14°C

Spoznajte tekmovalce nove sezone MasterChefa Slovenija

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
AVTOR
A.R. /
KOMENTARJI
15
Razkrivamo vam 16 tekmovalcev, ki se bodo v novi, sedmi sezoni najpopularnejše kuharske oddaje na svetu pomerili v boju za pokal ter naziv MasterChef Slovenije 2021 in 50.000 evrov.

Kdo bo najboljši v sedmi sezoni kuharske oddaje Masterchef Slovenija?
Kdo bo najboljši v sedmi sezoni kuharske oddaje Masterchef Slovenija?FOTO: POP TV

Na televizijske zaslone že kmalu prihaja najbolj priljubljen kuharski šovMasterChef Slovenija.Pod budnim očesom treh chefov, Luke Jezerška, Karima Merdjadija in Bineta Volčiča, se bo v kuhinjo podalo šestnajst tekmovalcev, ki bodo morali pokazati svoje kuharsko znanje in prepričati sodnike. Samo eden od spodnjih tekmovalcev bo domov odnesel častno titulo MasterChef Slovenije in denarno nagrado v vrednosti 50.000 evrov. Kdo vse se bo letos boril za laskavi naziv?

Robert Anže Blažič, 23 let, Velenje

Robert Anže Blažič
Robert Anže BlažičFOTO: Ana Gregorič

23-letni natakar, ki obožuje kuhinjo. Pravi, da je zelo sproščen, a hkrati zelo zamerljiv. V kuhinji bo sodnike navdušil s smehom in dobro voljo, če pa bi moral izbirati, da bi lahko kuhal z enim od naših sodnikov, bi bil to Bine. Pravi tudi, da bo najboljši odnos razvil z Luko Jezerškom.

PREBERI ŠE
Robert Anže Blažič

Karolina Podvršnik, 35 let, Sveti Duh na Ostrem Vrhu

Karolina Podvršnik
Karolina PodvršnikFOTO: Ana Gregorič

Podeželsko dekle, ki se znajde v vsaki situaciji in ki bo sodnike navdušilo s prefinjeno preprostostjo. Karolina obožuje kuhinjo, zato ne more izbrati med peko in kuho. Nad kuhinjo pa sta jo navdušili mama in babica.

PREBERI ŠE
Karolina Podvršnik

Damijan Stingl, 47 let, Podgorje pri Apačah

Damijan Stingl
Damijan StinglFOTO: Ana Gregorič

Pozitivno naravnan Damijan se je s kuhalnico prvič srečal, ko je mami pomagal pri pripravi krompirjevih svaljkov. Danes pa najraje pripravlja jedi na žlico in kot pravi, so to jedi, na katere stavi in s katerimi bo "sezul" sodnike MasterChefa. 

PREBERI ŠE
Damijan Stingl

Katarina Uplaznik, 27 let, Velenje

Katarina Uplaznik
Katarina UplaznikFOTO: Ana Gregorič

Športnica po duši in po načinu kuhanja. Kot je povedala, se s kuhalnico rada druži šele nekaj let, a je kuho resnično vzljubila. Pravi, da je svoje telo vzljubila šele, ko se je naučila kuhati tako, da je končno premagala dolgoletno bitko z odvečnimi kilogrami. Trenerka, ki dolga leta ni marala ovsenih kosmičev, zdaj pa ljubi ovseno kašo.

PREBERI ŠE
Katarina Uplaznik

Adam Šerc, 47 let, Ajdovščina

Adam Šerc
Adam ŠercFOTO: Ana Gregorič

Zgovorni Primorec pravi, da ima najraje italijansko hrano. Od malega se navdušuje nad različnimi kuhinjami, zato je vajen eksperimentiranja in presenečenj. Kuhanje je njegov način sproščanja in s tem sprošča svojo domišljijo. Sodnikov se ne boji, najraje pa bi kuhal z Binetom.

PREBERI ŠE
Adam Šerc

Katja Ulčar, 25 let, Ljubljana

Katja Ulčar
Katja UlčarFOTO: Ana Gregorič

Ljubiteljica vsega lepega, navihana in zgovorna plavolaska, ki prihaja z majhne kmetije. Pravi, da obožuje izzive in da jo le redko kaj tako pretrese, da ne bi mogla normalno nadaljevati z življenjem. Obožuje kuhanje in delo z ljudmi.

PREBERI ŠE
Katja Ulčar

Dušan Šubic, 50 let, Kanj

Dušan Šubic
Dušan ŠubicFOTO: Ana Gregorič

Zase pravi, da je hiter, dojemljiv in spreten. Če bi moral izbirati med kuho in peko, bi izbral peko, saj ljubezen do slaščic izvira še iz otroštva. Pohvali se tudi z različnimi tortami, pravi pa, da njegovo delo ocenjujejo tri občinstva: sestrina družina, sodelavci in bližnji prijatelji.

PREBERI ŠE
Dušan Šubic

Kimi Zupančič, 27 let, Rovte

Kimi Zupančič
Kimi ZupančičFOTO: Ana Gregorič

Sproščeno dekle, ki pravi, da svojega mesta nikakor ne najde pod slovenskim soncem – njeno srce je doma v topli Španiji. Prepričana je, da bo sodnike 'sezula' s katero od svojih sladic.

PREBERI ŠE
Kimi Zupančič

Ljubislav Petrovski, 42 let, Hrušica

Ljubislav Petrovski
Ljubislav PetrovskiFOTO: Ana Gregorič

Dobrosrčen Ljubislav ima kuhinjo rad že od majhnega, ko je kot nadobuden in radoveden malček pomagal staršem. Nikoli ne bo pozabil očetove specialitete – purana s suhimi slivami. Danes pravi, da vsako jed najprej poskusita nečakinji. 

PREBERI ŠE
Ljubislav Petrovski

Maša Trubačev, 21 let, Cerknica

Maša Trubačev
Maša TrubačevFOTO: Ana Gregorič

Nasmejana, zgovorna in sproščena Maša pravi, da se pred začetkom šova MasterChef Slovenija ne boji ničesar. "Prideš, skuhaš in to je to," pravi Maša, a vseeno se zaveda, da lahko zaradi kamer, časovnega pritiska in ostrega sodniškega očesa tudi "zmrzne".

PREBERI ŠE
Maša Trubačev

Žiga Gabrovec, 29 let, Slovenske Konjice

Žiga Gabrovec
Žiga GabrovecFOTO: Ana Gregorič

Nasmejan Žiga z zavihanimi brki je očitno navihan že od malih nog, kot je razvidno iz njegove izbrane zabavne zgodbe o sebi. Prva specialiteta, ki jo je pripravil čisto sam, je bil cesarski praženec, danes pa bi sodnike raje navdušil z natrgano govedino in brusničnim prelivom.

PREBERI ŠE
Žiga Gabrovec

Natalija Palačković, 29 let, Bohinj

Natalija Palačković
Natalija PalačkovićFOTO: Ana Gregorič

Nežna Natalija, ki pravi, da bi najraje kuhala za Rebeko Dremelj, se je v mladosti najprej borila z debelostjo, kasneje pa z anoreksijo. A kljub vsem preprekam je razvila veliko ljubezen do kuhinje in pravi, da že komaj čaka, da se vse skupaj začne.

PREBERI ŠE
Natalija Palačković

Patricija Horvat, 34 let, Idrija

Patricija Horvat
Patricija HorvatFOTO: Ana Gregorič

Zgovorna Idrijka, ki je polna energije in ki ji ni težko čistiti vampov, odkrito govori o svoji življenjski usodi, ljubezni in kuhinji. Kako bi se opisala? "Človek, ki obožuje hrano!"

PREBERI ŠE
Patricija Horvat

Bruno Šulman, 21 let, Ljubljana

Bruno Šulman
Bruno ŠulmanFOTO: Ana Gregorič

Nasmejani študent psihologije, ki se na dolgi rok najbolj vidi v kuhinji. Kuha že od mladih nog, prvi spomin na samostojno 'kuho' pa sega v leto 2010, ko je imel le deset let in je sam spekel piškote. "Takrat sem mamo vprašal, ali bo en kilogram moke dovolj za peko piškotov," se spominja mladi Bruno.

PREBERI ŠE
Bruno Šulman

Irena Kos Mlakar, 50 let, Kresnice

Irena Kos Mlakar
Irena Kos MlakarFOTO: Ana Gregorič

Sprva se zdi, da je zadržana, a ko se sprosti, je zelo zabavna. Kot pravi, se nadvse rada šali – tudi na svoj račun. Prvo srečanje s kuhalnico? Pri petih letih si je sama naredila ocvrta jajca in jih močno začinila s poprom. Pravi, da je bila takrat zelo ponosna nase in da so bila jajčka zares okusna.

PREBERI ŠE
Irena Kos Mlakar

Alana Vrviščar, 18 let, Ljubljana

Alana Vrviščar
Alana VrviščarFOTO: Ana Gregorič

Najmlajša tekmovalka letošnje sezone kuharskega šova MasterChef Slovenija je 18-letna Alana, ki ve, česa si želi in česa ne. Je izjemno natančna in v kuhinji zelo iznajdljiva. Rada ima barvite, moderne krožnike, med sodniki pa bi za kuharskega partnerja izbrala Karima.

PREBERI ŠE
Alana Vrviščar

Koronavirus pasica november