MasterChef Slovenija

Miro: Tisti trenutek sem bil najbolj srečen ‘fotr’ daleč naokoli

Ljubljana, 16. 04. 2022 12.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Miro Jurjevič je bil po izločitvi iz MasterChefa Slovenija deležen tople dobrodošlice. Svojim najdražjim se je že pobahal z znanjem, ki ga je pridobil v tekmovanju, želel bi si le, da bi ga še več. 

Tvoja pot v MasterChefu Slovenija je bila kot vrtiljak. Prvi si stopil na balkon in to ni bil tvoj edini dosežek, vmes pa si tudi parkrat popraskal po tleh. Kakšna je bila zate ta nora vožnja? 

Bi izbral kar stavek mojega prijatelja Marka iz MasterChefa: “Pa to je noooro!” (smeh) MasterChef je edinstvena izkušnja v življenju. Za eno obdobje se ti ustavi čas, si v krogu enako ‘norih’ ljudi, kar se tiče kuhinje, in imaš možnost razmišljanja samo o kulinariki. Ja, stopil sem prvi na balkon, dostavil dva popolna krožnika, a sem ga tudi polomil ... Pričakoval sem tako vožnjo z vzponi in padci. Podobno je v realnem življenju, imaš vzpone in padce, a če znaš iz padcev potegniti vse pozitivne stvari, lahko veliko pridobiš in zrasteš kot oseba. Zelo sem vesel, da sem dobil veliko novih prijateljev, s katerimi smo dnevno na vezi. Moje vodilo od samega začetka je bilo, pokaži kako razmišljaš o hrani, izmenjuj znanje in pomagaj sotekmovalcem, če bodo potrebovali pomoč. 

Prvi balkon je bil njegov in Anitin.
Prvi balkon je bil njegov in Anitin. FOTO: POP TV

 Tvoja zadnja postaja je bila sladica, paljeno testo si pripravljal prvič v življenju, a nisi vrgel puške v koruzo. Boril si se do konca in zate ni bilo predaje, kar je po bitkah v tvojem osebnem življenju postalo tvoje vodilo. Si se med zadnjim kuhanjem oklepal prav teh misli? 

 Ja, na žalost je bila moja zadnja postaja na sladici. Moje vodilo je, da je treba vedno iti do konca in se ne predati, ne glede na izid. A kljub 100-odstotni borbenosti vseeno ne pozabi na prijatelje in jim pomagaj, če se le da, da tudi oni dosežejo zmago, saj tudi oni v tistem trenutku bijejo enako borbo kot ti. 

Ob slovesu si bil vidno razočaran in žalosten, ker se je tvoja pot končala. Kaj si najbolj obžaloval, zaradi česa ti je bilo najbolj težko pri srcu? 

Razočaran nisem bil, bil sem zelooo vesel za vsak trenutek, ki sem ga lahko doživel v MasterChefu, žalosten pa mogoče malo, saj sem imel željo po pridobitvi še več znanja. 

Za svoje jedi je prejel komplimente, ki so mu segli do srca.
Za svoje jedi je prejel komplimente, ki so mu segli do srca. FOTO: POP TV

Doma te je čakala tvoja družina. Kakšno je bilo snidenje in kako so kasneje komentirali tebe in tvoje kuhanje v oddajah?  

Glede na to, da smo kar pozno zaključili snemanje in da je Brigita prišla po mene okoli 23.30 in sem bil zelo pozno zvečer doma, sta otroka že spala. Obema sem dal 'lubčka' in nato sva z Brigito še malo umirjeno po dooolgem času klepetala. In ker otroka nista vedela, da pridem domov oziroma da bomo imeli zjutraj končno skupaj zajtrk, sem planiral, da ju presenetim in vstanem vsaj uro pred njima in pripravim zajtrk presenečenja. A sem dobil ravno tisto, kar sem hotel dati. Mija je vstala pred nami in pripravila narezek in mi napisala spodbudno voščilnico oz. plakat ... Tisti trenutek sem bil najbolj presrečen ‘fotr’ daleč naokoli, da otroka v meni vidita vzor in da sta ponosna name. 

MasterChef pri Miru doma.
MasterChef pri Miru doma. FOTO: osebni arhiv

Povedal si, da si hvaležen za znanje, ki si ga pridobil. Če stavimo, da si se svojim najdražjim že pobahal z njim, bi stavo dobili, kajne? 

(smeh) Seveda je bilo treba takoj naslednji dan skuhati piščančjo juh’co kot v MasterChefu in vsi trije so bili zelo navdušeni. 

Denarna nagrada na tvojo žalost in na srečo sotekmovalcev ne bo tvoja. Kot si povedal v predstavitvi, bi jo del vložil v odprtje restavracije. Kakšni pa so sedaj tvoji načrti za prihodnost? 

Denarna nagrada je bila pri meni v čisto zadnjem planu. Veliko več od denarne nagrade mi pomenijo odnosi in prijateljske vezi, ki smo jih skovali v času skupnega bivanja s sotekmovalci. Denar, če pridno delaš, lahko nadomestiš oziroma ga enako vsoto lahko zaslužiš, takega prijateljstva pa ne. Moji načrti za prihodnost so še naprej ustvarjati v kuhinji in raziskovati kulinariko. Drugače pa se vrniti v svojo dejavnost – prezračevanje, klimatizacija itd. 

Mirovo raziskovanje kulinarike še ni zaključeno.
Mirovo raziskovanje kulinarike še ni zaključeno. FOTO: Ana Gregorič

 Tekmovanje MasterChef Slovenija se nadaljuje v četrtek in petek ob 21. uri na POP TV

Masterchef Slovenija

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Lajalica
17. 04. 2022 13.48
+1
Miro, Miro... tako suveren na jeziku, realizacija pa nula. Vsaj 2 otroka je naštancal..
slovenka62
17. 04. 2022 09.10
+1
Letošnja odaja je pa reskr neki.Vsi kuhajo kakor kuhajo nobenega presežka za koga da ven štrli.Res poden.
black12345
16. 04. 2022 19.44
+5
Sam pridigal pa nč naredil ta Miro, če bereš to zavrti si komad od Big Foot Mame "Vem da nč ne vem"
JOKS klub
16. 04. 2022 19.10
+8
letošnji master šef je zelo predvidljiv.....v bistvu točno veš koga bodo ven vrgli in zato je zanimivost oddaje zelo zmanjšana..........
Dinho8O
16. 04. 2022 17.42
+12
Domisljavec, ki bi rad ideje karima iz slascicarstva stlačil v glavno jed. Lol
Ptički čiwkajo
16. 04. 2022 17.19
+13
Končno. Skoz je kar neki nakladal in bluzil.
Duh8
16. 04. 2022 16.07
+7
number46
16. 04. 2022 15.54
-4
Miro aka 100%
mak0521
16. 04. 2022 15.34
+15
Letos je zeeelo povprečno. Dostavljeni krožniki so kot iz menze. Za izločitveni test pa sladica??? Vedeli se je, kdo jo je sposoben narediti in kdo ne
Nikdar več
16. 04. 2022 15.18
+12
Njegov izhod je bil edini Uauu efekt.
Diverzanti
16. 04. 2022 15.11
+5
Pa kaj je to nek otroški vrtec'pa kdo to gleda'mi je žal že trenutka pisanja ne da bi...
vutraš
16. 04. 2022 13.49
+18
Jest bi ga že prej poslov domov. Prazn človek, ki lapa kr neki
Hello.
16. 04. 2022 13.06
+20
Govori pa govori pa nc ne naredi... pravilno da je sel domov.