MasterChef Slovenija

Luka Pangos do prve imunitete v zgodovini slovenskega MasterChefa

Velenje, 26. 03. 2024 22.15 | Posodobljeno pred 28 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Štirje tekmovalci, zmagovalci prvega skupinskega izziva so se pomerili za prvo imuniteto v zgodovini slovenskega MasterChefa. Poustvariti so morali dve jedi chefa Jureta Tomiča, pri tem pa so bili tako zelo uspešni, da so o zmagovalcu odločale malenkosti. Značko si je priboril Luka Pangos.

Četveroboj za imuniteto

Štirje tekmovalci, Barbara Perić, Amadeja Lube, Luka Pangos in Jure Pavlič so se po uspehu na prvem skupinskem izzivu lahko povzpeli na balkon. Ostali tekmovalci bi se morali pomeriti na individualnem izzivu, a so sodniki poskrbeli za preobrat. Epska bitka je čakala prav četverico na balkonu. Karim Merdjadi: "O tem, kar čaka vas, so mnogi v tej kuhinji samo sanjali." Luka Jezeršek: "In to je imuniteta. To ni le zlata vstopnica za na balkon. Imuniteta je močno orodje, s katerim lahko popolnoma spremenite potek tekmovanja."

Za prvo imuniteto so se borili Luka Pangos, Barbara Perić, Amadeja Lube in Jure Pavlič.
Za prvo imuniteto so se borili Luka Pangos, Barbara Perić, Amadeja Lube in Jure Pavlič. FOTO: POP TV

Izziv je za tekmovalce pripravil Jure Tomič, ki ga je Karim opisal kot mojstra, ki je balkanski žar povzdignil na popolnoma nov nivo. Je chef, someljé in svetovni prvak v pripravi testenin. Luka: "Da si danes priborite imuniteto, boste morali poustvariti jed, ki Juretu zares veliko pomeni." To so bili tortelini v mleku, kombinacija testenin in jedi, ki jo je prvič poskusil v Črni gori, jagenjčka v mleku. Luka: "Tisti, ki se uspe najbolj približati temu krožniku, dobi imuniteto." Pripraviti pa so morali tudi sladico in navdih zanjo je Jure črpal iz tradicionalnega slovenskega zajtrka, ki združuje maslo, med in mleko.

Četverica je za pripravo obeh jedi imela na voljo 140 minut, Jure pa jim je svetoval, naj bodo natančni, naj spoštujejo sestavine in naj bodo samozavestni. Jure: "In predvsem bodite to, kar ste. To je formula za uspeh."

Tekmovalci so morali pohiteti z jagenjčkom in se dobro zorganizirati, saj so morali pripraviti veliko komponent. Jure jih je opozoril, naj si dobro preberejo recept, in ko se je tekmovalec Jure poglobil vanj, ga je zaskrbelo. Predvsem zaradi sladice, ki so njegova šibka točka. Barbaro je skrbelo vse, bila je v bolečinah in na trnih. Nakar se je le osredotočila in napovedala boj za imuniteto. V nadaljevanju ji je res šlo dobro od rok, bila je deležna pohval, a se je tudi pri Juretu opazil napredek. Amadeja je bila hvaležna za Mojmirjeve spodbudne besede, ki so jo v stresni tekmi s časom pomirile. Jure si je oddahnil, ko je sodnik Luka obkljukal vse njegove komponente, prvi je tudi zaključil s serviranjem. Tekmovalci na balonu pa so obžalovali, ker niso mogli sodelovati in se učiti od mojstra.

Luka Pangos si pribori prvo značko imunitete

Jure je prvi stopil pred sodnike. Jure Tomič je opozoril na premalo reducirano omako, so pa bili tortelini pravilno kuhani, tudi kozji sir v nadevu se je lepo okušal. Jure: "Mislim, da znaš veliko ... Detajli v življenju štejejo." Karim je pohvalil lepo razvaljano testo, v tekmovalcu je videl velik potencial, strinjal pa se je, da bi moral biti pazljiv pri detajlih. Pri sladici je Jure opozoril na preveliko porcijo moussea, sladoled je bil zelo okusen, espuma prav tako, gel pa mu ni uspel. Karim je poleg tega v mousseu opazil koščke rumenjaka. Jure se je zahvalil za priložnost, povedal je, da je zanj uspeh že to, da mu je uspelo vse komponente postaviti na krožnika, ob tem pa se je ogromno naučil.

Barbara je postregla premalo omake in še ta je imela premalo karakterja. Tortelini niso bili lepe oblike, čips pa ji je uspel. Jure je pohvalil njen pogum in borbenost, ki jo je imela do konca kuhanja. Pri sladici je Jure pohvalil espumo, sladoled je bil okusen, toda medeni gel tekmovalki ni uspel, poleg tega njen krožnik ni bil podoben originalu. Karim je sklenil: "Na tehnikah bo treba delati, ampak na okuse se pa razumeš." Še posebej je bil navdušen nad maslenim sladoledom.

Lukovi tortelini so bili natančno narejeni, omaka zelo okusna, pa čeprav ni bila dovolj gosta. Jure je povedal, da je užival, ko je tekmovalca opazoval med pripravo, celo naučil se je posebne tehnike gnetenja testa. Sladica, tako kot pri Barbari ni bila podobna originalu, tudi gel mu ni uspel, a je bil sladoled dober, prav tako espuma.

Amadeja je navdušila z izgledom tortelinov, Mojmir je pohvalil čips, omaki pa je manjkal karakter. Jure jo je opozoril, da bi morala jagenjčka bolj popeči, je pa bila tekstura omake boljša. Jure je pohvalil tudi sladico, s katero se je najbolj približala originalu. Gel ni uspel niti njej, vse ostale komponente pa so bile zelo okusne, le v mousse je dala preveč čokolade. Karim je pohvalil rahel mousse in gladek sladoled, pričakoval je le malce več okusa po maslu.

Luka je pred razglasitvijo zmagovalca povedal, da je pri odločanju o zmagovalcu štela vsaka malenkost. Jure: "Pri enem od vas pa so se vse malenkosti seštele. In to si ti, Luka." Sodnik Luka je tekmovalcu pripel značko imunitete, ta pa je bil presrečen, ker ima v rokavu aduta. Bil je presenečen, ker je tekmovanje pričel z dvema balkonoma in imuniteto, njegova želja po zmagi pa je zato postala še večja.

Ne zamudite nove oddaje MasterChefa Slovenija jutri ob 21.15 na POP TV.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.