MasterChef Slovenija

Spoznajte tekmovalce 10. sezone šova MasterChef Slovenija

Ljubljana, 29. 02. 2024 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 8 min

Na POP TV prihaja 10. sezona MasterChef Slovenija. Za glavno nagrado, 50.000 evrov, se bo letos pomerilo 15 tekmovalcev. Kdo se bo najbolje spopadel z izzivi, ki jih prinaša sodelovanje v najbolj gledanem kuharskem šovu? Kdo bo krotilec časa in kdo prvi jezdec štedilnika? Bo letos spet zmagala ženska ali bo nagrada podeljena moškemu? Kdo vam bo krajšal pomladne večere na POP TV? Spoznajte jih!

KLARA ŠMIGOC

Starost: 21 let
Kraj: Rogoza

Klara Šmigoc
Klara Šmigoc FOTO: POP TV

Klara rada ustvarja slaščice in širni Sloveniji želi predstaviti svojo strast, hkrati pa se želi v MasterChefu Slovenije še veliko naučiti. Je perfekcionistka, ki jedi preizkuša tako dolgo, dokler ji ne uspejo. Po koncu šova se vidi v dobri slaščičarni ali restavraciji, kjer bo pridobila še več dodatnega znanja. Pa na festivalih po Sloveniji, kjer bi razvajala brbončice obiskovalcev. Čim prej pa želi odpreti svojo slaščičarno z monoporcijskimi torticami. Njena idealna pustolovščina je z avtodomom, s katerim bi prepotovala ves svet. Med samim potovanjem bi se udeleževala raznih kuharskih tečajev in okušala lokalno hrano vsake države. V vsaki državi bi skuhala nekaj slovenskega in tradicionalnega, da bi lahko videli, kako bogato kulinariko ima Slovenija.

MATJAŽ VENGUST

Starost: 24 let
Starost: Brezovica pri Kropi

Matjaž Vengust
Matjaž Vengust FOTO: POP TV

Matjaž zase pravi, da je podoben vremenu. Samokritičen, preprost in načelen. Ne boji se nobenega dela, bil je mizar, pogrebnik, postavljal je spomenike na pokopališču, v Kekčevi deželi je igral Bedanca. Od sodelovanja v šovu pričakuje lepo izkušnjo, novo znanje, nova poznanstva, skratka dogodivščino, ki se ti zgodi samo enkrat v življenju. Gledalcem pa sporoča, da je tekmovanje naporno, napeto in naj ne bodo preveč kritični. Če niso sami sodelovali, ne vedo, kako stresno je lahko. Kaj bi z glavno nagrado, če bi zmagal? Ima morje idej. Mogoče bi imel prikolico s hrano. Lahko bi dokupil orodje za mizarstvo ... 

BARBARA PERIĆ

Starost: 26 let
Kraj: Ihan

Barbara Perić
Barbara Perić FOTO: POP TV

Barbara obožuje barve in je vedno rada malo posebna. Vsega se loti in vse naredi malo po svoje. Njen mož je profesionalni kuhar, ki ji je obljubil, da jo bo naučil kuhati in jo prijavil v MasterChef Slovenija. Po sedmih letih se je njegova napoved uresničila. V teh sedmih letih se je Barbara navdušila nad peko piškotov, ki jih neumorno peče. Doma ima več kot 500 modelov za piškote. Obožuje cimetove polžke, v njeni kuhinji ne smejo manjkati cimet, orehi, jabolka in limete. Pri peki piškotov nujno potrebuje dresirno vrečko in veliko potrpljenja. Njena zadnja domislica so sladki tortelini. 

JURE PAVLIČ

Starost: 34 let
Kraj: Kamnik 

Jure Pavlič
Jure Pavlič FOTO: POP TV

Jure je avtomehanik, ki je zaljubljen v hrano. Prav posebno vez ima s svojo krušno pečjo, v kateri peče odlične pice. Zaljubljen je tudi v svojo družino, ki jo najraje razvaja s testeninami. Po novem celo z ocvrto lazanjo. Od oddaje pričakuje ogromno novega znanja, dobrih nasvetov, spoznavanja novih ljudi, veliko zabave, adrenalina, pritiska in dobrega sodelovanja z vsemi. Sicer si želi, da bi vsi sodniki pohvalili njegovo hrano, a največje strahospoštovanje čuti do Karima. In njegova pohvala bi bila zanj največji dosežek. 

AMADEJA LUBE

Starost: 21 let
Kraj: Koper

Amadeja Lube
Amadeja Lube FOTO: POP TV

Amadeja vstopa v šov z željo po učenju, novih izkušnjah in novih perspektivah. Da dokaže, da kljub mladosti zna in zmore. Najbolj se boji kritike Mojmirja, ker ima ogromno znanja. Od Karima si želi pohval na sladki, od Luke pa na slani strani življenja. Njena zadnja domislica je cvičkova torta. S torto pa je povezana tudi zgodbica: "Vse dopoldne sem pekla torto in na koncu sem jo sestavila. Ko sem jo želela fotografirati, mi je zdrsnila iz rok in padla na tla. Moj trud je bil zaman.

ROK NOVAK

Starost: 54 let
Kraj: Ljubljana

Rok Novak
Rok Novak FOTO: POP TV

Rok je oče treh hčera in najstarejši tekmovalec letošnje sezone. V oddajo MasterChef Slovenija se je prijavil, ker rad kuha in bi svoje kuharske veščine rad še nadgradil. Povezal bi kulinariko z vinarstvom in pokazal, da imamo Slovenci na tem področju neizmeren zaklad. Od sodelovanja pričakuje ogromno kuharskega znanja, soočenj, izzivov, premagovanja vseh mogočih časovnih, spretnostnih, tehničnih in ustvarjalnih ovir. Z nagrado bi se lotil projekta kulinarike v sozvočju z vinsko pravljico, kjer vino igra dopolnilno, pozitivno noto v poroki s hrano. Najbolj ponosen je na svoj file polenovke s krompirjevimi luskami na pireju makadamije, mineštro iz paprike, komarčka, graha, bučk, čebule in školjk.

MATEJ MUHVIČ

Starost: 22 let
Kraj: Novo mesto 

Matej Muhvič
Matej Muhvič FOTO: POP TV

Matej zase pravi, da je izredno dobrosrčen in iskren človek. Želi uspeh sebi in vsem okrog sebe. Prav tako je ambicioznost njegova prvina, ki mu včasih rahlo zamegli razum. V oddajo se je prijavil, ker se želi naučiti stvari, ki se jih na ekonomskih šolah ni. Če bi zmagal, bi dal polovico nagrade svojim staršem, drugo polovico pa bi porabil za nakup večjega kombija, da bi lahko bolj mirno izvajal catering. Rad kuha raznoliko, elegantno in prefinjeno. Najuporabnejši nasvet, ki ga je dobil: kuhaj z užitkom in nato pojej svoje frustracije!

MARTINA PUŠNIK

Starost: 22 let
Kraj: Spodnji Razbor

Martina Pušnik
Martina Pušnik FOTO: POP TV

Martina zase pravi, da je pozitivna, nasmejana, energična in vedno pripravljena pomagati. V MasterChef Slovenija jo je prijavil brat, ker zelo rada kuha in verjame, da je MasterChef lepa odskočna deska za njo. S svojim kuhanjem želi navdušiti Luko, ker ima rad domačnost in ga lahko s tem navduši. Njegova kritika bi ji največ pomenila, saj bi se iz tega veliko naučila. Denarno nagrado bi seveda delila z bratom, ker jo je prijavil. Njena velika želja je, da kupi kavarno in začne svojo poslovno pot.

LUKA PANGOS

Starost: 29 let
Kraj: Ljubljana 

Luka Pangos
Luka Pangos FOTO: POP TV

Točen, optimističen, nasmejan in vedno pripravljen pomagati. Poskrbi za dobro hrano, pijačo in muziko. Pri neumnostih je vedno zraven. V preteklosti ga je zaznamovalo veslanje, ki mu je dalo ogromno samozavesti in prijateljev, ki jih ima še zdaj. V oddajo MasterChef Slovenija se je prijavil, ker je pustil stresno službo v marketingu in želel ujeti svojo strast – kuhanje. Njegova prva jed so bili špageti s tuno iz pločevinke, danes pa ustvarja odlične krožnike. Za podporo se mora zahvaliti svoji punci, ki ga izziva in spodbuja. Najljubša mu je italijanska kuhinja, brez majoneze mu živeti ni. 

JULIJA BUKVIČ

Starost: 28 let
Kraj: Maribor

Julija Bukvič
Julija Bukvič FOTO: POP TV

Juliji se sodelovanje v oddaji zdi zanimiva pustolovščina. Pričakuje, da bo spoznala en kup super ljudi, da bo dobila veliko novega kulinaričnega znanja ter uživala v dobri hrani. Gledalcem sporoča, da če se kdaj v kuhinji ne bo najbolje znašla, to še ne pomeni, da ne zna kuhati, saj je kuhanje pred kamerami, sodniki in sotekmovalci gotovo neprimerljivo težje kot kuhanje doma. Med kuhanjem se prilagaja sestavinam, ki so v hladilniku, saj se drži načela, da se hrane ne meče v smeti. Njen zaščitni znak je klobuk, njena sanjska destinacija pa Japonska. Tam bi se predajala kulinariki in deskala na njihovih odličnih smučiščih. Verjame, da je treba kuhati z ljubeznijo, jesti z užitkom ter si vzeti čas za dobre obroke.

ANDREJA ŠPEH

Starost: 29 let
Kraj: Loška dolina

Andreja Špeh
Andreja Špeh FOTO: POP TV

Andreja je magistrica psihologije, mlada raziskovalka, ki jo po koncu šova čaka še doktorat. V življenju si rada postavlja izzive, sploh kulinarične: "MasterChef Slovenija je super priložnost, da sam sebe preizkusiš na kulinaričnem področju ter obenem pridobiš ogromno novega znanja. Dobro je, da včasih pokukamo izven svoje cone udobja." Eno leto je preživela na Švedskem in je izjemno vodni človek. V morja in jezera skače v vseh letnih časih, najraje pa med poletno ploho. Prvi spomini iz otroštva jo vežejo na peko medenjakov, najbolj ponosna pa je svoj sladoled z okusom rdečega vina. 

DOMEN BERIBAK

Starost: 23 let
Kraj: Cerklje na Gorenjskem

Domen Beribak
Domen Beribak FOTO: POP TV

Domen je nekdanji hokejist, ki rad igra harmoniko in kuha. Zanj beseda "ne" ne obstaja. Zase verjame, da je zabaven, organiziran in fokusiran. Obožuje francosko kuhinjo in je zelo ponosen na svoj praženec s sladoledom in jabolčnim kaviarjem. V šovu pričakuje veliko kuhanja in napoveduje, da bo zelo vroče! 

LIDIJA SUBAŠIĆ

Starost: 28 let
Kraj: Ljubljana 

Lidija Subašić
Lidija Subašić FOTO: POP TV

Lidija je diplomirana politologinja, njen življenjski moto pa je ohranjati čisto vest. Je zelo nasmejana in pozitivna, pozorna, družabna in polna energije. Rada se druži in uživa v dobri hrani. Najraje ustvarja s čokolado. Receptov za sladice se drži do potankosti, kar pa ne pomeni, da ji kdaj ne poči dresirna vrečka in krema eksplodira po stenah in stropu ... Kako bi opisala sodnike? Luka – dober učitelj. Karim – perfekcionist za sladice. Mojmir – izviren s kombinacijami okusov. Želi navdušiti vse tri, saj bodo vse kritike enako pomembne.

BLANKA ERNIŠA

Starost: 45 let
Kraj: Moravske Toplice

Blanka Erniša
Blanka Erniša FOTO: POP TV

Je prijazna in dobrosrčna oseba, ki rada potuje po svetu. Dosti ji pomenijo družina in prijatelji, s katerimi z veseljem preživlja svoj čas. Rada kuha, se uči tujih jezikov in zelo rada ima rože, ki jih tudi sama goji. Z denarjem od zmage bi prenovila svoj lokal in vanj uvedla tudi nekaj kulinarike, saj po 18 letih streženja samo pijače želi strankam ponuditi nekaj novega. Prepotovala je že velik del sveta, preizkusila mnoge eksotične jedi in upa, da jih bo še več. Uspel ji je vzpon na Kilimandžaro, na kar je zelo ponosna. Skoraj tako kot na domač tatarski biftek. 

DANA ILIĆ

Starost: 35 let
Kraj: Ljubljana

Dana Ilić
Dana Ilić FOTO: POP TV

Dana obožuje mir in pozitivne odnose. Je ekstrovertirana organizatorka, ki ljubi potovanja in širjenje obzorij. V stresnih trenutkih se raje zapre, v dobrih pa je izjemno družabna in polna humorja: "MasterChef je kot vlakec smrti, ki te žene večino časa. Adrenalin, sreča, zadovoljstvo in strah. Ko pa prideš dol, je tvoja edina misel, gremo še na eno vožnjo!" Denarno nagrado bi porabila za nakup 'food trucka', saj želi ostati v kuharskih vodah. Predvsem si želeli delati na dogodkih, povezanih s hrano. Najbolj eksotična hrana, ki jo je kdaj poizkusila, so pečeni ščurki v gorovju Madagaskarja: "In niti niso tako ogabni, kot so videti!"

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (22)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Podlesničar
29. 02. 2024 16.03
+5
Dajte naredit anketo, kdo je za to, da se zamenja še Jezerška in Slaščičarja.
tomahawk
29. 02. 2024 15.56
+1
Super oddaja in moram rečt da sem se tut sam kakšno stvar naučil in se je lotil potem.....super jaz gledam 👌👍
Podlesničar
29. 02. 2024 16.01
+3
Vredu Branko. Prijavi se drugo sezono, potem bomo gledali tudi mi.
Malo_sutra
29. 02. 2024 15.21
-2
Vem da boste vi gledali kako kdo kuha in pametovali. Ampak jaz bom gledal samo zaradi Lidije, res je spremna.
Franc Biber
09. 03. 2024 10.29
Duh8
29. 02. 2024 15.03
+3
In kdaj se začne?
neplesalec
29. 02. 2024 13.16
-4
Nekdo ga obožuje , drugi sovraži , jaz bom zagotovo pogrešal Bineta Volčiča . Tako kot on zna z besedami opisati občutke , ko da nekaj v usta .... Neverjetna faca !
Podlesničar
29. 02. 2024 13.43
+9
Noja, večkrat je bil pristranski in prisiljeno dramatičen in žaljiv... za boljšo gledanost, pač, reality show, kot profesionalni kuhar si tega nebi smel dovolit.
Podlesničar
29. 02. 2024 10.56
+5
Zmagovalec bo Jezeršek.
TvojPrijatelj
29. 02. 2024 10.17
+9
Ovceeee
29. 02. 2024 10.15
+6
Nekaj redkega kar se splača pogledat na tv! Tisti,ki tole blatijo definitivno uzivajo ob novicah in vseh pranjih mozga kar sodobni mediji ponujajo🤣
skuripanda burns
29. 02. 2024 11.34
+4
Hahahahaha... Realno je pa točno ta oddaja za tiste Slovenceljne, ki uživajo v Kmetiji, ker je MC Slovenija na istem nizkem nivoju. Ko so par sezon nazaj vrgli iz tekmovanja edinega, ki je res znal kuhati, mi je postalo jasno, da to ni kuharsko tekmovanje, ampak čisto navaden reality show šrot.
Ovceeee
29. 02. 2024 12.02
+1
Anion6anion
29. 02. 2024 10.00
+5
Hvala za opozorilo, da se izognem tem kuharskim nebulozam. Ne , hvala. To ni za gledat.
AshBurton
29. 02. 2024 09.28
+20
A spet,norcevanje iz hrane zgolj in samo zaradi profita in pa nastavljanje wanna be infuencer🤑🤑🤑🤮🤮🤮
Blue Dream
29. 02. 2024 09.09
+8
Barbara s Kitajske
Sir Oliver
29. 02. 2024 09.07
+7
Noben ne bo zmagal. Žal.
skuripanda burns
29. 02. 2024 08.44
+29
Komaj čakam, da vidim, ali bo letošnji MasterChef Slovenija spet greznica taktičnih igric, ki jih nastavljajo producenti, ter metanja polen pod noge med tekmovalci... ali bodo morda končno začeli KUHATI in tekmovati v tem, kdo je boljši KUHAR? Mogoče me je MasterChef Australia razvadil, tam ni nobene drame, tekmovalci kuhajo na najvišjem nivoju, vsak kuha tako, da premaga samega sebe, taktiziranja in spodkopavanja drugih tekmovalcev pa ni - ravno nasprotno, tekmovalci si POMAGAJO med seboj, celo v finalu ni nobenega egoizma in sebičnosti. Pri nas pa isti nizkointeligenčni koncept reality showa, kot da bi gledal Kmetijo ali Big Brother, kuhati nihče ne zna več, producenti pa s konceptom "izzivov" spodbujajo in prioritizirajo taktično igro nad kvaliteto kuhanja, ter spodbujajo ljubosumje, zamere, sovraštvo, ker namesto kuharskega tekmovanja MC SLO poriva medosebne spore in dramo... Gospodje sodniki (še posebej Luka) so pa na nivoju voditeljev študentskih zabav s kmetavzarskimi opazkami in komentarji. V glavnem... pogledam si prvi dve epizodi, ker sem večen optimist in upam, da bodo šli na prave tire, in potem vidim, ali se splača vztrajati.
Podlesničar
29. 02. 2024 13.56
+8
V prednosti so tekmovalci, ki imajo za sabo težko življensko zgodbo... Če si prebolel raka, si skoraj garant v polfinalu.
slovenka62
29. 02. 2024 14.55
+1
zmerni pesimist
29. 02. 2024 08.28
+15
Lepo sam da bineta ni več