MasterChef Slovenija

Marko po slabem začetku skupino ponosno popeljal na balkon: Bravo!

Velenje, 15. 03. 2023 22.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

V prvem delu izziva skupin je najslabše kazalo vodji Marku Lapajnetu, ki si je kot zadnji s kulinaričnim znanjem priigral svoje člane. Na koncu si je prav njegova skupina z najboljšimi jedmi prikuhala varnost.

Prvi izziv skupin

Sodniki so prvi izziv skupin začinili z igro. Za vodje so določili Sandro Dobaj, Marka Lapajneta in Sašo Košuto. Ti so morali izbrati štiri člane svoje skupine, pridobili pa so jih tako, da so prišli do polja, na katerih so stali. Premik so si prislužili s pravilnimi odgovori na vprašanja sodnikov. Saša je med igro s polja zbil Sandro, a mu ta ni ostala dolžna. Marko bi lahko mirno in brez ovir prvi prišel do Doris Vlah, a je odgovoril napačno, zato je Sandra prva prišla do Barbare Nonis. To je pomenilo začetek kuhanja in odštevanje časa za vse tri skupine. Vsaka skupina je morala v 100 minutah pripraviti tri jedi, in sicer sta se pod skrivnostnimi škatlami skrivali dve tehniki, ki so ju morali uporabiti. Vsaka skupina je dobila različne sestavine za prvo tehniko, za drugo tehniko so jih izbirali sami. Tehnike so bile soparjenje in okisanje, pečenje in gratiniranje ter sladoled in cvrtje.

Sandra in Saša sta se med igro malce prerivala.
Sandra in Saša sta se med igro malce prerivala. FOTO: POP TV

Marko zadnji do članov svoje skupine

Marko je nato le prišel do Doris, Saša do Špele Leskovar, Marko pa takoj zatem še do Brine Robinik Kobal. Sandra si je priigrala Žigo Škvorca, Saša Zalo Pungeršič. Sandrini ekipi se je pridružila Sabina Jeršin, Saša pa je po Anji Fir prvi prišel še do četrtega člana, Nika Marolta. Sam ni smel kuhati, je pa usmeril skupino s svojimi napotki. Sandra je nato priigrala Tilna Beloševića, Marko pa je kot zadnji za četrtega člana po še nekaj napačnih odgovorih priigral Aljošo Galuna.

Marko si je vidno oddahnil, ko si je priigral vse člane svoje skupine.
Marko si je vidno oddahnil, ko si je priigral vse člane svoje skupine. FOTO: POP TV

Dober začetek in odlične predjedi

Skupina Sandre Dobaj je Bineta Volčiča navdušila z idejo za cvrtje. Sabina je namreč predlagala, da bi pripravili špansko sladico churros. Skupina Marka Lapajneta je dobila odlično idejo za okisanje, je pa vodjo skrbelo za račko, saj ni povsem zaupal Aljoši. Bil pa je zadovoljen, da je v ekipo povabil Doris, ki se je lotila več nalog hkrati. Sandrina skupina je nato naletela na težave pri pripravi churrosov, saj je bilo testo pretekoče. Sabina se jih je nato odločila napolniti, kar pa se Žigu ni zdelo najbolj pametno.

Vodje so pred sodnike prinesli predjedi. Sodniki so pohvalili škampe Sandrine skupine s soparjeno artičoko. Cmočki z okisano zelenjavo Saševe skupine so bili zelo okusni, zasluge si je lahko pripisala Anja. Soparjen brancin z okisano zelenjavo Markove skupine je bil zelo svež in zelo lepo začinjen, Marko je ob tem pohvalil Lucijana in Brino. Bine: "Tole pa ni petarda, to je pa ognjemet." Dodal je, da se že veseli lepe sezone MasterChefa Slovenija.

Markova skupina povede z glavno jedjo

Sandra je pred sodnike prinesla pečenega lososa z gratinirano cvetačo, a je Bine spremljavo ribi opisal kot zmedo. Barbari je bilo žal, da se ni bolje izkazala. Glavna jed Saševe skupine, piščančja prsa z gratiniranim krompirjem, ni obetala. Skupina ni postregla omake, saj jim ni uspela, na krožniku so manjkale barve. Bine je jed umestil v povprečno menzo, za kar so tekmovalci krivili drug drugega. Marko je na koncu predstavil pečene račje prsi z gratinirano cvetačo in jed je bila zelo okusna. Luku je zaigralo srce, Bine pa je krožnik opisal kot 'polnega, če ne popolnega'. Marko je znova pohvalil člane svoje skupine, tokrat Aljošo in Brino, ki je bila zadolžena za račkino spremljavo.

Markova skupina se razveseli balkona

Na koncu so sodniki ocenili sladice. Churrosi z mangovim sorbetom Sandrine skupine niso prepričali, saj se komponente niso povezovale. Ocvrte miške s čokoladnim sladoledom Saševe skupine niso navdušile, miške so bile trde in gumijaste, sladoled pa so pripravili s preveč čokolade. Sladico Markove skupine, miške z jagodnim sladoledom, so sodniki delno pohvalili. Miške so bile dobre, žal pa se je sladoled 'tepel' z vanilijevo omako.

Najbolje se je izkazala Markova skupina, ki si je po slabem začetku prikuhala dober konec na balkonu. Poleg vodje bodo ta teden tako varni Brina, Doris, Aljoša in Lucijan. Marko: "Ob koncu dneva bi se zahvalil kompletni moji ekipi, lepo je bilo z njimi sodelovati in sem ponosen na njih. Bravo!"

Veselje v Markovi skupini.
Veselje v Markovi skupini. FOTO: POP TV

Vsi ostali tekmovalci se bodo morali dokazati na prvem individualnem izzivu. Ne zamudite nove oddaje MasterChef Slovenija jutri ob 21:10 uri na POP TV, oddajo pa si lahko ogledate že zdaj na VOYO.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni