MasterChef Slovenija

Lepi spomini in posebna zahvala Julije in njene mame Mateje

Velenje, 27. 05. 2024 10.32 | Posodobljeno pred 26 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Julijo Bukvič je kuhanje z mamo Matejo popeljalo v dobre stare čase in obudilo lepe spomine na druženja ob domači mizi. Po uspešno končanem kuhanju sta bili veseli, ker sta s svojimi jedmi razveselili tudi sodnike. Priprava ene izmed njiju je bila izraz posebne zahvale pokojni babici.

Sodniki spišejo recept za najbolj ganljivo oddajo sezone, ko v MasterChef kuhinjo povabijo najdražje tekmovalcev. Tokraten obisk je bil, kot se za jubilejno sezono spodobi, nekaj posebnega. Sedmerica je s svojimi družinskimi člani in prijatelji tudi kuhala in Julijo Bukvič je s svojim obiskom in najlepšo asistenco presenetila mama Mateja. Videti je bilo, kot da si mati in hči povesta veliko kar brez besed. Kuhali sta umirjeno, pa čeprav je bila Julija zaradi priprave sušija pod precejšnjim pritiskom. Julijo je kuhanje vrnilo v preteklost: "Ta dan sem doživela kot iz starih časov, iz časov moje osnovne šole in srednje šole, ko sva z mamo velikokrat skupaj kuhali. Posebej, če smo pričakovali goste ob koncu tedna. Obe imava radi druženje ob mizi in veselje gostov ob dobro pripravljeni hrani."

Julija Bukvič in njena mama Mateja
Julija Bukvič in njena mama Mateja FOTO: POP TV

Kuhanje je bilo zanjo tudi zelo čustveno, saj sta pripravljali žlikrofe. Mateja se je ob tem spomnila na Julijino pokojno babico po očetovi strani. Po njej imajo idrijske korenine in po njeni zaslugi imajo radi to jed. Ne samo radi, kot smo videli v oddaji, jo znajo tudi odlično pripraviti, kar je bil lep poklon pokojni babici. Julija dodaja: "Ti najini žlikrofi so poklon vsem mojim živečim in tudi pokojnim sorodnicam, ki so jih ali jih še pripravljajo. Še posebej pa so zahvala moji pokojni babici Adi, ki nam jih je pripravila za vsak družinski praznik in me je tudi uvajala v to 'filigransko oblikovanje'. To kuhanje mi bo tako še posebej ostalo v zelo lepem spominu."

Kako zelo dobri kuharici sta Julija in Mateja, so na koncu izziva potrdili tudi sodniki. Ti so odločali med tremi pari, tremi tekmovalkami in tremi materami. Zmagali sta Klara Šmigoc in njena mama Dušanka. Julija: "Medve nisva bili ob izbiri Klare in njene mame Dušanke razočarani in sva jima privoščili balkon. Sva bili pa veseli, da sta bili obe najini jedi zelo dobro ocenjeni in sta razveselili tudi sodnike." In ko so kamere ugasnile? Julija: "Mimo kamer sva izmenjali dogodke in izkušnje iz preteklih tednov. Mamo je seveda tudi zanimalo marsikaj o sotekmovalcih in samem tekmovanju."

Ne zamudite nove oddaje MasterChefa Slovenija nocoj ob 21.15 na POP TV.

MasterChef Slovenija
  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Pojma_Nimaste
27. 05. 2024 14.51
+1
Navijam za Julijo se mi pa hkrati malo smili... se mi zdi kot da odnos z mamo ni bil vedno najboljši, pa dvomim da je Julija kriva za to... no kdo sem jaz da bom delal psihoanalizo iz kavča upam samo da punca zmaga ker obvlada
SigmaP40
27. 05. 2024 18.53
Pojma_Nimaste
28. 05. 2024 11.11
nevm tak občutek sm dubu da nista najbl povezani.. da nimata tega najbl pristnega odnosa mama hčerka in da je Julija to čutila in posledično imela zaradi tega probleme v življenju... ampak sej pravim laična psihoanaliza kdo je pa reku da mm prov
Podlesničar
27. 05. 2024 14.05
Je bil spet jok?
lizing
27. 05. 2024 11.53
+0
Samo tele kuharske oddaje so pa kot spolna bolezen ne znebiš se jih lahko. Zadnjič sem štel na Telemahovi shemi mislim ,da so bile na več kot na desetih programih sočasno.