MasterChef Slovenija

Sandra razočarana, ker se je morala tako hitro posloviti

Velenje, 04. 04. 2019 22.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Nastja Novak je tokrat točila solze sreče, saj so jo tekmovalci že na začetku poslali na balkon. Sodnike so s svojimi uličnimi obroki povsem navdušili Sanja Sirk, Klemen Orter in Tomaž Zevnik. V napetem finalnem obračunu šesterice tekmovalcev, v katerem je dobesedno tekla kri, se je najslabše odrezala Sandra Salihović.

Sodniki so bili zelo neučakani, saj so tekmovalcem pripravili njim zelo ljub izziv - ulična hrana. Trije tekmovalci so morali skuhati rezance za Bineta Volčiča, trije zavitek iz tortilje za Luko Jezerška, trije pa narediti sendvič s krompirčkom za Karima Merdjadija. Člani Bojanove skupine so se morali pred kuhanjem odločiti, koga želijo odrešiti in poslati na balkon. Bojan je presenetil ali pa morda tudi ne s pravično, objektivno oceno: "Kdo gre gor? Jaz ne grem, jaz sem vas potolkel." Odločili so se, da si varnost najbolj zasluži Nastja, ki je iz hvaležnosti in olajšanja zajokala. Nastja: "Ves trud je bil očitno poplačan." Lučka se ni strinjala z njihovo odločitvijo: "Zato, ker nikdar ne bo razumel, kaj je za njih naredila Mateja."

Rešena Nastja je od sreče zajokala
Rešena Nastja je od sreče zajokala FOTO: POP TV

Trije tekmovalci navdušijo sodnike, Karim Merdjadi prosi za recept

Medtem ko so tekmovalci nabirali sestavine, so se sodnikom že zacele pošteno cediti sline. Anže Kuplenik je z izbiro morskih sestavin navdušil Bineta: "A ti meni misli bereš? To je to!" A s tem so se prebudila tudi velika sodnikova pričakovanja. Klemen Lampič je želel ubrati drugo pot, a se je odločil malce prilagoditi Binetovemu okusu. Sanji je Bine namignil, da ima rad sočne morske in ne pretežke jedi ter zelišča, a je nekaj podobnega načrtovala že sama.

Bine Anžetu: "A ti meni misli bereš? To je to!"
Bine Anžetu: "A ti meni misli bereš? To je to!" FOTO: POP TV

Bojan je za Luko pripravljal pohano in s tem nevede zadel žebljico na glavico. Tekmovalec se je počutil, kot da bi zadel na tomboli. Luka je bil navdušen nad vrhunskim načrtom Klemna Orterja, pohvalil je tudi vonjave, ki so se širile iz Sandrine ponve. Tekmovalki je sicer namignil, da pričakuje nekaj ocvrtega, a je vztrajala pri prvotnem načrtu: "Pri meni ne boš dobil tega pohanja, poskusiva nekaj bolj zdravega."

Sandrino sporočilo Luku: "Pri meni ne boš dobil tega pohanja, poskusiva nekaj bolj zdravega."
Sandrino sporočilo Luku: "Pri meni ne boš dobil tega pohanja, poskusiva nekaj bolj zdravega." FOTO: POP TV

Tomaž se je po navdih za mesni sendvič odpravil na njemu ljubo Japonsko. Jadranka je pripravljala bolj zdravo različico sendviča, zaradi česar je bila naloga prepričati Karima težja. Mateja je pripravljala veganski sendvič, kar je bil morda še večji izziv. Karim je največ pričakoval od Tomaža, bil pa je v skrbeh za Jadranko.

Sledilo je okušanje. Ko je Karim zagriznil v Tomažev sendvič, je padla prva pohvala, saj je pripravil točno takega, kot si ga je želel. Takoj zatem je Klemen Orter sezul Luko: "Mogoče je tole ideja za tvoje koncerte." Na svoj račun je končno prišel še Bine, ki je pohvalil Sanjine rezance: "Vse moje želje si upoštevala. Zelo dobro."

Klemen Orter je bil kar malce začuden nad svojim uspehom
Klemen Orter je bil kar malce začuden nad svojim uspehom FOTO: POP TV

Slabše so se odrezali Klemen Lampič, Sandra in Jadranka, ki so pripravili okusne obroke, niso pa uspeli sezuti sodnikov. Za zadnje okušanje so se sodniki razkomotili na stopnicah in uživali. Karim je pohvalil domiselno sestavljen in okusen Matejin sendvič, v katerem sploh ni pogrešal mesa. Luka je v svojem zavitku pogrešal zelenjavo, bil je pretežek za njegov želodec. Anže je navdušil s harmonijo okusov, žal pa rezanci niso bili dovolj sočni. Na balkon so nekako pričakovano šli Sanja Sirk, Klemen Orter in Tomaž Zevnik. Karim je slednjega pred tem prosil za recept.

Karim prosi Tomaža za recept
Karim prosi Tomaža za recept FOTO: POP TV

Anže je bil zelo razočaran: "Najtežje mi je, ker vem, da mi dobro gre, da se trudim. Sam nad seboj sem presenečen, kako dobro mi uspe narediti stvari. Potem pa res tista malenkost vpliva na to. Ni fora, da bi bilo to enkrat, ampak se mi je že dvakrat, trikrat to zgodilo. Ni mi vseeno." Kasneje je zbral moč in pogum in napovedal, da se bo boril s srcem.

Mateja rešena, Jadranka mora sesti

Šest tekmovalcev je moralo na izločitvenem testu pripraviti pečena račja prsa s prilogo, zato Mateja ni videla rešitve, imela pa je spodbudo sotekmovalcev z balkona. Kuhati so morali v korakih in morali so biti zelo hitri. Mateja je začela dobro, a se je bala nadaljevanja. Ostali tekmovalci so zaradi nje dali v višjo predstavo, pri čemer si je Bojan odrezal del prsta. Luka je bodril Anžeta, kar mu je zelo pomagalo in je prvi zaključil naslednji krog. Jadranki je kmalu zatem postalo slabo, a se je zbrala, našla moč in nadaljevala.

Bojan si je odrezal del prsta
Bojan si je odrezal del prsta FOTO: POP TV

Tekmovalci na balkonu so nato izvedeli, da lahko odrešijo enega tekmovalca. Andrej je takoj predlagal Matejo, sotekmovalci pa so se strinjali. Andrej: "Dvakrat si že šla čez sebe … Danes bodi veganka za vse nas." Mateja se je razveselila čudeža in je od sreče zajokala, skupaj z njo pa tudi nekaj ostalih tekmovalcev.

Andrej je Matejo odpeljal na balkon
Andrej je Matejo odpeljal na balkon FOTO: POP TV

Jadranka je bila že povsem obupana in je morala sesti, da je prišla k sebi. Nato se je ponovno čudežno zbrala, zaradi Lukove spodbude je našla trmo in se ni želela predati.

Tekmovalci so nato servirali jed, sodniki pa so začeli z okušanjem. Po krajšem posvetu so vse moške tekmovalce poslali na balkon, ostali sta Jadranka in Sandra. Najslabši krožnik je bil Sandrin, zato je morala zapustiti MasterChef kuhinjo. Bila je razočarana, ker se je zgodba zanjo končala, veselila pa se je, ker bo lahko spet kuhala doma v svojem ritmu.

Sandra se je morala posloviti
Sandra se je morala posloviti FOTO: POP TV

Prihodnji teden si tekmovalci obetajo, kot se je izrazil Luka, velecenjen obisk. Bine: "Z njimi se v kulinariki niti slučajno ne razpravlja." Karim: "Tudi mi jim ne upamo oporekati." Le kdo prihaja? Ne zamudite novih oddaj MasterChef Slovenija v sredo in četrtek ob 21. uri na POP TV. Ekskluzivna enodnevna predpremiera vseh oddaj na VOYO.

MasterChef
MasterChef FOTO:
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (33)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mymind
09. 04. 2019 09.42
Zakaj izberejo vegetarijance in vegana v šov kjer se kuha tudi meso mi ni jasno. Butasto pa je tudi, da izločajo tekmovalce na tak način. Saj ne bodo delali v fast foodu?! Jasno da morajo biti hitri, ampak da se nekaj na hitro paca in pretirava s hitrostjo je pa za dobro kuhinjo malo BV.
Mungos2
06. 04. 2019 07.58
+4
Največja levaka sta Mateja in hinavski Težki !!! Preveč sta sluzasta !
uporabnica1
05. 04. 2019 09.44
+4
Drugače pa navijam za Sanjo in našga Dolenca Anžeta 😁
Bolcev Pepi
05. 04. 2019 10.25
+0
Jao jao ...a za primorca pa ne mors navijat???? Groza
uporabnica1
05. 04. 2019 12.21
+4
Kaj je pa tu kaj spornega če navijam za Dolenca? Vsak si zbere svoje favorite
Bolcev Pepi
05. 04. 2019 12.38
+0
uporabnica1
05. 04. 2019 13.57
+3
Kaj tebe to moti za koga drugi navijamo? Navijam za Sanjo in Anžeta, ker kuhata dobro in ker mi delujeta zelo uredu. Nevem kaj je tvoj problem
banda56
05. 04. 2019 09.36
+4
Dobro da brišeš objave admin ko so realne.. LP
uporabnica1
05. 04. 2019 09.34
+38
Včeraj sem pa se nasmejala, sodniki so bili lačni in neučakani haha. Ne vem zakaj imate eni tako proti Binetu. Faca je, se heca in zna biti strog. Ampak saj gledalci vedno komentiramo druge, ker imamo očitno "preveč časa." Ne razumem pa zakaj so Matejo poslali na balkon, če ve da treba pripravljati meso zakaj se je prijavila v ta šov? Pa Tešky tudi. Nimam jaz nič proti vegeterijancem in veganom, njihova odločitev, vendar naj potem ostanejo doma, če se jim meso tako gnusi.
Bolcev Pepi
05. 04. 2019 10.25
-12
Hellsrael
05. 04. 2019 10.43
+3
uporabnica1
05. 04. 2019 12.23
+8
Bolcev Pepi, to je oddaja, kjer se pripravljajo mesne jedi oz. vse jedi. Očitno se pa te vegani in vegeterijanci prijavljajo v šov, samo da se malo pokažejo pred TV in reklamirajo kao. Nihče jim ni rekel, da se morajo prijavit, sami so se tako odločili, vendar če se jim meso gnusi pa nimajo kaj iskati v tej oddaji
Bolcev Pepi
05. 04. 2019 12.40
-2
To je oddaja, da jo gledalci gledajo. In kot taka potrebuje dramaturgijo in zaplete. A stekas??? Kuharija nima nobene veze... je zgolj sredstvo... in nacrtno je v vsaki oddaji vegeterjanc, ker to vsakic sproza iste debate. Dolgcas.
uporabnica1
05. 04. 2019 17.15
+0
Če ti je dolgčas pol ne komentiraj. Oddaja je o kuhariji a ti rečeš da nima nobene veze, hjao res imaš nizek IQ. Okej je šov, tako naredijo, da gledamo vendar point oddaje je kuhanje
banda56
05. 04. 2019 09.21
+0
Ali lahko vaše uredništvo na 24 ur prosim da ne objavite kdo izpade takoj po oddaji vendar počakate kakšen dan ali dva, saj nekateri žal ne moremo gledati ob četrtkih zvečer in nato preletiš kaj se dogaja po Sloveniji v petek zjutraj in naletiš na osebo, ki je bila izločena.
Bolcev Pepi
05. 04. 2019 10.26
+1
He he... sem hotel prosit, ce lahko pri fuzbalu tud pocakajo...
S K E L E T O R
05. 04. 2019 09.17
+0
Nima veze s kuhanjem tale Sandra.
Bolcev Pepi
05. 04. 2019 10.26
+5
Špela Kotnik 1
05. 04. 2019 09.09
+28
Kot bi se prijavil za košarkarsko reprezentanco ampak ne bi hotel igrat,ker se bojiš žoge. A piščanca je Lah na ponev vrgla, račka je bila pa preveč?
Dee dee
05. 04. 2019 09.04
+27
Zakaj se prijavijo če imajo neka prepričanja(vegani, vegetarijanci), sej jim je verjetno jasno da na neki točki bodo moral delat z živalskimi proizvodi. Potem se pa izognejo kuhanju z odrešilnim zvoncem, ker en vegetarijanec nemore gledat kako vegan pripravlja meso. Konec koncev pa pozabljam, da je vse zrežirano.
hotchilipoper
05. 04. 2019 07.53
+20
V realnem življenju je veliko bolj sposobnih kuharjev,pa se nočejo prijavit,ker ne marajo,da se razkazujejo svetu,kot se tile tukaj.
hotchilipoper
05. 04. 2019 07.51
+9
Nekateri res nimajo pojma o kuhanju
uporabnica1
05. 04. 2019 09.35
-2
i141
05. 04. 2019 07.50
+17
Upam da čimprej odleti ta prepotentna Lučka.
BEEF-TECH
05. 04. 2019 07.45
+25
Taprav vegan bi moral bojkotirat MC! Če ne zaradi priprave mesa, kar v MC pač moraš pričakovat, pa predvsem zaradi zavržene hrane.
BEEF-TECH
05. 04. 2019 07.44
+46
Potuha veganki?!???
BrainDance
05. 04. 2019 07.37
+19
Hvala za izbris :D očitno se tu resnice pač ne sme povedati...sicer pa se je že tako včeraj na FB lepo videlo, kakšno sr** ste naredili s tem zvončkom...
BrainDance
05. 04. 2019 07.31
+47
Itaq, da je razočarana, jaz bi tudi bil, če bi odletel zaradi bedastih pravil igre...no sicer bi Sandra verjetno v vsakem primeru, glede na zmedo in krožnik...ampak vseeno takšne igrice niso fer - naj zmaga boljši, ne pa neko načrtno reševanje...p.s. Težki in Mateja pa naj greta domov, ce ne mislita kuhat vsega po spisku, to ni vegichef!! Pa še sitno, polno samo sebe Lučko naj vzameta zraven!!! p.s. Lučka na balkon ste šli zaradi ostalih članov EKIPE in ne zaradi tvojega briljantnega vodenja...
barbamama
05. 04. 2019 07.11
+8
Saj je bila simpatična, ampak kot počasni posnetek
AlphaOmega
05. 04. 2019 07.38
+11
Verjemi, ni simpatična, ravno nasprotno. "Pri meni ne boš dobil tega pohanja, poskusiva nekaj bolj zdravega." Sama je pa obložena kot... tolk o njenem zdravem kuhanju in prehranjevanju. Na skrivaj pa maščobo in sladkor s tavelko žlico. Huh.
uporabnica1
05. 04. 2019 09.39
+0
In kaj jo zdaj obsojaš? Kaj ti veš če ona je zdravo ali ne? Lahko je zdravo tudi če je malo bolj pri sebi, saj nikoli ni prepozno spremeniti prehrano.
AlphaOmega
05. 04. 2019 12.35
-3
Sem se večkrat srečal z njo in jo videl kako "zdravo" papca.
uporabnica1
05. 04. 2019 17.18
+0
Saj v današnjem svetu, nihče več ne je zdravo. Koliko ljudi se drži zdrave prehrane, kdo podrobno gleda iz česa je jed? Jaz osebno se je skušam držati, vendar se tudi pregrešim. Ljudje hodijo jesti sranje v mcdonald pa v ostale restvraicje s hitro prehrano... težko najdeš ljudi, ki 100 % posvetijo zdravi prehani