MasterChef Slovenija

Optimistična in energična Julija si prizadeva za lepši svet

Velenje, 13. 03. 2024 10.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Julija Bukvič dela kot osebna asistentka, ob delu pa izvaja delavnice o drogah in duševnem zdravju. Njena strast je kuhanje, ki bi ga rada približala mladim, zato v MasterChef Slovenija prihaja po novo znanje, pa tudi poznanstva.

28-letna Julija Bukvič je po izobrazbi socialna delavka, izvaja pa delavnice o drogah in duševnem zdravju. Julija: "Duševno zdravje je zelo pomembna tema, ki pa se ji pogosto raje izogibamo. Potrebnega bi bilo bistveno več ozaveščanja o tej temi in aktivnih ukrepov, še posebej med mladimi." Optimistična, družabna in zabavna Mariborčanka je zase izbrala pravi poklic, dela namreč kot osebna asistentka ljudem, ki potrebujejo pomoč. Julija: "Za osebno asistenco sem se odločila, saj je res lepa oblika dela z ljudmi, kjer jih lahko tudi dobro spoznaš in izboljšaš kvaliteto življenja ali polepšaš vsakdan." Kar pomeni, da poprime tudi za kuhalnico. Julija: "Pri svojem delu tudi kaj skuham. So pa to večinoma kakšne domače jedi oziroma se prilagodim njihovemu okusu."

Julija Bukvič
Julija Bukvič FOTO: POP TV

Julija kuha že od malih nog in tudi njo je, tako kot še veliko drugih tekmovalcev MasterChefa Slovenija, nad kuhanjem navdušila babica. Julija: "Že od malih nog sem z veseljem spremljala babico v kuhinji in opazovala, kako kuha z ljubeznijo. Ko sem bila malo večja, je bila prva naloga, da sem pomagala pripraviti solato, kasneje pa sem imela vse več zaposlitev." Sodelovanje v MasterChefu Slovenija bo zato posvetila tudi njej.

Julijini prijatelji o njej pravijo, da je polna energije, empatije in načrtov.
Julijini prijatelji o njej pravijo, da je polna energije, empatije in načrtov. FOTO: osebni arhiv tekmovalke

Tekmovanje vidi kot priložnost, da pridobi še več kulinaričnega znanja in napreduje v kuhinji. Pri izzivih ji bo zagotovo prišla prav kulinarična širina, ki jo je pridobila med številnimi potovanji. Julija: "Na potovanjih vedno raziskujem tudi kulinariko. Še posebej pri srcu mi je italijanska kulinarika, saj sem prepotovala velik del Italije in uživala v vsakem grižljaju. Zelo rada pa imam tudi ulično hrano, saj je izbira hrane vedno pestra in vsak najde kaj za sebe."

Julija nadvse rada potuje in uživa v kulinariki tujih dežel.
Julija nadvse rada potuje in uživa v kulinariki tujih dežel. FOTO: osebni arhiv tekmovalke

Če bo prav ona domov odnesla že 10. MasterChefov pokal, bo še več časa posvetila kuhanju, obenem pa želi kulinariko približati mladim. Julija: "Mislim, da je veliko ljudi izgubilo stik s kuhinjo, predvsem zaradi hitrega življenjskega tempa, in da vse pogosteje posegamo pa raznorazni dostavi hrane ali nezdravi prehrani. Zato se mi zdi pomembno, da kulinariko približam tudi mladim, ki morda spodbudijo celo svoje starše za bolj redno kuhanje."

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

G. Papež
13. 03. 2024 15.28
Danes začnem navijati.
Sir Oliver
13. 03. 2024 11.32
+4
Je je , to je to. Dolgo časa sem jo čakal.
ZDA teror
13. 03. 2024 10.58
+6
Lululand 70 IQ