MasterChef Slovenija

Poslovila se je obetavna kuharica Andreja Špeh

Velenje, 18. 04. 2024 22.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

V prvem krogu izločitvenega testa se je najbolje odrezal Luka Pangos, ki je prepoznal največ salam in klobas. Po drugem krogu pa se je na presenečenje vseh poslovila obetavna kuharica Andreja Špeh.

Luka Pangos se je izkazal tudi kot poznavalec salam in klobas.
Luka Pangos se je izkazal tudi kot poznavalec salam in klobas. FOTO: POP TV

Luka najboljši v prvem krogu

Osem tekmovalcev se je na izločitvenem testu spoprijelo z dobrotami, ki so priljubljene po vsem svetu. V prvem krogu so se morali izkazati v poznavanju salam in klobas. Izbrane so morali poimenovati, takoj ko so jih poskusili. Blanka Erniša je prepoznala šest salam in klobas, Klara Šmigoc tri, Lidija Subašić dve, Julija Bukvič tri, Andreja Špeh štiri. Nato so bili na vrsti tekmovalci. Domen Beribak je izenačil rezultat z Blanko, ni pa mu uspelo povesti. Jure Pavlič je prepoznal štiri vrste. Zadnji je bil na vrsti Luka Pangos, ki je rezultat izenačil, nato pa povedel. Tako si je zaslužil balkon brez kuhanja.

Klobase za MasterChef hot doge

Drugi tekmovalci so morali dati vse od sebe. Pod 'mystery boxi' so se skrivali strojčki za mletje mesa. Luka Jezeršek: "Če danes ne želite domov, boste morali narediti klobaso." Iz nje so morali pripraviti MasterChef hot doge, morali pa so izstopiti iz običajnih okvirov. Za pripravo so imeli na voljo 60 minut.

Lidija ni želela izkoristiti imunitete, želela se je dokazati. Pripravljala je pikantno klobaso s solato in briejem z brusnicami. Blanka se je odločila za telečjo klobaso, za sočnost je pripravljala čebulico in omako. Julija je pripravljala govejo omako, skrbel pa jo je odmerjeni čas. Jure se je odločil za piščančjo klobaso s slanino in popečeno piščančjo kožo. Domen je pripravljal klobase z jagnjetino, želel je dokazati svoje poznavanje zelišč. Sodnik Luka mu je namignil, da razmišlja o preveč komponentah. Klara je bila že povsem obupana, ker ji je priprava klobase vzela preveč časa. Andreja je želela pokazati svojo ustvarjalnost in se je odločila klobaso združiti z ananasom.

Sodniki so tekmovalcem nato odmerili dodatnih 15 minut za kuhanje, kar je bilo za Klaro eno izmed najlepših presenečenj v tekmovanju. Juliji so klobase med popekanjem počile, ob spodbudi sodnikov in balkona je nato nadaljevala pripravo. Tekmovalci so kljub časovnemu pribitku pri serviranju lovili zadnje sekunde.

Navdušenje, a tudi razočaranje

Domen je navdušil z videzom svojega jagenjčkovega hot doga. Luka mu je čestital za izbor mesa in zelišč, pa tudi jogurtovega preliva. Karim Merdjadi je pohvalil sočnost in okuse, pogrešal je le mrzel vrček piva. 

Lidijin hot dog s svinjsko klobaso je prav tako obetal, bil je videti zelo bogat. Karim je komentiral, da je pripravila zelo okusno klobaso, ki je bila sočna in lepo začinjena. Pohvalil je tudi brusnični džem, ki je lepo zaokrožil jed. Luka: "Eno samo veliko veselje okusov, dobrot, prefinjenosti."

Jure je sodnike presenetil s piščančjimi mini hot dogi. Mojmir Šiftar: "Izbral si piščanca. Še dobro, da si ga, ker to je res dobro. Preprosto, okusno, mastno, sočno." Karim je dodal, da je poskrbel za lepo harmonijo vseh okusov. Luka je pohvalil svežino, ocenil je, da je tekmovalec naredil velik korak v razmišljanju, kako jedi postaviti na krožnik. Mojmir mu je svetoval, naj naslednjič uporabi več slanine.

Klara je sodnike opozorila, da je pozabila odstraniti vrvico, in se opravičila. A so njeno klobaso iz govedine in svinjine pohvalili kot odlično, majoneza je bila okusna, tudi zelenjava je bila odlično pripravljena. Luka je imel težavo z velikostjo hot doga, Karim pa je tekmovalko znova spomnil na vrvico, ki bi jo lahko stala obstanka v tekmovanju.

Blankin hot dog iz teletine in svinjine je Luko razočaral, saj je svojo klobaso narezala. Tudi Mojmir je ocenil, da je naredila napako, zato je lahko samo upala, da to ne bo odločilno. Poleg tega bi bilo bolje, če bi namesto jajca uporabila majonezo. Karim je povedal, da je jed okusna, Luka pa, da je predvidljiva.

Andreja je naredila enako napako in je svojo klobaso narezala. Mojmirju dodatek ananasa ni bil všeč, Luka je okušal kruh, sadje in solato, klobaso pa je pogrešal. Karima je zmotilo, da je bila klobasa presuha, čeprav je uporabila 30 odstotkov slanine.

Julija je kljub vsem težavam pozitivno presenetila. Karim je pohvalil ravno pravšnjo pikantnost jedi, merico majoneze in dodatek mikrozelenjave. Luku je bila všeč mesnatost, polnost in maščoba. Mojmir pa je dodal: "Upam, da si se danes naučila, da ne smeš odnehati do zadnje minute."

Andreji ni uspelo

Mojmir je po okušanju povedal: "Želeli smo, da nam pripravite sočen in slasten hot dog. V nekaterih smo res uživali, nekateri hot dogi so bili pa pravo razočaranje." Na balkon so se lahko povzpeli Lidija, Julija, Domen in Jure. Pred sodniki so ostale Blanka, Andreja in Klara, slednja si je oddahnila, saj so sodniki lahko spregledali njene napake. Svojo pot v tekmovanju lahko nadaljuje tudi Blanka, Andreji pa žal ni uspelo. Povedala je, da se je veliko naučila in da je vesela, ker se je prijavila. Napovedala je, da bo še naprej ustvarjala v kuhinji. Luka: "Mislim, da si lahko ponosna na sebe, na vse, kar ti je v tej kuhinji uspelo. Jaz iz srca verjamem v tvoje okuse, verjamem v tvoje znanje in širino." V imenu vseh treh sodnikov ji je zaželel srečo.

Ne zamudite nove oddaje MasterChefa Slovenija v ponedeljek ob 21.15 na POP TV.

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Animator123
20. 04. 2024 14.37
Naslov pa kot da je ''ni več''.
gangster007
19. 04. 2024 17.06
+1
To tak ni več MasterChef.. tujki v klobasi so ok zgleda. K jezersku sem nameraval it zdaj sem si pa premisliu vprašanje kaj se vse dogaja v njegovi kuhinji
McGregor---
19. 04. 2024 08.55
+9
Izjava že izpadlega tekmovalca, ki ke dobil drugo priložnost: "dober si, kot je dober tvoj zadnji krožnik" 😂😂😂
SigmaP40
19. 04. 2024 15.52
🙃Domen močna izjava in to od tebe!? 😀
schranzsi
19. 04. 2024 08.19
+13
Gospodi sodniki Glede na to da je bil tujek v Klarini klobasi bi bilo fer da ona zapusti kuhinjo Master šefa mene ananas še ni motil tudi tujek ni razen iz tuje države malo več profesionalnosti Lp
lizing
19. 04. 2024 08.08
+6
Merdjadi je izjavil,da je moral bit izjemno psihološko pripravlje ahahahaha kakšen blefer je to ojojo