MasterChef Slovenija

Michelinov chef Gregor Vračko prebudil strast v tekmovalcih

Velenje, 18. 06. 2024 22.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Tekmovalci so na zadnjem MasterClassu sezone pridobili ogromno novega znanja. Prav posebna izkušnja zanje pa je bilo kuhanje z Michelinovim chefom Gregorjem Vračkom, saj so jedi pomagali pripraviti in ju servirali sami.

Lukova zvezda piknikov

Luka Jezeršek je peterico tekmovalcev najprej povabil na piknik. Zanj ni izbral klasičnega paketa mesnin, temveč dobro ribo. Med modrimi ribami, ki jih obožuje, je izbral skušo, ki jo je spretno filiral in popekel. Za prilogo je pripravil jajčevce, pečene v pečici, majonezo z jajčevci in pečenim česnom, radič ter solato iz nadzemne kolerabe in koromača.

Luka Jezeršek je začel zadnji MasterClass sezone
Luka Jezeršek je začel zadnji MasterClass sezone FOTO: POP TV

Michelinov chef, Gregor Vračko

Luka je nato napovedal presenečenje: "K nam prihaja chef, ki nosi Michelinovo zvezdico. Gregor Vračko!" Gost je napovedal, da bodo jed pripravili skupaj in da se bo učil od tekmovalcev. Jure Pavlič: "Vrhunsko. To je res tisti MasterClass, ki si ga po moje vsi želimo. Zmeraj ko kuhaš, pa nekaj zraven delaš, se tudi lažje učiš, veliko si zapomniš, tako da top." Pripravljali so file srne s hibiskusom, omako, rdečo peso in cenjenimi mavrahi. Za začetek je Jure z nekaj koristnimi Gregorjevimi nasveti filiral kos mlade srne, meso je tudi spekel.

Luka Pangos je nato začel s strahospoštovanjem in tremo pripravljati omako, ki jo je sam obogatil. Postopek je bil zanj nov in bil je zelo hvaležen za izkušnjo. Ostali tekmovalci so pomagali pri ostalih komponentah. Lidija Subašić je pripravila dimljeno rdečo peso, predhodno počasi pečeno na soli. Domen Beribak je pripravil skorjo iz hibiskusa, ki je na koncu obogatila meso.

Michelinov chef Gregor Vračko je tekmovalcem zakuhal nepozabno izkušnjo.
Michelinov chef Gregor Vračko je tekmovalcem zakuhal nepozabno izkušnjo. FOTO: POP TV

Klara Šmigoc je pripravila brusnično marmelado z balzamičnim kisom, ki so jo postregli skupaj z ragujem in krompirjevim 'cmokom'. Tekmovalci so bili navdušeni nad obema krožnikoma, ki so jih sami tudi servirali in v njih uživali. Domen je bil navdušen predvsem nad drugo jedjo: "Sploh zaradi tega, ker sem jaz sodeloval pri tej jedi. Jaz boljše nisem jedel."

Gregor je za konec povedal tekmovalcem: "Naj bo svet vaše igrišče. Ne bodite omejeni." Spomnil jih je na arome celega sveta: "Toliko še neokušenega, sploh v življenju kuharja ... Do zadnjega utripa." Jure: "Definitivno je spet prebudil eno strast v nas, zato ker smo na to malo pozabili. Ker smo še vseeno v tekmovanju in borbamo, borbamo, pozabiš pa na tisti glavni element, ki je ljubezen do kuhanja."

Mojmir Šiftar je znova navdušil.
Mojmir Šiftar je znova navdušil. FOTO: POP TV

Polna usta okusa

Mojmir Šiftar je s tekmovalci delil navdušenje nad azijskimi okusi, ki jih je začel združevati s francosko in slovensko kulinariko. Med njegovo prezentacijo je peterica izvedla več uporabnih trikov in nasvetov. Sodnik je pripravil marinirana goveja ledja s pirejem iz sladkega krompirja z wasabijem, pastinakom, bukovimi ostrigarji, solato iz kalčkov in mungo fižola s sezamom ter vložene redkvice. Tekmovalec Luka je po okušanju komentiral, da je imel polna usta okusa.

Karimovo veselo potovanje v otroštvo

Karim Merdjadi se je ves razigran in dobre volje vrnil v otroštvo, ko je oboževal vanilijev puding z malinovcem. Izhajal je iz slaščičarske kreme, iz katere je pripravil kar tri sladice. Iz prve tretjine je pripravil flam, iz druge tretjine creme diplomate, ki jo je uporabil za pripravo sladice milles feuilles. Zadnjo tretjino je prelil z domačim malinovcem. Sodnik je poskrbel za sladko navdušenje tudi med tekmovalci.

Karim Merdjadi je bil prav razigran.
Karim Merdjadi je bil prav razigran. FOTO: POP TV

Lukove prav posebne testenine

Zadnja prezentacija je bila Lukova, sodnik pa se je odločil za jed iz ljube sestavine. Luka: "Danes vam bom pokazal, kako iz meni ljubih rakov iztisnemo res vse okuse." Oklepe repov je uporabil za pripravo rakovega olja, iz glav in zelenjave je pripravil osnovo. Med kuhanjem je povedal, da na dopustu kuha največ: "Zgodaj zjutraj vstanem, grem na tržnico, in ko vidim neke izdelke, ribe, neke stvari, ki me pritegnejo, potem šele skreiram jed. In to je en tak jutranji obred. To moški kar poznamo, kajne, pa se kje potem kakšna stvar malo zatakne." Tokrat se ni zataknilo, v nadaljevanju je iz dehidriranih oklepov pripravil moko, iz katere je naredil testenine, ki so postale prav posebna pašta s škampi.

Luka: "To je bil zadnji MasterClass letos. Jaz res upam, da ste kaj lepega, dobrega odnesli vi, naši gledalci, in da ste predvsem uživali." Jure je to potrdil: "Ogromno stvari smo se naučili. Zelo lep MasterClass, mislim, da je bil danes res top izmed teh treh, tako da hvala, MasterChef Slovenija."

Ne zamudite nove oddaje MasterChefa Slovenija jutri ob 21.15 na POP TV, ko bosta znana zadnja polfinalista sezone.

MasterChef Slovenija
 • 20 - Liv Amiti E+ 3 (žensko)
 • 19 - Liv Vall E+ 2 (žensko)
 • 18 - Gravel kolo Giant Revolt 0
 • 17 - Giant Reign E+ 1
 • 16 - Giant Propel Adv Pro 0
 • 15 - Giant DailyTour E+ 1 RT
 • 14 - Giant Stance E+ 2 29
 • 13 - Liv Avail Adv 1 (žensko)
 • 12 - Giant Propel Advanced Pro
 • 11 - Giant Trance X E+ 1 Pro 29
 • 10 - Giant Talon 1 29 GE
 • 9 - Giant Defy Advanced 2
 • 8 - Giant TCR Advanced 1 Disc
 • 7 - Giant Explore E+ 2
 • 6 - Giant Trance X 1 29er
 • 5 - EnviLiv Advanced (žensko)
 • 4 - Liv Embolden E+ 1 (žensko)
 • 3 -Giant Propel Advanced 1ct
 • 2 - Giant Fathom E+ 2 Pro
 • 1 - Giant TCR Advanced SL 0

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nežna dušca
19. 06. 2024 08.30
+3
Ali še ne bo konec tega sranja po televiziji?