MasterChef Slovenija

Rok po dani drugi priložnosti blažen za kamerami

Velenje, 22. 03. 2024 09.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nova sezona šova MasterChef Slovenija je polna novosti, ena izmed njih je bila ta, da v prvem tednu tekmovanja ni izpadel nihče. Druga priložnost je bila nepozabno darilo za Roka Novaka, ki pravi, da so mu sodniki zakuhali umami doživetje in blaženost.

Rok Novak
Rok Novak FOTO: POP TV

Rok Novak je pred leti že želel priti v MasterChef Slovenija, a kot direktor podjetja takrat ni mogel uskladiti svojega časa in velike želje. Letos se mu je ta uresničila. Začetek je bil obetaven in med prvim kuhanjem je pustil dober vtis s svojimi nadvse dišečimi in rahlo pikantnimi testeninami ter bogato omako s karakterjem. Trojici sodnikov je zadal težko delo, ko so morali izbirati med njegovim in krožnikom Blanke Erniša. Na koncu se mu je balkon izmuznil morda samo zaradi nekaj lističev sveže bazilike, ki jih je pogrešal Mojmir Šiftar.

Na individualnem testu je moral Ljubljančan skupaj z ostalimi tekmovalci priznati premoč Luku Pangosu, ki je sodnikom zakuhal nebeško doživetje. Bil je del sedmerice, ki se je znašla na kuharskem maratonu, njegova konkurenca pa je bila hitrejša pri pripravi legendarnih MasterChef jedi. Potem ko je Dana Ilić zasedla še zadnje mesto na balkonu, je bilo videti, da je njegovih sanj konec. Toda tokratna sezona MasterChefa Slovenija je polna novosti. In kdo bi si mislil, da bo ena izmed njih ta, da v prvem tednu ne izpade nihče. Tega veselja je bil deležen prav Rok, sodniki so mu namenili drugo priložnost.

Rok pravi, da se je takrat znašel v vrtiljaku čustev: "Ko misliš, da je že vsega konec, pa ti trije mušketirji ponudijo še eno vožnjo, ne z vlakcem smrti, raje bi rekel vlakcem neprecenljivih doživetij v MasterChef kuhinji. To lahko komentiraš samo v kombinaciji strasti do kuhanja. Tu je skrita tradicija, lepi spomini na kuharske mentorje, mamo, staro teto, staro mamo in druge kuharje, in potem imamo sodelovanje v kuharskem tekmovanju MasterChef in v tej kombinaciji doživiš harmonijo čustev, kot sem jo doživel in pokazal pred kamerami. Saj veste, harmonija okusov s čustvi je zelo pomembna tudi v dobrem krožniku. Vsi pa v krožniku iščemo tudi umami in 'after taste' (pookus), ki nas vodi v želji po še. In ravno to se je zgodilo, mušketirji so mi dali umami in ta se je do popolnosti pokazal, ko so kamere ugasnile in 'after taste' ni in ni odšel." Doživetje, ki ga lahko kot navdušen padalec primerja s skokom s padalom: "Adrenalin med skokom popusti, ko pristanemo, in ostane blaženost. Če prevedem ocenjevanje s ponovno priložnostjo, umami primerjam s skokom s padalom, izklop kamer pa je kot pristanek, ko nastopi blaženost. (smeh) Nepopisna radost in dvig kuharske energije do neba. Tukaj pa 'sky is not the limit' (nebo ni meja), ker je limit nekje v univerzumu."

Umami na balkonu
Umami na balkonu FOTO: POP TV

Roka so čustva prevzela že po prvem kuhanju, ko je dokončal predstavitveni krožnik. Prizna, da tako močnega navala ni pričakoval, da pa so bila čustva vsekakor pozitivna. Rok: "Sem ga pričakoval, samo ne tako intenzivnega, mogoče bolj obvladljivega. Ko je pa prišel v vsem svojem navalu, ga nisem hotel zadrževati. Le zakaj bi ga? Niti ga nisem mogel. Le kdo bi hotel zadrževati in ne pokazati vse harmonije dobrega krožnika? Teh stvari se ne zadržuje, ker le tako bogatimo kulinarično zgodovino."

Prihodnjič se bo v najbolj popularni kuhinji pri nas odvilo praznovanje 10. obletnice slovenskega MasterChefa. Ne zamudite v ponedeljek ob 21.15 na POP TV.

  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Marck
22. 03. 2024 13.28
+2
Super da so se tako odločili. Ker da bi nesposoben Matjaž šel naprej, ta pa domov. Krimibal..Kakšno seljaško ovnašanje tega Matjaža. Groza!
Pojma_Nimaste
22. 03. 2024 15.17
+1
180 stopinj
22. 03. 2024 13.25
+1
Ni treba bit strokovnjak , a vsaj trije ne spadajo v to druščino . Z odsotnostjo Bineta se bom moal sprijazniti , na novega pa nekako privaditi .
klepedo
22. 03. 2024 12.54
+4
Najbolj me je prepričal osoljen mlečni riž, pardon, rižota na belo. Takoj za njim pa postaran presušen kuki.
forti5
22. 03. 2024 11.56
+6
Tisti, ki ne zna ocvreti pomfrija v prvo, mora takoj domov. Una z mlečnim rižem pa tudi, ker nima osnov kuhanja.
Blue Dream
22. 03. 2024 11.16
+2
Ta Chinese ženska je kar simpatična
PREDSIGNAL69
22. 03. 2024 11.08
+3
Slovenci potrebujemo tovrstne oddaje. Oplajajo duha in širijo obzorje. Le tako naprej . . .
vicente
22. 03. 2024 11.02
+4
zdej ko te oblijejo čustva pri krožniku pašte edino čustvo je = jao majka