MasterChef Slovenija

Blanka ob sladki zmagi: Veselje, kot če greš iz pivnice zjutraj

Velenje, 08. 04. 2024 22.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Tri skupine so se pomerile v pripravi pivniških jedi. Čeprav je skupina Blanke Erniša kuhala s tekmovalcem manj, je sodnike navdušila z najboljšim menijem. Ta teden so poleg vodje zato varne še Klara Šmigoc, Martina Pušnik in Dana Ilić.

Tri skupine, tri pivniške jedi in MasterChef pikado

Sodniki so si zaželeli fantovskega večera v pivnici z dobro družbo, hrano in pijačo. Na meniju so bile tri pivniške jedi, prva je morala biti mastna in slastna, druga za prste oblizniti, tretja pa za lažjo pot domov. Sodniki so za vodje treh skupin določili Roka Novaka, Blanko Erniša in Luko Pangosa, ki so najprej s predstavitvijo prepričevali sotekmovalce, naj se jim pridružijo. Klara Šmigoc se je kot prva pridružila Blanki. Julija Bukvič se je odločila za Luko, Matej Muhvič, Amadeja Lube in Andreja Špeh prav tako, zato je bila njegova skupina zapolnjena. Dana Ilić in Martina Pušnik sta nato izbrali Blanko, Jure Pavlič, Barbara Perić, Domen Beribak in Lidija Subašić pa Roka. Blankina skupina je tako imela člana manj.

Luka Pangos tokrat ni imel sreče pri pikadu, a ni vrgel puške v koruzo.
Luka Pangos tokrat ni imel sreče pri pikadu, a ni vrgel puške v koruzo. FOTO: POP TV

Za pripravo vseh treh jedi so imele skupine na voljo razširjen asortiman, v osnovnega so namreč sodniki dodali še jušne osnove. Dodatne sestavine so si morali priboriti z meti v pikado, z metom v rdeče polje meso, v zeleno polje sestavine iz ribarnice, ostala polja pa so predstavljala število ostalih sestavin, ki so jih lahko nabrali v trgovini. Luka za prvo jed ni priboril nobene sestavine svoji rdeči skupini, Domen je za modre priboril tri sestavine iz trgovine in neomejeno število sestavin iz ribarnice. Blanka je za rumene priborila štiri sestavine iz trgovine. Kuhanje prve jedi se je pričelo, za vse tri so imeli na voljo 90 minut, med kuhanjem pa so se borili za sestavine za drugi dve jedi.

Rokova skupina se je odločila za hobotnico in škampe s holandsko omako ter sotiranim krompirčkom. Blankina skupina je pripravljala polpet iz paljenega testa, polnjen z zelenjavo in lečo. Lukova skupina se je odločila za ocvrte rumenjake z ravioli, izkoristiti so želeli jušne osnove. Sodniki so dvomili, da bo jed mastna in slastna, a je Luka napovedal, da bodo navdušeni.

Zvonec je hitro naznanil drugo igro pikada. Klara je rumenim za pripravo druge jedi priborila tri sestavine iz trgovine in neomejeno število sestavin iz ribarnice. Lidija je modrim priborila dve sestavini iz trgovine in ribarnico. Matej je rdečim priboril tri sestavine iz trgovine in ribarnico. Kuhanje se je nadaljevalo, skupine so začele pripravljati še drugo jed. Blankina se je odločila za škampove repke v panko drobtinah z mangovim čatnijem in s sladkim krompirjem, Lukova pa za panirane repke v riževih rezancih. Rokova modra skupina je imela preveč idej, ko so se končno odločili za buzaro, jih je Mojmir opozoril, da jed ne sodi v pivnico. In že je zvonec naznanil tretjo igro. Amadeja si je za rdeče priborila dve sestavini iz trgovine in ribarnico, Blanka tri sestavine iz trgovine, Rok pa pet sestavin iz trgovine in edini neomejeno število sestavin iz mesnice.

Člani rumene skupine so Luko videli kot dobrega vodjo, ki je imel vse pod nadzorom in je poizkušal komponente. Tudi Blankina skupina je bila uigrana, tekmovalke so imele vse pod nadzorom in skoraj vse že pripravljeno, medtem ko je v Rokovi modri vladal kaos. Mojmir Šiftar: "Ne veš, kdo pije in kdo plača." Na koncu so le pripravili vse jedi, a je Rok ocenil, da je ostalo nekaj prostora za izboljšave.

Blankina skupina od popolnosti do balkona

Prva jed Lukove skupine, ocvrti zeliščni ravioli s skuto, bi morala presenetiti s tekočim rumenjakom, a jim slednje ni uspelo. So pa sodniki pohvalili potencial jedi. Druga jed, 'fritto misto' z rahlo pekočo omako, je bila res za prste oblizniti. Karim Merdjadi je povedal, da so z njo zadeli žebljico na glavico. Zadnja jed, morski brodet, pa je bila preveč intenzivna. Mojmir je še dodal, da buzare v pivnici ne bi nikoli naročil.

Prva jed Rokove skupine, morska tempura iz hobotnice in kozic ter sotiran krompirček, Luku Jezeršku ni bila všeč. Hobotnice niso dobro izkoristili in pravilno pripravili, medtem ko je bil krompirček zelo okusen. Tempura iz lignjev in pokrovač pri drugi jedi je sodnike navdušila, a so pripravili omako s preveč česna. Zadnja jed ni navdušila z videzom, bila pa je okusna, le malce pregosta. Luka je povedal: "Vaše jedi imajo v mojih očeh en skupni imenovalec in to je, da jih ne razumem."

Kot zadnja je sodnike razveselila Blankina skupina. Karim je že na prvi pogled pri jedeh opazil rdečo nit. Komentiral je, da so jih tekmovalke pripravile z občutkom in precej znanja. Prva jed, vegi burgerji s trisom čebule in ocvrtim brie sirom, je sodnike navdušila. Luka je pohvalil teksture jedi, ne samo okusov: "Popolno, popolno." Druga jed, ocvrti škampi s sladkim krompirjem in mangovim čatnijem, je bila za Mojmirja preveč sladka. Tudi Luka je pogrešal pikantnost, a mu je bilo všeč, ker tekmovalke niso igrale na prvo žogo in poleg pripravile majonezno omako. Jota s krompirjem in fižolom je bila prav tako okusna in lep zaključek njihovega menija.

Sodniki so se na koncu odločali med rumeno in rdečo skupino. Mojmir: "Ena skupina nas je nocoj navdušila in če bi se na fantovskem večeru družili ob taki dobri hrani, se nam ne bi mudilo domov." Karim: "Rumena skupina, vaša uigranost se je nocoj poznala v vaših jedeh. Rdeča skupina, vi pa ste dokazali, da se iz malo da ustvariti veliko." Luka: "Zmagovalni met pa je danes uspel le eni skupini in to je rumena skupina." Blankini skupini je tako uspelo s članom manj, veselje pa je bilo nepopisno. Blanka: "To je veselje, kot če greš iz pivnice zjutraj."

Ne zamudite nove oddaje MasterChefa Slovenija jutri ob 21.15 na POP TV.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.