11°C

Maša Trubačev

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
AVTOR
K.D. /
KOMENTARJI
0
Nasmejana, zgovorna in sproščena Maša pravi, da se pred začetkom šova MasterChef Slovenija ne boji ničesar. "Prideš, skuhaš in to je to," pravi Maša, a vseeno se zaveda, da lahko zaradi kamer, časovnega pritiska in ostrega sodniškega očesa tudi zmrzne.

Starost:21 let

Kraj:Cerknica

Izobrazba/Zaposlitev: študentka upravnih ved

Življenjski moto: Nikoli ne vrzi puške v koruzo, prebij se na vrh, tam so zmagovalci.

Opiši se: 

Sem preprosto, predvsem pa zgovorno dekle. Vedno sem nasmejana in življenje zajemam s polno žlico. Sem energična, včasih malo zmedena, najraje pa dirigiram ostalim, no ja, rada imam glavno besedo, katera ženska pa nima? V družbi vedno poskrbim za zabavo in seveda za zraven še odlično hrano. 

Najbolj zabavna zgodba o tebi ...

Ko sem bila majhna, sem večino časa preživela s svojim bratrancem Denisom. Stara sva enako in vedno sva vse počela skupaj. Imela sem obdobje, ko sem ga posadila na stol, mu pripravila slinček, jaz pa sem šla "kuhat". V to kuhanje je zajeto predvsem razbijanje po posodah, končni izdelek pa je bila navidezna jed. Denis je moral ves ta čas nepremično sedeti na stolu in čakati. No, včasih sem "kuhala" tudi po uro in pol, zato si lahko predstavljate, kako zabavna je bila ta igra za Denisa.

Najbolj žalostna zgodba o tebi ...

Verjamem, da imamo žalostne zgodbe prav vsi. Zame je najhuje, ko se kaj zgodi komu od mojih najdražjih. Stara sem bila 12 let, ko je mami zbolela za sladkorno boleznijo in začasno oslepela. Dolgo je bila v bolnišnici in z očimom sva komaj čakala, da pride domov. 

Imaš domače ljubljenčke?

Imam psičko z imenom Lady. Je najbolj prikupna zlata prinašalka na svetu. V gobcu ves čas nosi plišasto igračko in res je pridna, no, pa tudi malček razvajena.

Kdaj si se prvič 'srečala'/'spopadla' s kuhalnico?

Prvič sem se s kuhalnico spopadla, ko sem bila majhna punčka s svojo staro mamo Fani, prek katere sem konec koncev razvila takšno ljubezen do kuhanja.

Kdo te je navdihnil za kuhanje: šovi ali mama, babica ... Nekdo od družinskih članov?

Kot sem že omenila, me je za kuhanje navdihnila moja stara mama Fani. Vedno sem sedela na pultu in jo opazovala, poizkušala in hvalila hrano. Mislim, da ji takrat še nisem bila v pomoč, saj je imela več dela z umivanjem mene, ko sem kaj polila, kot pa s samim kuhanjem.

Katera je bila tvoja prva kuharska mojstrovina in kdo jo je prvi poskusil? 

Moja prva mojstrovina je bil golaž, poizkusil pa jo je moj očim. Bil je tako zanič, da ga nisva mogla pojest, no, stara sem bila 12 let, saj to mi je oproščeno, a ne?

Maša Trubačev
Maša TrubačevFOTO: Ana Gregorič

Največji eksperiment, ki si ga izvedla v kuhinji?

V kuhinji ves čas improviziram. Rada preizkušam nove kombinacije, le redko posežem po receptu. Mislim, da sem razvila nek smisel za kuhinjo, zato si lahko predstavljam, kakšen okus jedi želim in to dosežem z mešanjem sestavin, začimb itd.

Bi rekla, da si v kuhinji urejena in se držiš posodic, meric in postopkov ali vlada popoln kaos? 

Pri meni v kuhinji vlada predvsem kaos. Res je, da to sploh ne ovira samega kuhanja pa vseeno. Rada imam urejeno, ampak po navadi kar na hitro vse razmečem. Če bi imela ob kuhanju ves čas nekoga, da bi mi sproti še popravljal, bi bilo idealno.

Ali raje kuhaš ali pečeš?

Raje kuham, ker mi za peko manjka malo potrpežljivosti.

Slano ali sladko?

Raje imam slano, zdi se mi, da lahko še bolj čaraš z okusi kot pri sladkem.

Zakaj in katera je tvoja najljubša kuharska specialiteta, za katero upaš priseči, da bi sezula tudi naše sodnike? 

Uuu, zelo težko vprašanje. Če moram res izmed vseh izbrati eno, meni najljubšo, bi se odločila za moj pad thai. Res je božanski. 

Koliko časa na dan/teden preživiš v kuhinji?

V kuhinji preživim res večino prostega časa. Kuham dvakrat dnevno, torej kosilo in večerjo, kadar pa snemam recepte se to lahko zavleče v celodnevno kuhanje. 

Tvoje najljubše in najmanj ljubo kuharsko opravilo, česa res ne maraš? 

Najraje imam okušanje končne kreacije, sovražim pa pomivanje posode. 

S čim nameravaš navdušiti naše sodnike?

Sodnike želim navdušiti s svojim občutkom za okuse in s tem, kako veliko željo do kuhanja imam. 

Se ti zdi, da bo v MasterChefu težko? 

Zaenkrat se MasterChefa še ne bojim. Grem tja, skuham in to je to, nič lažjega. No, verjamem pa, da si bom hitro premislila glede svojega odgovora, ko bom pred sabo zagledala vse tri sodnike, kamere, uro in ves pritisk. 

Katerega od naših sodnikov te je najbolj strah in s kom misliš, da boš razvila najboljši odnos? Zakaj? 

Najbolj se bojim Bineta. Deluje zelo strog in pikolovski. No, pravzaprav se bojim kar vseh, sicer pa računam na to, da ne grizejo. (smeh)

Če bi lahko en teden kuhala z enim od sodnikov, koga bi izbrala? 

Izbrala bi Bineta. Mislim, da ima meni najbolj tuj stil kuhanja. Zato bi se rada naučila kaj od tega. Za razliko od Bineta, mislim, da imava z Luko nekako bolj podobno področje glede kulinarike. 

Kako misliš, da se boš spopadala s stresom pred kamerami? 

Upam, da ne bo prehudo. Načeloma res nisem sramežljiv človek, ampak kolikor sem do sedaj opazila v MasterChef kuhinji marsikdo "zmrzne" od treme.