MasterChef Slovenija

Pohvale za Anjo Fir, konec tekmovanja za Špelo Leskovar

Velenje, 17. 03. 2023 22.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Po prvem delu izločitvenega testa, v katerem so tekmovalci prepoznavali vrste sira, se je lahko na balkon povzpel Saša Košuta. V kuharskem delu se je z okusno in uravnoteženo jedjo dokazala Anja Fir, Špela Leskovar pa je z olajšanjem slekla črni predpasnik.

Saša Košuta se izogne kuhanju

Devet tekmovalcev je moralo na izločitveni test, ki je tokrat potekal v dveh stopnjah. Najprej so se preizkusili v prepoznavanju različnih vrst sira. Sabina Jeršin je prepoznala sedem vrst, Špela Leskovar je bila manj uspešna. Barbara Nonis je prepoznala osem vrst, Anja Fir ni bila tako uspešna. Zala Pungeršič je izenačila Barbarin rezultat, a ni uspela povesti. Barbara je ohranila svojo pozicijo, saj je prva prepoznala osem vrst sira. Za Zalo je izenačil tudi Tilen Belošević, a je tudi on zaradi napačnega odgovora moral za kuharsko postajo. Žiga Škvorc je prepoznal šest vrst. Saša Košuta je bil pesimističen, a je izenačil rezultat in nato še povedel. Zadnji je bil Nik Marolt, a Saše ni uspel premagati. Slednji se je zato lahko povzpel na balkon.

Kuhanje s siri

V drugem delu izločitvenega testa se je pomerilo osem tekmovalcev. Sodniki so pripravili osem kloš, pod vsako se je skrivala po ena vrsta sira in sestavina, ki se z njo vrhunsko ujema. Saša jih je moral razdeliti med tekmovalce, camembert in orehe je namenil Žigu, mohant in hruško Niku, brie in česen je namenil Špeli, jamar in cvetačo Anji, sveži kozji sir in med je dobil Tilen, gorgonzolo in gorčico s semeni Zala. Grojer in mleto meso je na svojo žalost dobila Sabina, s parmezanom in balzamičnim kisom pa je kuhala Barbara.

Sabina je kuhanje začela v jezi, a je pobrskala po spominu in dobila idejo za burger. Nik je stavil na svojo kulinarično širino in tehnike, odločil se je pripraviti mini pite. Zala se je odločila za raviole, polnjene z gorgonzolo, z gorčico pa je začinila pljučni file. Špela se je odločila za pito z briejem in slanino, ugotovila pa je, da grozdja ne bo mogla vključiti v jed. Tilen se je prav tako odločil za burger, Anja pa za gratinirane cvetačne njoke. Tudi Žiga se je odločil za gratiniranje, in sicer piščanca, ki ga je posul z orehi. Barbara se je odločila pripraviti rižoto z redukcijo balzamičnega kisa, a je bil Bine v skrbeh, da ne bo imela dovolj časa za potrebno termično obdelavo.

Okusni gratinirani cvetačni njoki Anje Fir.
Okusni gratinirani cvetačni njoki Anje Fir. FOTO: POP TV

Sodnike navduši Anja Fir

Sabina je sodnikom postregla preveč slan polpet, edina svetla točka na krožniku je bila jogurtova omaka. Barbarina rižota je bila količinsko prevelika, a je zgrešila tudi z okusi. Balzamični kis je preveč zreducirala, okusi niso bili uravnoteženi. Špelina sirova pita je bila preveč intenzivna, prav tako omaka, povrh vsega je bilo testo premalo pečeno. Nikove pite so bile všeč Karimu, tudi Luka je bil mnenja, da je dobro opravil svojo nalogo. Zala je bila zaradi dosežene harmonije okusov v svoji jedi deležna Binetovih čestitk. Tilen je pripravil bogat sendvič, a bi lahko izboljšal prav vse komponente. Žiga ni dovolj izpostavil dodeljenega sira in jed ni imela karakterja. Anja je bila na vrsti zadnja, njeni gratinirani cvetačni njoki so bili lepo pikantni, okusi pa uravnoteženi. Luka: "Enostavno. Dobro. Bravo." Sodniki so jo kar takoj poslali na balkon.

Konec tekmovanja za Špelo Leskovar

Za Anjo so si lahko oddahnili Tilen, Žiga, Nik in Zala. Pred sodniki so ostale tri tekmovalke, Sabina, Barbara in Špela. Sabina je bila pripravljena na slovo, a je Bine povedal: "Danes ni tvoj dan za odhod domov." Zadnje mesto na balkonu je pripadalo Barbari, ki ni bila pretirano ponosna, Špela pa se je morala posloviti: "MasterChef mi je dal to, da sem spoznala samo sebe, da sem dejansko videla, kaj si v življenju resnično želim ... Pa veliko novih prijateljev ... Ljubezen do kuhanja ostaja, ampak mislim, da bolj na domači bazi kuhanja, za moje domače, za mojo sestro, za mojo mamo, mojega fanta." Ko je odložila črni predpasnik, se ji je od srca odvalil kamen: "Res je stresno."

MasterChef Slovenija bo na sporedu znova v sredo ob 21.10 na POP TV. Oddajo si lahko ogledate že dan prej na VOYO.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ljhdsvd
18. 03. 2023 11.05
+2
Anja je najboljša kuharica ta hip v Sloveniji ima trenutno najboljšo formo..
Neznanec444333
18. 03. 2023 16.07
+3
Vemo, da si njenj partner ampak ni treba pretiravat