Tekmovalec MasterChefa uživa v družbi sanjskega dekleta

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
AVTOR
Su.S.
KOMENTARJI
20
Žiga Deršek pravi, da je na svojo sanjsko boljšo polovico čakal dolgo časa. Zaradi nje je bil začetek snemanja oddaj MasterChef Slovenija težji, kot je pričakoval. Toda pevec in radijski voditelj ne namerava vreči puške v koruzo in se želi dokazati samemu sebi.

Si pevec. Zakaj torej MasterChef Slovenija in ne Slovenija ima talent?
 
Biti pevec dandanes v večini primerov pomeni vse prej kot zgolj petje. Si organizator, menedežer, stilist, scenarist ... in nenazadnje tudi malo kuharja. Pa pojdimo po težji poti!
 
Praviš, da imaš sanjsko dekle. To je tvoja zaročenka, ki si ji posvetil pesem Za njo. Kakšno pa je zate sanjsko dekle?
 
Drži, tega ne skrivam, saj sem jo iskal in čakal kar nekaj časa. Sanjsko dekle je ljubljena, ki te razume, verjame vate, s tabo odrašča, se s teboj spotakne in gre naprej, iskreno ljubi nazaj in imaš z njo občutek, da ves čas preprosto je.

Žiga in njegovo sanjsko dekle Eva
Žiga in njegovo sanjsko dekle EvaFOTO: osebni arhiv


 
Kuharijo in glasbo si združil v videospotu za svojo pesem Sto trenutkov. Ni težko razumeti, od kod ta ideja. Pa je bila tvoja?
 
Na valentinovo 2019 res nisem mislil na MasterChefa, sem mu pa z videospotom, kot idejni vodja projekta, očitno nakazal pot. Pravijo, da gre ljubezen skozi želodec, zato ni bilo treba dosti razmišljati, če že, kateri poklic glavnega protagonista bi najbolje sedel v zgodbo.
 
Si tudi radijski voditelj. Kaj te privlači pri tem poklicu in kateri dogodki so bili zate nepozabni, ne nujno pred radijskim mikrofonom?
 
Za razliko od televizijskega je radijski mikrofon veliko večje breme. Ni prav ali narobe, kako nekaj poveš, zmeraj je vprašanje, kako bolje bi lahko bilo. Privlači me ‘hoja po robu’, lovljenje zadnjih sekund pred vhodom, razbijanje tabujev z več deset tisoč glavo množico, iskrenost in preprostost s poslušalci. In nenazadnje spreminjanje radijskega govora. Kako nekaj povedati, da boš res slišan, je včasih prava umetnost, in da je še težje, se radijski govor skozi čas spreminja zelo hitro. Nepozabni trenutki, poleg prenekaterih darilc poslušalk, so iskrene besede osamljenih, koliko jim pomeni tvoj glas, da gre življenje lažje naprej. Pa čeprav preko radia.
 
Kako pa je bilo stopiti pred kamere šova MasterChef Slovenija?
 
Začetek je bil veliko težji, kot sem predvideval. Dan, ko sem stopil v kuhinjo, sem dosti razmišljal o nama z Evo. Toliko, da so me prevzela čustva. Pravi, da sem se ji že zdavnaj dokazal, a ker ve, da se sebi še nisem, je glavna za tegale MasterChefa ona.

Radijski voditelj bo stopil pred televizijske kamere v MasterChef kuhinji
Radijski voditelj bo stopil pred televizijske kamere v MasterChef kuhinjiFOTO: osebni arhiv


 
Prebrali smo lahko, da bo v novi sezoni veliko smeha, a tudi solz. Kateri dogodek je bil najsrečnejši v tvojem življenju?
 
Naj še pride! Imeti najsrečnejši dan za nazaj je čisto brez veze. Je pa bilo do sedaj veliko zelo srečnih in predvsem veselih dogodkov, ki se jih zelo rad spominjam.
 
Ob katerem dogodku v svojem življenju pa si jokal oziroma kaj te je najbolj zaznamovalo?
 
Zelo težko si priznavam odhajanja s tega sveta. V jok me spravi besedilo kakšne počasne skladbe, ki po možnosti govori o nečem, česar tisti trenutek ne izpolnjujem, in je vezano na nekoga, ki mi je ljub.
 
Kakšne so bile reakcije tvojih najbližjih, ko so izvedeli, da boš eden izmed tekmovalcev?
 
Skoraj jih je zadela kap. Mi verjetno ne bi pripisali sodelovanja v televizijskih šovih, sploh ne v tekmovalnih. A kar je najboljše, je to, da me z vsem srcem podpirajo in nervozno trepetajo v času moje MasterChef odsotnosti za čim boljši in ugoden razplet.

Spremljajte Žigo Derška v novi sezoni šova MasterChef Slovenija od 19. marca na POP TV.

MasterChef Slovenija