štiri palačinke. Kaja Jurač je izvedela, da je spekla preveč debele palačinke, sodnike je prepričala z dvema. Tudi Jernej je spekel preveč debele palačinke in je moral odhiteti nazaj za kuharsko postajo. Kaja Balentič si je kmalu zatem uspela pripeči vstopnico za balkon.

Presrečna Kaja Balentič
Presrečna Kaja BalentičFOTO: POP TV

Kaja Jurač in Jernej Smolinger sta mrzlično pekla naprej, pri tem pa je tekmovalka skoraj obupala. Tudi Jernej je povedal, da palačink še dolgo časa ne bo več pekel in jedel. Ko se je čas iztekel, sta morala pred sodnike. Kaji je uspelo speči samo še eno dovolj tanko palačinko, Jerneju nobene. To je pomenilo, da se tekmovanje zanj končuje. Jernej: "Tega si ne bom nikoli v življenju oprostil, da so me palačinke odpeljale domov ... Izkušnja je nepozabna, poraz pa boleč." Luka mu je položil na srce, naj bo ponosen nase, ker je sploh prišel v MasterChef kuhinjo. Luka: "Marsikdo ima željo, pa si ne upa." Jernej je še povedal: "Sem sem prišel gradit prihodnost za otroke, ampak zdaj jo bom moral graditi zunaj, na drugačen način. Ampak še bolj motiviran, še z večjim zagonom."

Jenej Smolinger je prvi izpadel iz bitke za 50.000 evrov
Jenej Smolinger je prvi izpadel iz bitke za 50.000 evrovFOTO: POP TV

Prihodnji teden tekmovalce čaka prvi skupni izziv, z njimi bosta kuhala tudi Luka in Karim. Bine je napovedal, da ne bo kuhal, da pa se bo zelo zabaval. Le kaj čaka petnajsterico?

Ne zamudite v četrtek in petek ob 20. uri na POP TV, zamujeni oddaji vas čakata na VOYO.

MasterChef Slovenija 2020 pasica