7°C

Težja od zahtevnih izzivov je za Kimi ločenost od hčerke Mije

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
AVTOR
Su.S. /
KOMENTARJI
30
Kimi Zupančič v MasterChefu Slovenija bije dve bitki: eno za pokal, drugo pa z občutki krivde, ker je ločena od svoje sončice Mije. A tekmovalka vztraja na poti do uresničitve svojih sanj, ki je trenutno dobesedno sladka.

Vsako oddajo MasterChef Slovenija si lahko ogledate že 24 ur pred predvajanjem na televiziji. Ekskluzivno na VOYO.

Kimi Zupančič je že v prvi oddaji MasterChefa Slovenija pritegnila pozornost sodnikov. Med kuhanjem svoje prve jedi, ki jo je kasneje ponesla na balkon, je Bineta Volčiča presenetila z izjavo:“Dokazati se moramo tam, kjer nismo močni.”Prepričana je, da najlažja pot ne prinese zmage. Med prvim skupinskim izzivom se tako ni skrivala v ozadju, pač pa je vzela vajeti v svoje roke in bolj kot Dušan rdečo skupino vodila sama. Po poklicu je organizatorka dela v gostinstvu in turizmu. Kimi: “V mojem poklicu je zelo pomembna organizacija in meni osebno organiziranje stvari leži. V kuhinji brez organiziranega dela nastane kaos. Poleg dobre organizacije sta pomembni tudi iznajdljivost in improvizacija, kar sta moji drugi imeni. “(smeh) Kimi pravi, da ima rada adrenalin, a le do določene mere: “Dokler ne ogrožam sebe in drugih. Sem pa prepričana, da bo MasterChef adrenalinska bomba v mojem življenju.

Kimi šov MasterChef primerja z adrenalinsko bombo.
Kimi šov MasterChef primerja z adrenalinsko bombo.FOTO: Ana Gregorič

Toda najtežja v tekmovanju je ločitev od hčerke Mije. Tako se je v izločitveni oddaji zaradi občutkov krivde borila s solzami, pri čemer ji je spodbudne besede namenil Bine Volčič. Kimi pravi, da je bilo hčerki težko razložiti, kam odhaja, težko je bilo tudi slovo: “Ampak ker ima Mija tako skrbnega očka, me ne skrbi. Težko bo, ampak bo navdušenje večje, ko bo videla mamico po televiziji.

Kimi se spominja časov, ko se je znašla v materinski vlogi. Tako kot marsikatera druga mlada mamica se je šele takrat začela zavedati, kaj to zares pomeni. Kimi: “Koliko odpovedovanja, ko si prikrajšan za svobodo, in neprespanih noči. Tako sem to občutila jaz, ker sem bila prej vedno svobodna ptica, ampak vsaka majhna ptica zraste in lahko leti z mamico. Čeprav je drugače, 'manj svobodno', pa so druge prednostiotrok napolni tvoje življenje in  poveže starša, vsaj dan se naučiš nekaj novega.” In dodaja: “Mija je pravi biser (smeh). Navihano malo bitje z zanimivo kombinacijo genov.

Kimijin partner je v njeno življenje prišel po slabih izkušnjah v ljubezni in s seboj prinesel tisto pravo. Kimi: “V življenju sem doživela kar nekaj razočaranj, ampak ob vsakem razočaranju sem dojela, kaj lahko spremenim pri sebi, in na ta način sem rasla. Moja srečna ljubezenska zgodba je zveza, v kateri prevladuje prijateljstvo. Ni neke slepe zaljubljenosti, ampak je to realno življenje, glavno pa je, da je partner iskren in zvest, da mu lahko zaupam in se nanj lahko vedno zanesem. Bistvo najine srečne ljubezenske zgodbe pa sta dve bitji, ki sta prišli v najino življenje, in sicer hčerka in psička.

Kimi živi v Rovtah, toda v njej gori želja, da bi živela ob morju. To je edina stvar, ki bi jo spremenila, pravi. Kimi: “Ampak ta dan še pride.”(smeh) In to je tudi razlog, zakaj se je prijavila za sodelovanje v MasterChefu. Njena poteza je izzvala precej pisan nabor reakcij:“Ker je moja družina ogromna kot pleme, je bilo več mnenj. Določeni so bili zelo navdušeni, drugi malce šokirani, tretji pa si niso čisto dobro predstavljali, kako se bom karakterno obnesla v šovu. Ja, imam precej specifičen karakter, ampak saj ga imamo vsi, kajne? (smeh) Največja navijača pa sta gotovo Mija in Žiga, ki sta me spodbudila k prijavi. Poleg njiju pa tudi moje prijateljice, ki mi vedno stojijo ob strani.

Kimi in njen zaklad, mala Mija.
Kimi in njen zaklad, mala Mija.FOTO: POP TV

Njeno življenje je sladko tudi dobesedno, in sicer zaradi sladic, ki jih pripravlja. Kimi: “Vsakodnevno mi posladkajo življenje, saj se ukvarjam z butično izdelavo sladic in ‘fingerfooda’. Izdelujem torte, razne manjše sladice, začela sem tudi z izdelavo trajnih izdelkov, kot so namazi in granola, poleg sladkih izdelkov pa so v ponudbi tudi slani prigrizki (‘fingerfood’). Vodim svoje butično podetje T’sladko, organiziram tudi T’sladke delavnice. V večino svojih izdelkov vključujem pirino moko, okusi pa so polni in sočni.

Načrtov je še več, eden večjih je zagotovo odprtje kavarne in kmečkega turizma. Kimi: “Naš cilj je v kratkem zagnati butični turizem v neokrnjeni naravi v Rovtah. Ljudem želimo ponuditi nepozabno doživetje v naravi, povezano s športom in kulinariko. Za začetek imamo v načrtu butično kavarnico, v kateri bo lokalna ponudba, večina izdelkov pa bo naših. Postrežba bo potekala na prostem, tako da upamo, da bomo stvar lahko izpeljali kljub trenutni situaciji. Kavarnica se bo odprla, ko uredimo vse potrebno.

Čudoviti Kimijini sladki šopki.
Čudoviti Kimijini sladki šopki.FOTO: osebni arhiv

Ne zamudite novih oddaj MasterChef Slovenija v četrtek in petek ob 21. uri na POP TV. Vsaka oddaja že 24 ur pred predvajanjem na televiziji ekskluzivno na VOYO.

Koronavirus pasica nova