MasterChef Slovenija

Špela presenetila samo sebe: Napredek je ogromen

Velenje, 18. 03. 2023 12.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Špela Leskovar si je želela zaključiti svojo pot v MasterChefu Slovenija, saj je bilo tekmovanje fizično in psihično zanjo preveč zahtevno. Domov je odšla z zakladnico znanja, bogatejša pa je tudi zaradi ogromno novih prijateljstev.

Tvoja pot v šovu se je pričela uspešno, s svojo predstavitveno jedjo si v dvoboju uspela premagati Aljošo Galuna. Kakšen uspeh je bil to zate?

Moja pot v MasterChefu se je odlično začela. Čeprav sem bila živčna, zelo! Res mi je uspelo premagati Aljošo, vendar jed ni bila takšna, kot bi morala biti. Sem ponosna na sebe, da sem šla na balkon, ker to je res uspeh, samo ne takšen, kot bi si ga želela.

Špela med prvim kuhanjem v MasterChefu Slovenija.
Špela med prvim kuhanjem v MasterChefu Slovenija. FOTO: POP TV

Si pa s pikantno omako dala vetra Binetu Volčiču. Kaj se je skrivalo v njej?

Uuuu, ja, pikantna omaka je pa res bila gajstna, tako kot sem gajstna jaz. V omaki dejansko ni bilo nič preveč posebnega, bila je smetana s kajenskim poprom.

V drugem tednu tekmovanja vas je čakal prvi izziv skupin. Sama si bila zadolžena za miške, ki pa jih sodniki niso pohvalili. Povedala si, da si po nasvetu sotekmovalcev v zmes dodala več moke. Česa te je naučila ta lekcija?

Izziv skupin se mi je drugače zdel zelo dober, zato ker sem zelo timski delavec. Rada delam z več ljudmi. Vendar pa bi pri tem izzivu morala poslušati samo sebe in bi sladica verjetno bila precej boljša. Pri tem izzivu sem se naučila, da moram bolj verjeti vase.

Špela Leskovar
Špela Leskovar FOTO: POP TV

Na prvem individualnem izzivu ste kuhali s sestavinami, ki ste jih nabrali tekmovalci sami, in sicer vsak po eno. Med kuhanjem si malodane obupala, a si se borila do konca. Sodniki so na začetku povedali, da bo pot do zmage zelo težka. Pa si pričakovala tako težke izzive?

Individualni izziv mi je bil precej, precej težek za začetne oddaje in tega v MasterChefu res nisem pričakovala. Zato sem bila razočarana, ker se mi zdi, da izzivi nekako niso najbolj sledili našemu napredku.

Poslovila si se po izločitvenem testu, na katerem si morala v jed vključiti sir brie in česen, toda sodniki tvoje pite niso pohvalili. Ali si doma ponovila vajo?

Ja, pita je bila slaba, tega sem si po eni strani tudi želela. Enostavno sem želela oditi. Drugače poznam sire in obvladam pite, vendar takrat enostavno ni bil moj dan, v moji glavi je bila tema. Doma mi je pita brez kamer in stresa uspela točno v 55 minutah.

Zala Pungeršič je ob tvojem slovesu zajokala. Torej se je v MasterChefu rodilo lepo prijateljstvo, oziroma več njih?

Moja Zali, ja. Med snemanjem sem razvila ogromno prijateljstev, ki bodo 100-odstotno tudi trajala, ko se oddaja konča. Vesela sem za vsakega posebej. Najbolj pa sem vesela, da sem od začetka imela takšno cimro, kot je Zala. Moram pa priznati, da ni tekmovalca, s katerim se ne bi razumela. Z nekaterimi sem se sicer boljše, ampak so vsi super!

Povedala si, da se ti je, ko si odložila črni predpasnik, odvalil kamen od srca. Kako pa so konec tvoje poti v tekmovanju komentirali tvoji najdražji?

Res je, odleglo mi je, ker sem želela domov. Vsi moji bližnji so bili veseli, ko sem prišla, ker so vedeli, da sem uničena tako fizično kot tudi psihično in da je to bila najboljša opcija.

Povedala si, da boš svoje domače še naprej razvajala s svojimi dobrotami. Ali so opazili kakšen napredek zaradi izkušenj, ki si jih pridobila v MasterChefu?

Napredek je ogromen. Tako veliko, kot sem se jaz naučila v tako kratkem času, s tem sem presenetila tudi sebe.

Za konec, kdo ima po tvojem mnenju in opažanjih največji potencial za zmago?

Največji potencial in moja največja favoritka pa je seveda moja Zala. Želim si žensko zmagovalko in to resnično privoščim njej.

Sotekmovalka in prijateljica Zala Pungeršič je tudi Špelina favoritka.
Sotekmovalka in prijateljica Zala Pungeršič je tudi Špelina favoritka. FOTO: osebni arhiv

Ne zamudite nove oddaje MasterChef Slovenija v sredo ob 21.10 na POP TV. Oddajo si lahko ogledate že dan prej na VOYO

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

2fast4
19. 03. 2023 08.23
+4
Baje da ful dela na sebi...
Anion6anion
18. 03. 2023 20.21
+1
Kako? A ni zmagovalec že določen?
Slavko BabIč
18. 03. 2023 15.32
+5
zmagala bo, ko bo fantu 3x zapovrstjo dobro skuhala!
tomahawk
18. 03. 2023 14.55
+5
Oddaja se meni zdi super. Vsi neki ja tuje so bolše.....Sej so ok a tu je tut kaj slovenskega, naših jedi in bližnje tujine in te stvari so nam domače in se jih da pripravt tut doma. Pa naša oddaja je slovenska in našimi sodniki ki niso slabi in povejo kaj po domače in imajo rešitve in svetujejo pa še recepti so pol na okusno.je. Ja po slovensko pa je da treba popljuvat vse.
Zelenadezela1
18. 03. 2023 14.16
+1
Ko gledas drugac druge masterchefe vidis da je razlika ogromna... Sem pride brez nekaterih osnovnih znanj itd... Delajo veliko simpl jedi... Naj si nekdo ogleda mc australija itd pa sami ocenijo... Sej imamo tudi tukaj nekatere uredu kuharje ampak razlike so vec kot ocitne... Med njimi in nami kot da gledas otroke tukaj ki se igrajo v kuhinji... Ce nezna smetane stepst a kao masterchef... Lepo prosim
tomahawk
18. 03. 2023 15.02
+7
Zelenadezela1 ja drži sam marsikdo doma tut ne zna marsičesa. Kaj ti bo zdej vsebina oddaje z začimbami ki jih 90% slovencev še vidlo ni, pa neke morske ribe prpravlat k še ne veš da obstaja? Bolš da se naučimo dobro postrv spečt na mal drug način pa bomo več imel od tega.
Anion6anion
18. 03. 2023 20.20
+1
Boris Kavčič
20. 03. 2023 08.22
+1
postennnn
18. 03. 2023 13.24
-4
A lahko že nehate težit z masterChefom. Kot da ni kaj bolj pomenbnega. Vsi znamo speč jajca
Berth
18. 03. 2023 14.13
+12
O čem pomembnem bi pa ti bral? Zakaj klikaš na članke o šovih, ki te ne zanimajo? Imaš resne težave.
poper00
18. 03. 2023 19.43
+0
A lahko ti nehaš biti zatežen.Dvomim ,da veš spečti jajca.Maš mnogo drugih člankov pa glej tiste.