13°C

Zmagoslavje Gašperja in Primork, Jerneja besna: Vsi znajo bolje kuhati kot onadva

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min
AVTOR
Su.S. /
KOMENTARJI
27
Na kompleksnem izzivu skupin je o zmagi modrih odločala odlična sladica Ane Potočnik. Gašper, ki se v očeh sodnikov, Kaje Jurač in Žana ni izkazal kot vodja, je na balkon popeljal Ano in Kajo Balentič. Razplet je silno razjezil ostrojezično Jernejo Trofenik Dimnik.

Kompleksen kuharski boj

Sodniki so tekmovalcem tokrat pripravili prav poseben izziv skupin. Razdelili so jih na rdeče, to so postali Iza, Jerneja, Tanja, Kristina in Žiga, in modre, kar so postali obe Kaji, Ana, Žan in Gašper. Bine Volčič je napovedal, da bosta najtežjo nalogo imeli vodji, Gašper in Iza. Morala sta namreč voditi dve skupini hkrati, njihova naloga pa je bila pripraviti trihodni meni. Iza je za prvo dvojico določila Žigo in Kristino, ostali sta Jerneja in Tanja. Kristina je bila do Izine odločitve kritična, a je kljub temu napovedala zmago. Gašper je združil Žana in Kajo Jurač, Kaja Balentič in Ana sta se borili skupaj.

Vodji Iza in Gašper
Vodji Iza in GašperFOTO: POP TV

Razdvojena Iza

Izboru glavne sestavine za vsak kuharski dvojec je sledilo napeto kuhanje. Iza je bila zadovoljna z idejo močnejšega dvojca, kar sta po njenem mnenju bili Tanja in Jerneja. Toda Luka je bil zaskrbljen, da se številne komponente na koncu ne bi povezale v okusno celoto. Iza je bila zadovoljna tudi z idejo drugega dvojca, ki je Luko bolj navdušila.

Vodja ali pomočnik?

Za razliko od Ize se je Gašper, kot so opažali sodniki, postavil bolj v vlogo pomočnika. Žan se je na Binetovo vprašanje, ali bi v svoji oštariji imel takšnega vodjo, samo nasmejal. Potem ko je opozoril na napako, ki sta jo naredili Kaja in Ana, je Bine opozoril Gašperja: “Ti moraš iz njih danes iztisniti najboljše.

1:0 za modre

Kristina in Žiga sta pred končno odločitvijo zmedla Izo, saj sta pripravljala krožnik, ki ji je postajal bolj všeč od Tanjinega in Jernejinega. Kaja Balentič je Gašperju olajšala delo, saj je iskreno povedala, da ne želi zagovarjati svojega in Aninega krožnika. Zmanjkalo jima je časa za predstavitev, zato nista bili zadovoljni s končnim izdelkom. Gašper se je na koncu odločil za Žanov in Kajin krožnik, Iza je presenetila z izborom Tanjinega in Jernejinega. Toda tekmovalki nista dovolj skuhali prosene kaše, tudi porcija je bila prevelika. Zmagovalna predjed je zato postala jed Gašperjeve skupine.

Modri so se veselili prvi
Modri so se veselili prviFOTO: POP TV

Gašper pomaga Primorkama

Gašper je za pripravo glavne jedi Ani in Kaji določil kos piščanca, ki ga je po njegovem lažje pripraviti, to je bedro brez kosti in kože. Gašper: “Zato, da se lahko izkažeta to pot, če se prejšnjo rundo nista. V drugo bo šlo mogoče rado.” Žanu in Kaji je namenil kračo. Iza je kračo izbrala za Kristino in Žigo, Bine pa se je veselil Tanjinih in Jerenijinih perutničk, saj je to njegov najljubši del piščanca.

Glavna jed, istočasno še sladica

Tekmovalci so postali zaskrbljeni, ko so izvedeli, da bodo istočasno pripravljali sladico. Gašper je za Žana in Kajo izbral temno čokolado in med, kar tekmovalki ni bilo všeč. Ani in Kaji B. je namenil belo čoklado in zeleni čaj, s čimer je razveselil obetavno slaščičarko. Iza je za Kristino in Žigo izbrala temno čokolado z ingverjem, za Jernejo in Tanjo pa belo čokolado in kavo, zato si je izkušena slaščičarka vidno oddahnila.

Zmedeni Gašper

Sodniki so opazovali Gašperja, ki se je znova postavil v vlogo pomočnika. Opazili so, da se je njegova skupina dela lotila brez predhodnega posveta. Bine: “Če ga grem zdaj vprašat, kaj pripravljajo, sem prepričan, da nima pojma.” Gašper se res ni znal spustiti v podrobnosti glede vseh jedi, nakar se je začel spraševati, češ da morda ne razume, kaj sodniki sploh pričakujejo od njega in kakšna sploh je vloga vodje. Gašper: “Jaz vidim problem, skočim notri, začnem delati.

Gašper je bolj pomagal kot vodil
Gašper je bolj pomagal kot vodilFOTO: POP TV

Jerneja že 250-krat menjala gume

Jerneja je po porazu v prvem krogu dobila nov zagon. Kristina se je zavedala, da ima težko konkurentko, saj se bori proti 10-im letom izkušenj. Toda to ni negativno vplivalo na njeno željo, da bi Izo in sodnike prepričala s svojo sladico. Kristina: “Celo življenje se moraš učiti, moraš tekmovati, moraš nekaj narediti, zato da kam prideš, a ne?” Jerneja pa: “Joj, Kristina, jaz sem že 250-krat gume zamenjala na moji kilometrini, ti pa si šele s prvimi. Jaz se te ne bojim.

‘Jaz tega ne bom jedel’

Tanja in Jerneja sta pohvalili Izino vodenje, saj je tekmovalka imela vse pod nadzorom in jima je bila v veliko pomoč. Dvojec je bil zelo organiziran, medtem ko se je Žiga začel izgubljati. Da bi rešil kračo, se je odločil za flambiranje v rumu, kar je Bine komentiral: “Jaz tega ne bom jedel.” Nato se je Kristini zalomilo pri pripravi sladice in je začela obupovati. Iza je zato imela veliko lažjo odločitev, stavila je na glavno jed in sladico nasprotnega para.

Kaja se ne da

Kaj je poskušala prepričati Gašperja, češ da ima glavna jed Ane in Kaje Balentič napake, sladica pa, da ni nič novega. In res ga je na koncu uspela prepričati, da je izbral njuno glavno jed, vztrajal pa je pri Anini sladici.

Ana, vidno ganjena zaradi Binetovega komplimenta
Ana, vidno ganjena zaradi Binetovega komplimentaFOTO: POP TV

Binetov poklon Ani

Sodniki so pohvalili okusno glavno jed, ki sta jo pripravila Žan in Kaja, a so bili navdušeni tudi nad izvedbo Tanjine in Jernejine glavne jedi. Toda njuna sladica je bila deležna kritik zaradi izgleda, poleg tega Jerneja ni povsem prepričala z okusi. Ani pa je Karim kar zaploskal, njena sladica je bila videti dobro, bila je tudi zelo okusna. Bine je iskreno priznal, da je pripravila boljšo sladico od tiste, ki jo pripravlja v svojem bistroju, kar je res velik kompliment. Položil ji je na srce, naj ostane na svoji poti: “Ker te čaka lepa prihodnost, sigurno.

Varni Gašper, Ana in Kaja

Sodniki so za zmagovalno razglasili modro skupino, to pa zaradi sladice, ki je bila pravi presežek. Gašper se je zato z lahkim srcem odločil: “Se mi zdi, da ni prevelik preskok v logiki, da je zmagała ekipa zaradi sladice.” Na balkon je zato popeljal Ano in Kajo Balentič.

Iza izpostavi Jernejo, ta pa se jezi

Iza je za najmočnejši člen svoje ekipe določila Jernejo, ki je po njenem mnenju v izziv vložila veliko energije in prispevala številne ideje. Povedala je še, da se je lahko zanesla nanjo, in da je nanjo računala pri sladici. A kot vemo, se ji ta na koncu ni ravno posrečila. Jerneja je izvedela, da bo imela prednost na individualnem izzivu, a ni ravno skakala od veselja. Jerneja: “Ne grem domov tako dolgo, dokler bosta Ana in Gašper tu notri. Zdaj je pa čas, da gredo šleparji domov. Vsi znajo bolje kuhati kot onadva.

Varni Gašper, Kaja Balentič in presrečna Ana
Varni Gašper, Kaja Balentič in presrečna AnaFOTO: POP TV

Prihodnjič bodo tekmovalci zapluli v razburkano morje MasterChef nevihte, vsi pa se ne bodo vrnili v varni pristan. Ne zamudite izločitvene oddaje v četrtek ob 20. uri na POP TV ali že 24 ur prej naVOYO.