MasterChef Slovenija

Spoznajte tekmovalce nove sezone šova MasterChef Slovenija

Ljubljana, 24. 02. 2023 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min
Avtor
Katja Dobrijević
Komentarji
25

Deveta sezona MasterChefa Slovenija odpira vrata, skozi katera je entuziastično vstopilo 16 novih tekmovalk in tekmovalcev z enako misijo: postati nov MasterChef Slovenija. Pod uro, ki bo neusmiljeno priganjala nov razred tekmovalcev, so jih počakali prekaljeni sodniki, vrhunski chefi in dobri prijatelji Luka Jezeršek, Bine Volčič in Karim Merdjadi. Tekmovanje si boste namreč lahko KMALU ogledali na POP TV, dan prej pa na VOYO.

Aljoša Galun

Starost: 32 let
Kraj: Spodnje Jablane
Zaposlitev: elektrotehnik računalništva/prodajalec

Aljoša je radoveden Štajerec, ki najraje dela z ljudmi. Po službi svoj stres sprošča v kuhinji, kjer ustvarja preproste, a okusne jedi. Pri sladicah veliko eksperimentira, kljub temu pa je v njegovi kuhanji vedno organiziran kaos. Stavi, da bo sodnike navdušil s svojo mirnostjo in pristnimi okusi. 

Aljoša Galun
Aljoša Galun FOTO: POP TV

Špela Leskovar

Starost: 23 let
Kraj: Velenje
Izobrazba/Zaposlitev: Frizer

23-letna frizerka je energična, zabavna in nasmejana, ki priznava, da v njeni kuhinji navadno vlada kaos. V šovu stavi na svoje mehiške tortilje, do potankosti pa ima razdelano tudi poslovno idejo lastne restavracije. Z nagrado bi začela svojo sanjsko pot – odprla bi svojo kavarno in bistro.

Špela Leskovar
Špela Leskovar FOTO: POP TV

Žiga Škvorc

Starost: 27
Kraj: Ljubljana
Izobrazba/zaposlitev: dipl. multimedijski producent / producent / 2D animator

Žiga Škvorc se je v kuhinjo zaljubil, ker združuje kombinacijo tehničnega in oblikovnega znanja. Tam na dan preživi približno eno uro, ob tem pa rad pripravlja tako sladke kot tudi slane jedi. Čeprav se skuša držati meril in postopkov, pravi, da mu vedno uspe ustvariti kaos.

Žiga Škvorc
Žiga Škvorc FOTO: POP IN

Zala Pungeršič

Starost: 23 let
Kraj: Šmarješke Toplice
Izobrazba/Zaposlitev: študentka

Zala pravi, da v njeni kuhinji ponavadi vlada urejen kaos. A čeprav je na zunaj videti, kot da je sredi neurja, sama vedno ve, kje ima kaj in kaj še mora postoriti, da bo njena jed končana. Receptur se nikoli ne drži do potankosti, vedno kaj odvzame, doda ali zamenja – vsako njeno kuhanje je eksperiment. Stavi, da bo v šovu MasterChef Slovenija sodnike prepričala s svojo energičnostjo, zagnanostjo in iznajdljivostjo.

Zala Pungeršič
Zala Pungeršič FOTO: POP TV

Lucijan Lipovšek

Starost: 27
Kraj: Radeče
Izobrazba/zaposlitev: dipl. ekonomist / trenutno brezposeln

Lucijan se je prvič spopadel s kuhalnico v osnovni šoli, ko je staršem pomagal pri kuhanju. Njegova prva kuharska izkušnja je bila torta, ki jo je pripravljal kar tri dni pod budnim očesom svoje sestre. Danes najraje pripravlja slane jedi, ki se mu zdijo bolj uporabne kot sladke, njegova kuharska specialiteta pa je ragu, ki bo po njegovem sezul MasterChef sodnike.

Lucijan Lipovšek
Lucijan Lipovšek FOTO: POP TV

Barbara Nonis

Starost: 45
Kraj: Šempeter pri Gorici
Izobrazba/Zaposlitev: komercialist

45-letnica je velika ljubiteljica morja in morske hrane. V globine se odpravi tudi s harpuno in iz morja najraje pride s svežo hobotnico, ki jo potem pripravi za družino. Je pa tudi velika ljubiteljica japonske kulture in njihovih tradicionalnih jedi. Pravi, da je srečno poročena ženska, s svojim možem imata tri otroke, ki ju, kot pravi, vzgajata s pokončno držo. Nerada hrano meče v smeti, zato se potrudi porabiti vse, kar ima v omarah in v hladilniku.

Barbara Nonis
Barbara Nonis FOTO: POP TV

Saša Košuta

Starost: 38
Kraj: Šempas
Izobrazba/zaposlitev: elektronik/ poslovodja  

Če bi bil nasmejani Primorec Saša Košuta jed, bi bil kar mineštra, ker je, kot pravi, cel zmešan. Poslovodja, ki se je s kuhinjo srečal že v rosnih letih, rad eksperimentira in se le redko drži receptov. Sam si najraje privošči slane posladke, po besedah drugih pa mu od rok gre tudi priprava sladic. In kako bi porabil denarno nagrado? "Prej, kot lahko rečeš keks," se je pošalil.

Saša Košuta
Saša Košuta FOTO: POP TV

Brina Robnik Kobal

Starost: 21 let
Kraj: Ljubljana
Izobrazba/Zaposlitev: študentka komunikologije na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani

21-letnica, ki se je udeležila akademije Gordona Ramseyja, a njega žal ni spoznala, se je pa na akademiji naučila marsičesa. Brina pravi, da blesti v omakah, saj so ravno te tiste, ki krožnik dvignejo na novo raven. Pričakuje, da tekmovanje v MasterChefu ne bo najlažje, a se zaveda, da se ravno iz stvari, ki nam predstavljajo izziv, lahko naučimo nekaj novega. Od sodnikov najbolj želi navdušiti Bineta, saj se ji zdi, da sta si po slogu kuhanja najbolj podobna. 

Brina Robnik Kobal
Brina Robnik Kobal FOTO: POP TV

Marko Vertačnik

Starost: 38
Kraj: Lesce
Izobrazba/zaposlitev: tiskar/samozaposlen

Marko je družinski človek, rad potuje in odkriva nove kraje. Njegova velika strast je kuhanje, kjer rad eksperimentira. Žal njegova želja po ustvarjanju novih receptov včasih pripelje do neokusnih jedi, a kot pravi, se iz tega veliko nauči. MasterChef sodnike bo skušal prepričati s svojimi močnimi in pristnimi okusi.

Marko Vertačnik
Marko Vertačnik FOTO: POP TV

Doris Vlah

Starost: 59
Kraj: Opatija
Izobrazba/Zaposlitev: trgovka/upokojenka

Upokojena trgovka iz Opatije velja za simpatično in zgovorno osebo, ki se zna dobro pošaliti tudi na svoj račun. Zase pravi, da bi bila v svetu hrane debela, sočna in fina buča, medtem ko prve spomine na kuhinjo enači z mrzlo sardino, ki jo je poskusila. 

Doris Vlah
Doris Vlah FOTO: POP TV

Tilen Belošević

Starost: 24 let
Kraj: Celje
Izobrazba/zaposlitev: študent laboratorijske zobne protetike

Tilen je bil kot otrok pri hrani zelo izbirčen, zato se je posluževal predvsem sladkega. Kasneje je začel odkrivati slane jedi in različne kombinacije okusov, ki so ga spreobrnile v ljubitelja slanega. V kuhinji vsak teden preživi od dve do tri ure, njegova specialiteta pa je jabolčna pita, saj gre za sladico, ki jo je v življenju največkrat pripravljal in posledično najbolj izpilil.

Tilen Belošević
Tilen Belošević FOTO: POP TV

Anja Fir

Starost: 29
Kraj: Črnomelj
Izobrazba/zaposlitev: diplomirana anglistka

Rada potuje in odkriva mesta ter kulinariko lokalcev, spije preveč kave, najraje je sladoled pozimi, bere, igra ukulele in vsake toliko vzame v roke violončelo, da vidi, če še zna spraviti zvok iz njega. Tako se opiše zgovorna 29-letnica. Njen največji kulinarični eksperiment je 18-urni krompir. Na vprašanje, koga od treh sodnikov se najbolj boji, pravi, da kar vseh treh. Zakaj? "Ker je vsak strokovnjak na svojem področju," je povedala.

Anja Fir
Anja Fir FOTO: POP TV

Nik Marolt

Starost: 23
Kraj: Ljubljana
Izobrazba/Zaposlitev: gimnazijski maturant/brezposeln

Nik kuha, odkar se spomni. Takoj, ko je bil dovolj visok, da je videl čez kuhinjski pult, je namreč pomagal mami pri 'čaranju' kuharskih dobrot. Ljubezen do kulinarike se ga drži še danes, pred štedilnikom pa vedno rad preizkuša nove stvari. Najraje pripravlja kombinacijo sladkega in slanega, ki je po njegovem zelo podcenjena.

Nik Marolt
Nik Marolt FOTO: POP TV

Sabina Jeršin

Starost: 28 let
Kraj: Trebnje
Izobrazba/Zaposlitev: diplomirana medicinska sestra

Mamica dveh otrok in velika navdušenka peke sladic pravi, da si želi, da bi sodnike navdušila prav s svojimi monoporcijskimi sladicami. In kaj bi bila, če bi bila hrana? Sočna sladica, seveda! 28-letnica je navdušena nad kuhanjem in se svojih začetkov spominja kot mala deklica, ki se je vrtela okoli babice, ko je ta pripravljala kosila in slaščice. Njen prvi poskus v kuhinji so bile kremšnice, njena največja mojstrovina pa 3D-torta. 

Sabina Jeršin
Sabina Jeršin FOTO: POP TV

Marko Lapajne

Starost: 53
Kraj: Koper
Izobrazba/Zaposlitev: ekonomski tehnik/prodajalec

Marko zase pravi, da je oseba z ostrim pogledom, za katero se skriva mehka duša, ki je vedno pripravljena pomagati. Že od malih nog je ljubitelj sladkega, kar pa je z leti s svojimi kuharskim znanjem nadgradil, da lahko sedaj s sladicami razvaja svojo družino. V kolikor bo s svojimi specialitetami navdušil MasterChef sodnike in zmagal, bi delež nagrade usmeril v kuharsko izobraževanje.

Marko Lapajne
Marko Lapajne FOTO: POP TV

Sandra Dobaj

Starost: 34
Kraj: Sveta Trojica v Slovenskih goricah
Izobrazba/zaposlitev: gim. maturantka/zavarovalna zastopnica

Sandra zase pravi, da je v kuhinji zelo natančna in si rada vzame čas za kuho, zato v kuhinji največ časa preživi med vikendi. Čeprav je nekaj stvari že zelo usvojila, se zelo rada izobražuje in uči novih stvari. Prav zato bi ob priložnosti, da lahko kuha s katerim od naših sodnikov, izbrala Bineta. Z njim, pravi, da bi se zagotovo naučila kaj novega, ker se sodnik navdušuje tudi nad tujimi kuhinjami. Misli, da bo v MasterChefu težko? Da!

Sandra Dobaj
Sandra Dobaj FOTO: POP TV
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (25)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pubo
25. 02. 2023 11.21
-1
Zanimivo koliko je tule brezposelnih, pa čeprav službo dobiti ni problem.
Betuul
24. 02. 2023 20.55
+4
Zmagovalec bo: iz slike- oni v zadnji vrsti; drugi od leve & ali trtji od desne
realistik
24. 02. 2023 18.21
+0
Boljše gledati oddajo Mostovi-Hidak.
gogi_
24. 02. 2023 20.11
+0
Bolcn
24. 02. 2023 18.10
+5
A kdo bo zmagovalec? Un k bo zmagal logiš 🤥
Diegol14
24. 02. 2023 17.10
-1
Pa ne noooo...spet?
mojcd
24. 02. 2023 15.22
-1
na koncu bo še 2 moža in pol bolje gledat...........
jaka
24. 02. 2023 20.00
-2
2 1/2 men JE odlično za gledat. Razen, če ne razumeš?
Delavec_Slo
24. 02. 2023 13.53
+10
NO VSAJ ENA ODDAJA NA TV KI NI IZ BIVŠE JUGE!
231koak
24. 02. 2023 13.48
+2
Kahas 2 uri pojes pa v 10 minutah. Škoda časa
Toooomi
24. 02. 2023 13.27
+7
Polovica brezposelnih
Jožica51
24. 02. 2023 11.49
+0
Spoznal in so vsi dobri korektni in vsi imajo radi sladoled
JOSEPH HAYDN
24. 02. 2023 11.23
+17
Dobro je bit študent na FDV-ju, saj se očitno lahko zabavaš po šovih
Artechh
24. 02. 2023 10.56
+5
Ko sprasujete kdo bo delal? tu imate dovolj kandidatov ...
lepdanvsakdan
24. 02. 2023 10.52
+9
ena redkih oddaj ki jo kdaj pa kdaj pogledam v celoti
zmerni pesimist
24. 02. 2023 10.44
+4
Na tv imate sigurno več programov zato preklopite drugam in ne pametujte
SirOliver
24. 02. 2023 09.30
+19
Jajčka na oko. Dejte s tem začet. Pol jih odpade takoj, pol pa naprej.
ŠaNu
24. 02. 2023 08.46
+7
Mogoče uč vržem na prvo oddajo, ampak tale naš slovenski Masterchef je napram drugim (Kanada, Avstralija,..) živ dolgčas.
Zoki iz Lublane de
24. 02. 2023 20.21
+1
Res je. Pogledaš prvo oddajo ameriškega master chefa in so taki krožniki k jih do danes v slovenskmu še ni bilo. Se mi zdi da skoz eno in isto kuhajo ¯\_(ツ)_/¯
Primož Rus
24. 02. 2023 08.42
+11
Ko sem že povedu,verjetno ni dovolj kandidatov pri nas,da ste tud eno Opatijko sprejeli....
Čengiz
24. 02. 2023 15.00
+2