MasterChef Slovenija

Miro o pastorkinem boju z rakom: Pozitivno je treba razmišljati in se samo boriti

Ljubljana, 08. 04. 2022 08.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Miro Jurjevič iz Kamnika, ki se bori za pokal MasterChef Slovenija, je pred vstopom v slavno kuhinjo bil še pomembnejšo bitko. Njegova pastorka Mija, partnerkina hči iz prejšnje zveze, je zbolela za rakom, zaradi česar se je njegov svet ustavil. A Kamničanova družina je to bitko s pozitivnim razmišljanjem in borbenostjo končala kot zmagovalka.

Miro z zlato pentljo, simbolom boja proti raku pri otrocih.
Miro z zlato pentljo, simbolom boja proti raku pri otrocih. FOTO: Ana Gregorič

Miro Jurjevič je v kuhinjo MasterChefa tokrat prišel s posebno misijo. Na majico si je pripel zlato pentljo, simbol boja proti raku pri otrocih. Razkril je, da je za to boleznijo zbolela tudi njegova pastorka Mija. Kot je povedal za 24ur.com sta z Mijo zgradila posebno vez in jo ne glede na vse, tretira kot lastno hči. Miro se spominja trenutkov, ko je izvedel za diagnozo: “Svet se ti ustavi. Povsem. In si v temi.” A se je umiril in si zastavil nalogo, da mora biti steber v družini. Miro: “Pozitivno je treba razmišljati in se samo boriti.

Življenje Mirove družine se je takrat spremenilo, pomembne so bile denimo spremembe v prehrani. Miro: “Bile so zelo velike omejitve za Mijo. Človek si ne more predstavljati, koliko stvari povleče (za seboj) ena taka zadeva, tako psihičnih kot tudi takšnih, ki so sicer samoumevne.” Gledalce je razveselil z novico, da je njegova hči sedaj v redu, le malo še pazijo nanjo, kmalu pa ji bodo izpolnili veliko željo, obisk Gardalanda.

Ob pastorkini diagnozi se mu je ustavil svet.
Ob pastorkini diagnozi se mu je ustavil svet. FOTO: osebni arhiv

Lunapark bil tudi tema novega skupinskega izziva v tekmovanju MasterChef Slovenija. Čeprav se je Miro sodnikom v prejšnjih oddajah že dokazal, mu tokrat ni šlo prav dobro od rok. Da bi vrgel puško v koruzo, pa seveda ni prišlo v poštev. Miro: “Tu je tako kot v resničnem življenju, treba se je boriti, ni predaje. So vzponi, so padci, samo ne obupati.

Mirova Mija je zmagovalka.
Mirova Mija je zmagovalka. FOTO: osebni arhiv

Bitka za pokal MasterChef Slovenija se nadaljuje. Oddaje so na sporedu vsak četrtek in petek ob 21. uri na POP TV.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Fakeprofil
08. 04. 2022 12.42
+6
Na žalost se v vseh slovenskih šovih vedno več igra na karto usmiljenja oziroma kdo bo prodal težjo življenjsko zgodbo in bo tako povečal možnosti za zmago. Zadeva je res neprijetna in deklici res želim vse dobro, ne sme se pa to zlorabiti za uspeh v šovu. To je skrajno pokvarjeno in izprijeno.
blaow
08. 04. 2022 11.49
+8
Vsa čast ampak mislim da se za te šove osebne zadeve lahko pustijo v ozadju.
Žigc1337
08. 04. 2022 11.35
+4
Vse dobro otroku. Vedno me zaboli, ko vidim bolnega otroka, ki definitivno ni naredil v življenju nič takega s čimer bi si to zaslužil. Upam da bo vse ok. Ni pa mi jasno kaj ima to z Masterchefom? V nobeni verziji Masterchefa po svetu se ne razglablja toliko o privat življenju in žalostnih zgodbicah kot v našem. Bistvo je kuhanje. Zato so tam.
luna.3
08. 04. 2022 10.51
+7
Srečno naprej, ostanite dobra in srčna družinica s polno mero pozitivne energije.
Dr.Enter
08. 04. 2022 10.25
+4
K sreči nimam takšne izkušnje. Verjamem pa, da si moral biti zelo trden in odločen, da vam je skupaj uspelo. Jaz bi se sigurno zlomil. Kapo dol!
Ariaxx
08. 04. 2022 10.01
+7
Srecno! Krasna druzinica, krasen ocka! Samo naprej!
Jun2
08. 04. 2022 09.55
+8
Miro ti si velik človek srečno tebi in družini🏆💪