MasterChef Slovenija

Tekmovalci s predstavitvenimi jedmi že navdušili sodnike

Ljubljana, 18. 03. 2024 20.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
E.M., Su.S.
Komentarji
7

Tekmovalce nove sezone MasterChefa Slovenija so pričakali zmagovalci preteklih sezon ter sodnika Karim Merdjadi in Luka Jezeršek. Slednjima se je pridružil chef Mojmir Šiftar, trojico pa so po kuharskih dvobojih s predstavitvenimi jedmi navdušili Matej Muhvič, Andreja Špeh, Jure Pavlič in Domen Beribak.

Zmagovalci preteklih sezon in nova zasedba 

Luka Jezeršek in Karim Merdjadi sta tekmovalcem zaželela dobrodošlico v največjem kuharskem tekmovanju na svetu. Luka: "Vi ste izbranci jubilejne, 10. sezone slovenskega MasterChefa." Poleg dveh sodnikov so petnajsterico pričakali zmagovalci preteklih sezon. Vsakega izmed njih je do zmage, kot je povedal Karim, vodila pomembna lastnost. Darko Klemen je izpostavil borbenost, Bruno Šulman kreativnost, Anže Kuplenik fokus, Jaka Mankoč vztrajnost, Zala Pungeršič avtentičnost, Sašo Miljuševič umirjenost, Sara Rutar pa odločnost. 

Tekmovalci s predstavitvenimi jedmi že navdušili sodnike.
Tekmovalci s predstavitvenimi jedmi že navdušili sodnike. FOTO: POP TV

Mojmir Šiftar: To pot bomo prehodili skupaj 

Novi MasterChef Slovenije bo moral prepričati tudi novega sodnika, Mojmirja Šiftarja. V kuhinjo je vstopil pri 15 letih, uspešno je vodil štiri restavracije in osvajal največje nagrade mednarodnih kuharskih tekmovanjih. Mojmir: "Res sem vesel, da sem se vam pridružil na tej vaši poti. In ogromno mi pomeni, da bom zraven, ko bomo dobili novega MasterChefa. Pot do cilja ne bo lahka, ampak po tej poti ne boste korakali sami. Rad bi vam predal vso svoje znanje in to pot bomo prehodili skupaj.

Kulinarična zgodba se je pričela s predstavitvenimi jedmi 

Tekmovalci bodo v novi sezoni pisali svojo kulinarično zgodbo in na prvi strani bo njihova predstavitev. Srca so začela hitreje utripati, ko so si nadeli predpasnike. Za prvi balkon sezone so se pomerili v dvobojih, prvi tekmovalni par sta sestavljala 27-letna Lidija Subašić iz Ljubljane in 22-letni Matej Muhvič iz Novega mesta. Lidija se je predstavila s tacosi, ki jo spominjajo na njena potovanja, poleg tega z njimi rada razveseljuje svoje goste. Matej se je odločil za piščančji 'stir-fry' vok, ki je njegova hrana za tolažbo in s katero so bili doslej zadovoljni vsi njegovi gostje. Tekmovalca sta imela na voljo za kuhanje 40 minut. Lidija je kuhala z nasmeškom in polna energije, njena ljubezen do kuhanja je bila več kot očitna. Matej je kuhal suvereno, saj je jed pripravljal že neštetokrat. Med serviranjem sta bila maksimalno osredotočena, kar je veliko obetalo. 

Prvi dvoboj 10. sezone.
Prvi dvoboj 10. sezone. FOTO: POP TV

Matej prvi na balkonu 

Mojmir sodniškima kolegoma, ko je poskusil Lidijino jed: "Jaz za vaju ne vem, ampak mene je to peljalo po celem svetu." Luka je v jedi začutil energijo tekmovalke, Karim pa je pohvalil sveže okuse in postavitev na krožniku. Mojmir je o Matejevem krožniku povedal: "To je vok, ki bi ga moral jesti vsak študent v svojih študentskih časih." Karim je pohvalil svežino, karakternost in okuse, Luka pa je Mateju čestital za njegovo prvo jed, s katero se je kot prvi tekmovalec uspel povzpeti na balkon. 

Andreja do balkona s sladko simfonijo okusov 

Naslednji sta se pomerili 29-letna Andreja Špeh iz Loške doline in 28-letna Julija Bukvič iz Maribora. Prva je po izobrazbi psihologinja in mlada raziskovalka na Nevrološki kliniki, druga pa je socialna delavka, ki je zaposlena kot osebna asistentka, ob delu pa izvaja delavnice na temo drog, socialnih veščin in duševnega zdravja za mlade. V prihodnosti bi si želela izvajati tudi delavnice, povezane s kulinariko. Tekmovalka, ki kuhanje dojema kot sproščujočo terapijo, se je predstavila z ocvrtim piščancem in grahovim pirejem. Andreja se je odločila za hruško, poširano v rdečem vinu, vinsko omako in vanilijev sladoled.  

Mojmir si je vzel čas za pokušanje Andrejine sladice, v katerih so se lepo čutile vse začimbe. Navdušen je bil nad hrustljavim elementom, želel bi si samo, da bi Andreja redukcijo uporabila kot preliv. Luka je pohvalil izbiro refoška, Karim pa je tekmovalki čestital za simfonijo okusov. Julija je iz strahu, da bo premalo pečen, piščanca na koncu spekla malce preveč. A sodniki so se strinjali, da bi jed kadarkoli z veseljem pojedli doma. Piščanec je bil lepo hrustljav, Karimu pa je ob njenem pireju zaigralo srce. Sodniki so mesto na balkonu namenili Andreji.  

Zmagovalna hruška.
Zmagovalna hruška. FOTO: POP TV

Jure presenečen do tretjega mesta na balkonu 

34-letni Jure Pavlič iz Kamnika je digitalni ustvarjalec, ki najraje kuha za svoje najdražje. 35-letna Dana Ilić iz Ljubljane je skrbnica poslovnih strank na zavarovalnici, ki je med pripravljanjem malic za v službo ugotovila, da zelo rada kuha. Sestavljala sta naslednji tekmovalni par in Dana se je predstavila s tofu burgerjem. Jure, ki je sicer mojster pic, je sodnike želel pozdraviti s tatarskim biftkom.   

Jure na koncu ni bil zadovoljen, saj zaradi pritiska in časovne omejitve ni bil sproščen. Toda Karim je pohvalil teksturo biftka, pogrešal je le malce več karakterja. Mojmir je bil navdušen nad razmerjem kruha in biftka, le koprc ni bil primeren za dekoracijo. Luka je povedal, da bi moral tekmovalec izpiliti le nekaj detajlov, ter mu položil na srce, naj se sprosti. Dana je po Karimovi oceni poskrbela za lep preplet okusov, v burgerju pa je pogrešal sočnost. Luka je imel visoka pričakovanja, a je bil na koncu razočaran. Z Mojmirjem sta se strinjala, da je bila težava v razmerju komponent, pohvalila pa sta Danino idejo. Balkon si je tako uspel prikuhati Jure.  

Zabaven zaključek prve oddaje in veselje za Domna  

Kot zadnja sta se spopadla 22-letni Domen Beribak iz Cerkelj na Gorenjskem in 23-letni Matjaž Vengust iz Brezovice pri Kropi. Slednji se je odločil predstaviti s pohanjem, uporabil pa je vrsto začimb. Domen je izbral šmoren z jabolčnim sladoledom, zato je Luko skrbelo, ali bo v tako kratkem času vse tudi realiziral. A je tekmovalcu uspelo poleg vseh napovedanih komponent pripraviti še jabolčni kaviar.  

Domen je svojo sladico s ponosom postavil pred sodnike. Povedal je, da je želel postati gostinec, a mu starši tega niso dovolili. Kuhanje je ostalo njegova strast in Luka mu je čestital za sladico. Karim je bil enako navdušen, pohvalil je rahel in osvežilen sladoled ter jabolčni kaviar. Mojmir je obžaloval, da Domen ni šel v gostinsko šolo. Sodniki so bili navdušeni tudi nad Matjaževim cvrtjem, ki je bilo hrustljavo in sočno ter daleč od navadnega cvrtja. A tekmovalcem na balkonu se je lahko na koncu pridružil Domen.  

Prihodnjič se bodo sodnikom predstavili še preostali tekmovalci. Ne zamudite nove oddaje MasterChef Slovenija jutri ob 21.15 na POP TV

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

22.06

Ne zamudite nove oddaje MasterChef Slovenija jutri ob 21.15 na POP TV!

22.04

Prihodnjič se bodo sodnikom predstavili še preostali tekmovalci.

Solz, drame in gurmanskih užitkov ne bo manjkalo!

21.50

Domnu starši niso dovolili, da bi postal gostinec …

… a njegove sanje se še vedno lahko uresničijo, saj si je kot zadnji v prvi oddaji prislužil balkon! Sodniki so bili sicer navdušeni tudi nad Matjaževim cvrtjem.

21.45

Čas je za zadnji dvoboj prve oddaje!

Kot zadnja sta se spopadla 22-letni Domen Beribak, ki bo pripravil šmorn z jabolčnim sladoledom in 23-letni Matjaž Vengust, ki se je odločil predstaviti s pohanjem, uporabil pa je vrsto začimb.

21.38

Jure do tretjega mesta na balkonu!

Sodniki so se strinjali, da je bila pri Danini jedi težava v razmerju komponent. Balkon si je tako priboril Jure, ki sicer s svojo jedjo ni bil najbolj zadovoljen, saj zaradi pritiska in časovne omejitve ni bil sproščen.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Senorita
19. 03. 2024 09.44
+0
Pohano meso pa res ni za tako oddajo.
Anion6anion
19. 03. 2024 08.48
+1
V naslednji oddaji pa barvali pirhe.
Anion6anion
19. 03. 2024 08.47
+1
A so jajčka pekli?
LinaAnil
19. 03. 2024 08.36
+3
Po Darkotu bi mogli nehat. MC je izgubil svoj sijaj, se je izpel. Tekmovalci so bolj tako-tako. Žirija si najde par "koliko toliko" dobrih in te forsira do konca. Novi sodnik? Vidla se je zacetniska trema. Ni energije, ki jo je imel Bine.
19. 03. 2024 08.14
+4
Bog se jih usmil res, se je mogla žirija prou potrudt da je najdla take paciente
Tomvojo
19. 03. 2024 08.10
+3
Kdaj mislite nehat z temi bedastimi oddajami.
Marck
18. 03. 2024 21.42
+4
Bog pomagaj, kje so pa te pobrali letos ?