MasterChef Slovenija

Rdeči so modrim ukradli tri recepte, kar se jim je hitro maščevalo

Velenje, 01. 04. 2024 22.15 | Posodobljeno pred 16 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Tekmovalci so, razdeljeni v dve skupini, morali pripraviti kompleksno sladico Karima Merdjadija. Kljub temu da so v taktični igri Domnovi rdeči ukradli tri recepte Matejevi modri skupini, je na koncu slavila prav slednja.

Sladica Karima Merdjadija za nov skupinski izziv

Nov izziv skupin v MasterChefu Slovenija se je začel kot napeta taktična igra. Kateri skupini bodo tekmovalci pripadali, so določile krogle, ki so jih izbrali sami. V rdeči skupini so pristali Luka Pangos, Klara Šmigoc, Domen Beribak, Jure Pavlič, Amadeja Lube, Andreja Špeh in Barbara Perić. Modro skupino so sestavljali Lidija Subašić, Martina Pušnik, Rok Novak, Matej Muhvič, Blanka Erniša, Dana Ilić in Julija Bukvič. Sodniki so za vodjo modrih določili Mateja, vodja rdečih je postal Domen.

Modra skupina
Modra skupina FOTO: POP TV

Skupini sta izvedeli, da bosta pripravljali sladico po receptu Karima Merdjadija. Sodnik jo je sestavil iz sedmih komponent, vsak tekmovalec v skupini je bil tako odgovoren za eno izmed njih. Mojmir Šiftar: "Verjemite mi, danes vam bo recept prišel še kako prav." Za recepte so se tekmovalci borili v igri Razdeli ali ukradi. Morali so razmišljati strateško, obenem pa predvideti, kako razmišljajo nasprotniki. Če sta se denimo oba tekmovalca odločila recept deliti, sta dobila polovičen recept s sestavinami in postopkom. Če sta se oba odločila ukrasti recept, tega ni dobil nihče.

Rdeča skupina
Rdeča skupina FOTO: POP TV

Rdeči ukradejo tri recepte, modri ostanejo brez vseh

Najprej sta se Martina in Jure borila za recept za meringo, in ker sta se oba odločila recept ukrasti, ga ni dobil nihče. Luka in Julija sta se borila za recept za malinov džem, in ker se je samo tekmovalec odločil recept ukrasti, ga je dobil on. Blanka in Barbara sta borili za kokosov biskvit dacquoise, a sta ga obe nameravali ukrasti, zato ga ni dobila nobena. Enak scenarij sta si spisala naslednja para tekmovalk. Klara in Lidija sta se borili za recept za hrustljavo čokoladno-lešnikovo sredico, Andreja in Dana pa za čokoladno-jagodni ganache. Amadeja in Rok sta se borila za recept za žele iz kumare, ukradla ga je tekmovalka. Matej in Domen sta se borila za najtežji recept, in sicer za biskvit macarons. Matej je računal, da sta sklenila dogovor, potem ko sta si segla v roki, na koncu pa je bil Matej že tretji tekmovalec, ki so ga rdeči uspeli pretentati. Modri so tako ostali brez receptov.

Skupini sta se lotili dela, na voljo sta imeli 45 minut, trgovina je bila ves čas odprta. Za zaključevanje sladice sta imeli na voljo 10 minut. Matej je ocenil, da ima nasprotna skupina ogromno prednost, saj so bile v njej tudi vse slaščičarke. Ni pa si dovolil, da jih to potlači. Prav nasprotno, izkušnja mu je dala še več motivacije, da se dokaže. Julija in Rok sta se znašla in sta postopek priprave opazovala pri sosedih, prav tako Matej. Slednjemu je veliko pomagala Lidija, ki je tudi budno opazovala delo ostalih članov svoje skupine.

Luka Jezeršek je Klari tri minute pred koncem peke namignil, da je uporabila preveč sestavin za svojo komponento. Barbari se je biskvit prijel na papir za peko in je prosila za pomoč. Tik pred iztekom časa ji je uspelo odlepiti en krog. Rdeči so ugotavljali, da imajo vse komponente, prav tako modri, in Matej je bil zadovoljen, ker jim je to uspelo brez receptov. Skupini sta nato sestavili vsaka svojo sladico. Modra skupina je imela težave z džemom, ki je bil preveč tekoč, toda enake težave je imela tudi rdeča skupina, ki je imela recept za to komponento.

Zmagovalna sladica, ki jo je Matejeva modra skupina pripravila brez recepta.
Zmagovalna sladica, ki jo je Matejeva modra skupina pripravila brez recepta. FOTO: POP TV

Modra skupina preseneti in na koncu slavi zmago

Sodniki so bili pozitivno presenečeni, ko so predse dobili sladico modre skupine. Mojmir je pohvalil harmonijo okusov, pa tudi Rokov žele iz kumare. Martini so uspele meringe, Lidiji hrustek. Danin ganache je bil zelo okusen, Matej pa je pripravil dober biskvit macarons. Blanka ni uporabila pravih sestavin za pripravo kokosovega biskvita, a je bil ta nežen, puhast in okusen.

Rdeča skupina ni izpolnila pričakovanj sodnikov. Ni jim bilo jasno, zakaj se je Luku džem ponesrečil, ko pa je delal po receptu. Juretove meringe so bile premajhne, mase ni pravilno pripravil, tudi njihova oblika ni bila podobna originalu. Klarin hrustek ni bil hrustek, temveč velik piškot. Amadeja je dobro sledila ukradenemu receptu in pripravila dober žele iz kumare. Andrejin ganache je bil zelo okusen, Domnov biskvit macarons je bil malce premalo pečen, Barbara pa za pripravo kokosovega biskvita ni uporabila moke in mletih mandljev.

Sodniki so se odločili, da je Karimovo sladico bolje poustvarila modra skupina. Veselje je bilo nepopisno. Lidija: "Ta zmaga je pa tako zaslužena, tako nerealna in tako bolj sladka, ker so nam ukradli tri recepte, kljub temu, da smo jih mi hoteli deliti." Luka: "Poredni smo bili, lagali smo se, dobili smo prednosti, dobili pa smo tudi paket na koncu." Vodja Domen je priznal, da se počuti osramočenega, sklepal je, da je igra naznanila začetek konca prijateljstev v tekmovanju.

Ne zamudite nove oddaje MasterChefa Slovenija jutri ob 21.15 na POP TV.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SigmaP40
02. 04. 2024 09.13
+1
A slaščičarke so zatajile? /🙃
Franc Biber
02. 04. 2024 08.25
Dobro da ni več pohanca. Ni vedel kje je sploh.