MasterChef Slovenija

Matej si želi MasterChef transformacije: Uživam v osrečevanju ljudi

Velenje, 12. 03. 2024 08.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Matej Muhvič je mlad podjetnik in amaterski kuhar, ki si želi preskoka na profesionalen nivo, zato prihaja v MasterChef Slovenija. S pridobljenim znanjem želi osrečevati ljudi, kar mu v življenju prinaša največ zadovoljstva.

22-letni Matej Muhvič je dobrovoljen in iskren Dolenjec, ki živi v Ljubljani. Je ambiciozen mlad podjetnik, ki je s svojim podjetjem že zaplaval v kulinarične vode, ukvarja se namreč s predpripravo hrane. Matej: "V bistvu gre za že razvit trg - predpripravljeni obroki so že dolgo med nami, sicer bolj prisotni v tujini, pa vendar. V Sloveniji trenutno ta trg še ni najbolje razvit in pri Meal Prep Life želimo ljudem to približati. Sami si prizadevamo, da strankam ne le privarčujemo časa, porabljenega v trgovini in kuhinji, pač pa želimo tudi doprinesti k zauživanju kakovostne hrane. Temu primerno ne uporabljamo nobenih konzervansov, aditivov ali umetnih barvil. Da so naši obroki sveži dlje časa tudi brez vseh dodatkov, nam omogoča uporaba naših steklenih vakuumskih posodic, s katerimi skrbimo za zmanjševanje odpada polne prinesemo in prazne vzamemo."

Matej Muhvič
Matej Muhvič FOTO: POP TV

Mateja je s svojimi dosežki najbolj impresioniral Gordon Ramsay. Na vprašanje, ali se med svojim delom zgleduje tudi po njegovem karakterju ali je bolj prijazne sorte, odgovori v smehu: "Ja, Gordon Ramsay se mi zdi, da je res ikona kuhinje modernega časa. Odraščal sem ob gledanju njegovih oddaj, kot so Hell's kitchen in Kitchen nightmares in seveda tudi vsi MasterChefi po svetu, v katerih je nastopal kot sodnik. Karakterno se ne zgledujem po nikomer. Verjamem v to, da nas raznolikost krepi in da smo, če smo zvesti sami sebi, lahko še najbolj srečni. Večkrat sem videti kot 'za***an' in 'preračunljiv', ampak knjige sam nerad sodim po platnicah, saj se pod mojo močno platnico skriva čudovita vezena sredica, polna barvite in živahne vsebine."

Mladi kuhar
Mladi kuhar FOTO: osebni arhiv tekmovalca

V MasterChef Slovenija prihaja, ker si želi preskoka na profesionalno raven, kar je sam opisal kot MasterChef transformacijo. V igri je seveda tudi zmaga. Matej: "Če bi rekel, da zmaga v MasterChefu ni cilj, bi lagal. Verjamem, da moraš v vsako tekmovanje, ne glede na svoje predispozicije, vstopiti z zmagovalno mentaliteto. Že če zmagamo svoje bitke v srcu in glavi, smo bližje svojim ciljem. Je pa dejstvo, da se nadejam možnosti, da s pomočjo MasterChefa lahko svojo poslovno idejo predstavim širši publiki, saj je podjetniška pot zahtevna in polna vzponov in padcev, slednjih morda ob začetku še več. Res je moja želja ustvariti nekaj čudovitega, saj res uživam ob osrečevanju ljudi, in nekaj najlepšega mi je dobiti pozitiven odziv in videti zadovoljne stranke. Želim biti, uspešno, sam svoj šef."

Kot ambicioznega podjetnika ga je opisal njegov prijatelj Tomaž Mole, obenem pa razkril, da Matej "ne pusti idejam počivati in vedno išče nove projekte, izzive in vmes včasih naredi kakšno bedarijo". In kakšne bedarije je imel v mislih? Matej: "Ja, Tomaž Mole je bolj "brother from another mother" kot samo prijatelj. Po tem ko sva se spoznala na faksu, sva praktično pri vsem, kar počneva, tako privatno kot poslovno, skupaj. Res je in še igra ogromno vlogo tudi pri zgodbi razvijanja Meal Prep Life-a in večno bom hvaležen, da mi je vedno pripravljen pomagati ter da ga lahko kličem prijatelj. Omenjene bedarije pa bi verjetno lahko opisal kot 'impulzivne odločitve'. (smeh) Po naravi sem zelo spontana oseba, kar včasih privede tudi do polnočnih izletov v Zagreb. Ta moja narava pa mi je kdaj ponagajala v poslovnih vodah, ko sem lovil in razvijal kakšno idejo brez večjega premisleka."

Matejeve neuresničene sanje so, da bi bil igralec. Predvideva pa, da pred MasterChef kamerami ne bo ravno užival. Matej: "Že v osnovni šoli sem ogromno nastopal na prireditvah in ob tem naravnost užival. Deklamiranje pesmic, vodenje samih prireditev ipd. V srednji šoli se je ta moja strast do nastopanja še dodatno razvila. Poleg igranja v domačem gledališkem klubu iz Prečne sem vodil tudi informativne dneve na svoji srednji šoli (ESNM). Temu primerno je bila moja prva izbira faksa AGRFT, smer igralstvo. Na žalost, kljub dobrim sprejemnim izpitom in prebojem v ožji izbor, pa v letnik nisem bil sprejet in pozneje nisem več poskušal, saj sem se znašel v drugih, poslovnih vodah. Tako da je igralstvo definitvno ena mojih neuresničenih sanj, vendar pa ne bi rekel, da bom pred kamerami 'užival', bo pa v ospredje stopil Igralec Matej, to pa zagotavljam! (smeh)"

 • 20 - Liv Amiti E+ 3 (žensko)
 • 19 - Liv Vall E+ 2 (žensko)
 • 18 - Gravel kolo Giant Revolt 0
 • 17 - Giant Reign E+ 1
 • 16 - Giant Propel Adv Pro 0
 • 15 - Giant DailyTour E+ 1 RT
 • 14 - Giant Stance E+ 2 29
 • 13 - Liv Avail Adv 1 (žensko)
 • 12 - Giant Propel Advanced Pro
 • 11 - Giant Trance X E+ 1 Pro 29
 • 10 - Giant Talon 1 29 GE
 • 9 - Giant Defy Advanced 2
 • 8 - Giant TCR Advanced 1 Disc
 • 7 - Giant Explore E+ 2
 • 6 - Giant Trance X 1 29er
 • 5 - EnviLiv Advanced (žensko)
 • 4 - Liv Embolden E+ 1 (žensko)
 • 3 -Giant Propel Advanced 1ct
 • 2 - Giant Fathom E+ 2 Pro
 • 1 - Giant TCR Advanced SL 0

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Samotok
12. 03. 2024 20.25
Matej drži se