MasterChef Slovenija

Skupina Barbare Nonis do zmage z ljubeznijo

Velenje, 29. 03. 2023 22.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Tekmovalci so morali v treh skupinah pripraviti tri jedi, v katerih so morali uporabiti tri vrste testa. S svojo kreativnostjo, prezentacijo in ljubeznijo do kuhanja je sodnike najbolj navdušila skupina Barbare Nonis.

Vodje skupin so bili Barbara, Sabina in Nik

Sodniki so za vodje skupin novega izziva določili Barbaro Nonis, Sabino Jeršin in Nika Marolta. Sami so morali izbrati člane svoje skupine in se dogovoriti, kdo bo izbiral prvi, kdo drugi in kdo zadnji. Barbara je izbrala Sandro Dobaj, Doris Vlah, Marka Lapajneta in člana več, Tilna Beloševića. Sabina je izbrala Zalo Pungeršič, Anjo Fir in Lucijana Lipovška. Niku so ostali Brina Robinik Kobal, Saša Košuta in Žiga Škvorc, a je bil zelo zadovoljen.

Sanja Sirk je bila posebna gostja in četrta sodnica.
Sanja Sirk je bila posebna gostja in četrta sodnica. FOTO: POP TV

Posebna gostja in četrta sodnica Sanja Sirk

Karim Merdjadi je napovedal: "Današnji izziv bo prežet z ljubeznijo do kuhanja. V eni izmed prejšnjih sezon smo imeli možnost spremljati tekmovalko, ki je na svojih krožnikih vedno uspela dostaviti ljubezen." Dodal je, da je že na začetku dokazala, da ima izreden občutek za testo in to je prišla pokazat tudi tekmovalcem. Sanja Sirk: "Zelo vesela sem, da sem tukaj, sploh pa na tej strani." Pokazala je pripravo treh različnih vrst testa po izročilih svoje mame, babice in tašče. Pred tem je tekmovalcem položila na srce: "Delajte z dušo. Delajte s srcem. Bodite vi, ker vsa ta čustva, ki jih daš v hrano, to se pozna na okusu." Zato vsi pravijo, da najboljše kuhata mama ali nona. Sanja: "Zakaj tako rečemo? Zato ker one vedo, za koga to pripravljajo." Tekmovalcem je pokazala pripravo kvašenega testa, testa za rezance in vlečenega testa. Svetovala jim je, naj med kuhanjem odprejo glave in uberejo bolj moderen pristop.

Tri skupine, tri jedi

Vsaka skupina je morala pripraviti tri vrste jedi, v vsaki je moralo zasijati testo. Za kreiranje so imeli na voljo 10 minut časa, za pripravo 150. Barbarina skupina je pripravljala potico, mesni burek in testenine. Sanja je vodjo opozorila, naj pazijo na čas, Bine Volčič pa je od njih pričakoval kreativnost. Sabinina skupina je pripravljala sladico tisoč lističev, torteline in slane krofe, toda z zadnjo idejo niso prepričali Luke Jezerška. Nikova skupina je pripravljala bao štručke, raviol s škampi in jabolčni zavitek. Sabina je naredila napako, ko je raztrgano vlečeno testo znova pregnetla. Sandra je kvašeno testo pripravila brez težav, drugi dve skupini sta imeli pri tem težave. Nik je prevzel krivdo za pomanjkanje vodenja, saj se ni dobro počutil. A je Sanja pričakovala, da bodo dobro jedli in da bo odločitev težka.

Nepozabni Sandrin burek in Markovi potica zvitki

Črno-beli tortelini Barbarine skupine so navdušili z videzom, bili so tudi okusni, le juha je bila preslana. A je Karim tudi prepoznal, da je zelo bogata in da so zeleni uporabili ogromno tehnik, s katerimi so jo dodelali. Ribja juha z raviolom Nikove skupine je imela nekaj napak, testo raviola je bilo predebelo in pretrdo, dodali so tudi preveč koprca. Luka je sicer komentiral, da je obara domača, zelo okusna in rustikalna. Tortelini Sabinine skupine so navdušili, juha pa ni zadovoljila Bineta in Luke, ki sta pogrešala več intenzivnosti. Bolj je bil navdušen Karim, ki je dodaten okus našel v parmezanovi čipki.

Jabolčni zavitek Nikove skupine ni prepričal, tudi sladoledna spremljava in krema nista navdušili. Luka je ocenil: "Super ideja, slaba izvedba." Sladica tisoč lističev Sabinine skupine na prvi pogled ni prepričala. Karim: "Ko sem vas gledal, sem se križal, zdaj pa lahko mirno rečem, da vam je uspelo in da je okusno." Burek Barbarine skupine je navdušil s hrustljavostjo in polnostjo okusov. Luka je priznal: "Jaz sem šel celo na tečaj, pa ne znam narediti tako dobrega bureka, kot je ta tukaj zdaj pred mano." Z veseljem ga je zmazal do konca, Sanja pa je prosila, če ji ga lahko zavijejo za domov.

Bao štručke Nikove skupine so bile zelo okusne, toda Luko je motilo, ker je bilo testo preveč čvrsto. Sanja se je strinjala, da bi lahko bilo bolj puhasto, a ji je bila jed zelo všeč. Potica zvitki z vanilijevo omako so bili deležni velikih pohval. Sanja: "Jaz ne bi znala narediti boljše, tako po videzu, polnilo je notri, tako kot mora biti. Zelo mi je všeč ... To je za v izložbo." Marko je bil zelo ganjen zaradi pohval, ki jih ni bil deležen prav pogosto v svojem življenju. Zadnja je bila jed Sabinine skupine. Polnjene ocvrte bombetke so bile trde, testo ni bilo dobro vzhajano in ni bilo slano. Karim je jed opisal kot najslabšo.

Barbarina skupina navduši

Zmagovalce tokratnega izziva je razglasila četrta sodnica. Sanja: "Skupina, ki nas je danes navdušila s svojo izvirnostjo, s svojo prezentacijo, s svojo ljubeznijo ... Je zelena skupina." Čestitala je Barbari, ki je po njenih opažanjih profesionalno opravila svojo vlogo in usmerjala svoje člane. Sanja: "Čestitam za vse krožnike in vam želim še veliko uspeha." Barbara: "Hvala za vse dobro, kar ste nam vi dali." Kasneje je še dodala: "Tako bi moralo biti kuhanje, kuhanje ni prerekanje, kuhanje ni tekmovalnost, kuhanje je ljubezen."

Ne zamudite nove oddaje MasterChef Slovenija jutri ob 21.10 uri na POP TV, oddajo pa si lahko ogledate že zdaj na VOYO.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Za ljubi kruhek
30. 03. 2023 19.16
+1
Totalno ne fer zbiranje ekip, zato seveda zelena skupina na balkon
inside1
30. 03. 2023 20.13
+3
saj vsak ima svoj krog s katerim si je bližje....saj je oni iz rumene izjavil, da bi bi dva od teh, ki jih ima, tako sam izbral. Ja Sabina res zgrešila show, negativka, čedalje večja razlika kdor zna kaj naredit in kdor polomijo naredi.
SigmaP40
30. 03. 2023 09.42
+5
Če je Barbara artičoka kaj je potem Sabina?? Sabina pa ni v pravem showu prijavljena!!
SigmaP40
30. 03. 2023 12.16
+6
Med Barbaro in Sabino je ogromna razlika v kulinariki v prid Barbare.