MasterChef Slovenija

Sabina je odstopila: Bolje, da dam priložnost ostalim

Velenje, 31. 03. 2023 22.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Zala Pungeršič, Nik Marolt in Brina Robinik Kobal so na izločitvenem testu z okusnimi jedmi zasluženo obdržali mesta v tekmovanju. Svojemu se je na presenečenje vseh brez dvoboja odpovedala Sabina Jeršin.

Gospodarji svojega časa

Na izločitvenem testu so se morali tokrat dokazati Lucijan Lipovšek, Sabina Jeršin, Nik Marolt, Brina Robinik Kobal, Anja Fir in Zala Pungeršič. Luka Jezeršek: "Danes smo za vsakega izmed vas pripravili darilo. V to darilo smo skrili nekaj, kar v MasterChef kuhinji povzroča kar nekaj težav." Karim Merdajdi: "Marsikomu spodnese tla pod nogami." Bine Volčič: "In to je čas." Karim: "Nocoj ste gospodarji svojega časa." Za kuhanje so imeli na voljo 100 minut, ki so jih morali sami razporediti med tri kroge kuhanja. Sodniki so se nato odpravili v trgovino po sestavine za vse tri kroge, v košarice pa so dali sestavine, ki jih tekmovalci skoraj nikoli ne uporabijo, pa bi si sodniki to želeli. Od sedmih nabranih sestavin za vsako jed so morali uporabiti najmanj tri.

Košarice so tokrat napolnili sodniki.
Košarice so tokrat napolnili sodniki. FOTO: POP TV

V prvem krogu si varnost prikuhata Zala in Nik

Za prvi krog so imeli na voljo nadzemno kolerabo, olive, stročji fižol, tartufato, arašidovo maslo, listnato testo in bulgur. Anja in Brina sta izbrali enake sestavine, le da si je slednja za kuhanje določila 10 minut manj. Sabina je pripravljala sladico iz listnatega testa, tartufate in arašidovega masla. Bine ji je svetoval, naj jed na koncu nujno poskusi. Zala je za prvo kuhanje določila 40 minut, pripravljala je turško toplo solato. Nik je za kuhanje določil 35 minut, pripravljal pa je njoke. Liste nadzemne kolerabe je želel uporabiti v pestu, kar je navdušilo sodnike. Lucijan je prav tako določil 35 minut, spomnil pa se je na jed svoje babice, in sicer stročji fižol s kislo smetano, pripravljal je tudi žepke s kolerabo. Luka: "Bravo, Lucijan. Zelo, zelo dobra ideja."

Jed Zale Pungeršič je bila sodnikom izredno všeč.
Jed Zale Pungeršič je bila sodnikom izredno všeč. FOTO: POP TV

Z Brininimi rogljički ni kazalo prav dobro, zato se je tekmovalka v mislih že pripravljala na drugi krog. Sabina je imela še večje težave, ko se je končno opogumila in poskusila tartufato, je ugotovila, da je nikakor ne bo mogla vkomponirati v sladico. 15 minut pred iztekom časa se je odločila, da jih bo 'skrila' v karamelo in arašide. Bine je bil na koncu zadovoljen z videzom sladice, a ko je poskusil komponente, je bil, kot je povedal, v šoku. Ni pa pojasnil, zakaj.

Brinini slani rogljički so bili za sodnike premalo. Luka: "To ni nič." Anjina piščančja pita z olivami, tartufato in šampinjoni je bila sodnikom všeč, v njej pa niso videli presežka. Lucijanovi žepki s kolerabo so bili zelo okusni, pri omaki pa bi moral biti bolj drzen. Nikovi krompirjevi njoki so bili dišeči, okusni, bogati, a z dovolj svežine.

Sabinina sladica je bila izredno okusna, a sodniki niso okušali tartufate, kar je bil v tem primeru minus. Zalina bulgurjeva solata je bila izredno dobra. Bine: "Bomba, sočna, sveža, zeliščna, vse je. In to je okus, ki začara." Na balkon sta se lahko povzpela Nik in Zala.

Luka: Dušo si mi pobožala

Ostali tekmovalci so morali v drugem krogu kuhanja izbirati med račjo mastjo, inčuni, datlji, makom, bukovimi ostrigarji, svežim hrenom in vitlofom. Sabina si je za kuhanje odmerila samo 25 minut, kuhala je z makom, gobami in račjo mastjo. Anja se je odločila za 30 minut, izbrala je račjo mast, vitlof in inčune. Brina in Lucijan sta si odmerila 40 minut in izbrala enake sestavine: račjo mast, hren in vitlof.

Krožnik Brine Robinik Kobal.
Krožnik Brine Robinik Kobal. FOTO: POP TV

Brinin krožnik je bil zelo lep, a tudi zelo okusen in premišljen. Luka: "Dušo si mi pobožala." Bine je poudaril, da je izkoristila vse okuse in postavila standard sebi in vsem ostalim. Karim: "Nikoli ne bi rekel, da je to pripravil domač kuhar."

Lucijanovemu krožniku sta manjkali eleganca in prefinjenost, sodniki so ocenili, da mu manjka nekaj kuharske kilometrine. Anjina jed ni bila najboljša, težava je bila v pireju, a so bile druge komponente zelo okusne. Bine v Sabininih fagotinih ni okušal bukovih ostrigarjev, omaka pa ni bila dodelana. Karim: "A veš, zakaj je tako? Ti bom odkrito povedal. V tvojem kuhanju nisem videl strasti, v tvojem kuhanju nisem videl želje. V tvojem kuhanju sem videl obup."

Sabino so premagale solze.
Sabino so premagale solze. FOTO: POP TV

Sabina: Mislim, da lahko kar zaključimo

Brina se je lahko povzpela na balkon, sledila ji je Anja. Karim je nato od Sabine želel iskren odgovor, ali želi ostati v MasterChef kuhinji. Sabina je presenetila: "Ne. Mislim, da lahko kar zaključimo." Pojasnila je: "Bolje, da dam priložnost ostalim, ki imajo večjo željo kot jaz." Luka: "Tega pa še ni bilo." Tekmovalci so bili osupli, z izjemo Zale, ki je povedala: "Sabino popolnoma podpiram pri tej odločitvi. Tudi za to moraš imeti jajca in to je dokazala." Sabina: "Že nekaj časa se nisem počutila, da sodim v to skupino kuharjev, nekako sem bila zunaj njihove lige in se mi zdi prav, da oni nadaljujejo to pot ... Moja pot je naprej v domači kuhinji."

MasterChef Slovenija bo na sporedu znova v sredo ob 21.10 na POP TV. Oddajo si lahko ogledate že dan prej na VOYO.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

flisd
02. 04. 2023 09.56
+4
Če kaj v življenju ne prenesem so ljudje, ki najprej igrajo na karto vlečenja v ....., nato ko pa vidijo da to ne gre skozi, pa začnejo s solzami. Če paše to ne gre skozi, pa odstopijo, češ naj raje drugi izkoristijo priložnost.
SigmaP40
01. 04. 2023 13.05
+6
Kuhanja pa ne obvlada najbolj.
Wolfman
01. 04. 2023 10.58
+5
Se delajo kuharske velemojstre, pa ena ne uporablja pokrivala za lasje, pa vse čupave do amena!
Wolfman
01. 04. 2023 10.09
+12
Na pol naga capljala po kuhinji!
periot22
01. 04. 2023 10.00
+13
Sabina najbolj moteč faktor v oddaji pa še non stop jo kazete!
Indawood
01. 04. 2023 08.20
+23
Prevec polna samesebe ... in je dobila kar je iskala ... afnalasta prevec
Tommy Shelby
01. 04. 2023 08.12
+27
dam priložnost ostalim je rekla, itak bi izpadla ker nima pojma.
Jezna lepookica
01. 04. 2023 08.11
+31
Zadnji čas, da je šla domov. Tolk se je hvalila nato pa kuhala slabo hrano. Sploh pa krofi...
inside1
01. 04. 2023 08.01
+24
Saj pričakovano in logično. Počasi bo zmanjkovalo enim dosega...ona sicer bila najbolj glasna za druge, pa se lahko vpraša, kaj je ona sploh šla delat tam. Zadnje čase ga je skoz biksala, glasna pa skoz bila. Se je raje sama umaknila, kot da bi zgubila dvoboj. Velika negativka v oddaji, sam sebe polna, zdaj pa jo je udarila karma...:)