MasterChef Slovenija

Stopnička višje za mlado barmanko Martino Pušnik

Velenje, 02. 03. 2024 08.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Martina Pušnik prihaja s kmetije, a ker obožuje delo z ljudmi, se je odločila za poklic gostinca. Kot barmanka je lani blestela na mednarodnem tekmovanju na Bledu, sedaj pa se pogumno podaja v MasterChef kuhinjo.

21-letna Martina Pušnik iz Spodnjega Razborja na Koroškem je odraščala na kmetiji, kjer imajo trenutno kar 20 glav živine, 50 kokoši in 20 zajcev. Srce je pozitivno, nasmejano in energično dekle vleklo v gostinske vode, toda njene kmečke korenine so globoke. Martina: "Obožujem delo z ljudmi in gostinsko delo je točno to, kmečko življenje pa ostaja v meni in vedno bo. Odraščanje na kmetiji mi je prineslo trdo delo, povezanost z naravo in živalmi. Poleg svojega gostinskega dela vedno pomagam doma na kmetiji. Mogoče pa kdaj združim to dvoje, kmečko življenje in gostinstvo."

Martina Pušnik na domači kmetiji.
Martina Pušnik na domači kmetiji. FOTO: osebni arhiv tekmovalke

Delavnost je vsekakor ena izmed vrlin študentke 2. letnika programa gostinstvo in turizem, dela namreč v kar treh različnih restavracijah, ob tem pa si želi čim več iskrenih in razumevajočih gostov. Martina: "Da ti vedno iskreno povedo, ko narediš kaj narobe, ker s tem tudi ti rasteš in postaneš vedno boljši. Da cenijo naše trdo delo in se zavedajo, da so delovne razmere v gostinstvu lahko zahtevne, in razumejo, da se res trudimo po najboljših močeh. Želimo vsem ugoditi in skrbimo za to, da gredo iz naše restavracije vedno zadovoljni." Naporno in trdo delo pa Martini prinaša izkušnje, ki ji bodo prišle prav v MasterChef tekmovanju. Martina: "Najbolj to, da sem hitra, iznajdljiva, mirna in spretna. V tekmovanju je to samo prednost, ker moraš hitro razmišljati, biti iznajdljiv, miren in spreten, in mislim, da so mi prav to trdo delo in ti težki dnevi prinesli največ izkušenj, ki jih potrebujem za to tekmovanje in za na to pot, na katero se bom podala."

Martini tekmovanja niso tuja, kot barmanka je lani na mednarodnem tekmovanju na Bledu osvojila 2. mesto: "To je bilo moje prvo tekmovanje, na katerega sem se pripravljala več kot mesec dni. Res sem zmešala veliko koktajlov, razmišljala o okusih in sestavinah. Zavedala sem se, kakšno konkurenco imam, in upala, da ne bo moj koktajl najslabši, nato pa razglasijo, da sem na mednarodnem tekmovanju osvojila 2. mesto, česar res nisem pričakovala. Takrat veš, da so bile vse neprespane noči vredne tega truda in da se na koncu vse povrne. Največja zanimivost je pa to, da sploh nisem imela treme in je bilo to moje prvo tekmovanje."

Martina Pušnik s pokalom za osvojeno 2. mesto na lanskem mednarodnem tekmovanju barmanov na Bledu.
Martina Pušnik s pokalom za osvojeno 2. mesto na lanskem mednarodnem tekmovanju barmanov na Bledu. FOTO: osebni arhiv tekmovalke

Kako bo s tremo v MasterChefu Slovenija, bomo še videli. V ogenj jo pošilja njen brat Marko, ki je njen največji podpornik in motivator. Martina: "Vedel je, da je kulinarika moja strast, zato me je tudi prijavil. Ocenil je, da bom premagala strah in me podprl, da stopim stopničko višje, grem v tekmovanje in pokažem, kdo sem in kaj znam. Z novim in starim znanjem, ki ga imam in ga bom še pridobila, sem se res odločila, da stopim na to pot in jo razvijem, ker takšne izkušnje nima vsak in ni pripravljen nanjo." Martina je zelo povezana tudi z ostalimi člani družine, ki so ji pred začetkom snemanja položili na srce: "Naj bom to, kar sem, naj ostanem zvesta sama sebi, ne glede na to, kaj se bo zgodilo, in naj pokažem svoje najboljše sposobnosti. Ker zmaga ni pomembna, najbolj pomembno je, da se naučim čim več in pridobim izkušnje."

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Rde?a pesa in hren
02. 03. 2024 11.03
+4
Čestitke za mlado damo. Kar tako naprej. Edino en življenjski nasvet: ne zaupat na prvo besedo. Preverit, dvakrat preverit, raj trikrat preden rečeš ja ali ne. ne se pustit izkorščat in potegnit se zase. Se splača.
Ariaxx
02. 03. 2024 09.58
+3
Cestitke! Obetavna pot te caka v zivljenju, kar pogumno naprej! In ne oziraj se na slabe komentarje. Nekateri ne znajo ali nocejo resevati svojih tezav, pa si lajsajo duso, da pljuvajo po drugih.
AshBurton
02. 03. 2024 09.33
-5
Nastop v resnicnostnem sovu...je kr ene par stopnic nazaj,do podna!!!
Gutenberg
02. 03. 2024 10.51
+4
Korekten nastop v MC, brez jokcanja in spletkarjenja, je za mladega ambicioznega človeka lahko zelo dobra predstavitev, ki odpre kakšna kvalitetna vrata.