MasterChef Slovenija

Zmagovalci preteklih sezon navdušili sodnike, izpadel je Bernard

Ljubljana, 27. 05. 2022 21.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

Zmagovalci preteklih sezon MasterChefa Slovenija so v vseh dvobojih pokazali premoč nad tekmovalci aktualne sezone. Sodniki so za najšibkejši člen določili Bernarda Bečana, ki se je moral posloviti od pokala.

V kuhinjo se vrnejo zmagovalci vseh preteklih sezon

Za nadaljnji obstanek v tekmovanju bi se morali boriti Maša, Luka, Petra in Marko, a so sodniki na kuhanje povabili tudi tekmovalce na balkonu, torej Evito, Zalo in Bernarda. Bine Volčič: “Danes kuhate vsi za enega in eden za vse.” Vsi tekmovalci so tokrat sestavljali eno skupino, pomeriti pa so se morali s skupino zmagovalcev vseh preteklih sezon MasterChefa Slovenija. V kuhinjo so se vrnili Sašo Miljuševič, Darko Klemen, Sara Rutar, Jaka Mankoč, Anže Kuplenik, Žan Milosavljević in Bruno Šulman. Luka Jezeršek je povedal, da čaka tekmovalce nemogoča naloga, če zmagajo, pa ne bo izpadel nihče.

Tekmovalcem aktualne sezone so sodniki odmerili 15 minut prednosti, torej eno uro in pol kuhanja. Poleg tega so se sami odločili, z zmagovalcem katere sezone bi se radi pomerili v dvoboju. Zmagovalna jed vsakega dvoboja je pomenila eno točko za skupino, pripravljali pa so jedi, po katerih so bili zmagovalci preteklih sezon najbolj znani. Sašo je denimo navdušil s testeninami, z njim se je želela pomeriti Zala. Darko je obvladal meso, z njim se je želel pomeriti Bernard. Za dvoboj z morskimi sestavinami, konkretneje lososom, se je odločil Luka, ki pa je kasneje izrazil željo, da bi z Jako pripravljal hobotnico. Marko je želel prevzeti dvoboj s Saro, a ga je nato prepustil Maši. Anžetovo sestavino, goveji file, je želela pripraviti Evita. Za Žana in štrukelj se je odločila Petra, Marku sta ostala Bruno in dvoboj v pripravi sladice.

Izziv, kot ga še ni bilo.
Izziv, kot ga še ni bilo. FOTO: POP TV

Prvi so začeli kuhati tekmovalci, ki so si med nabiranjem sestavin v trgovini izmenjali nekaj nasvetov. Jaka je kritično opazoval, kako je Luka nameraval kombinirati hobotnico in sir, a je dopuščal možnost, da bo konkurent presenetil. Sodniku Luku je še zaupal, da dela kot slaščičar v Michelinovi restavraciji. Bruno je povedal, da se še vedno uči in da je njegov končni cilj Michelinova zvezdica.

Žan je ugotavljal, da Petra ni velikokrat pripravljala štrukljev. Povedal je, da je uresničil svojo željo in razveseljuje goste s svojim 'foodtruckom'. Anže je Eviti ponudil pomoč, a je ta ni potrebovala. Povedal je, da se je povsem vrgel v kulinariko, trenutno pa je chef v profesionalni kuhinji.

Žan je čakanje izkoristil za opazovanje tekmovalcev.
Žan je čakanje izkoristil za opazovanje tekmovalcev. FOTO: POP TV

Po 15 minutah so se v trgovino pognali še zmagovalci. Sari je šlo na smeh, ker je pozabila, da ima trebušček, zaradi katerega je bila počasnejša. Povedala je, da so njena strast slaščice in peka z drožmi. Obe z Mašo sta pripravljali lososov confit, a je bila tekmovalka pesimistična. Darko in sodnik Luka sta se morala objeti, saj sta po koncu druge sezone MasterChefa postala dobra prijatelja. Darko je še povedal, da je v Sečovljah odprl svojo gostilno. Sašo je povedal, da še naprej kuha za ambasadorja Egipta in da mu je lepo. V Zali je videl sebe, ona pa si ga je dobro zapomnila, ko je kot 13-letna deklica že spremljala prvo sezono MasterChefa Slovenija. Sašo se ji je zdel kot sonček, topel človek, in zdelo se ji je neverjetno, da kuha v dvoboju z njim. Marko je zelo užival v dvoboju z Brunom, želel se je dokazati s sladico, še posebej Karimu.

Sodnikom se je med kuhanjem zazdelo, da je Marko najšibkejši člen.
Sodnikom se je med kuhanjem zazdelo, da je Marko najšibkejši člen. FOTO: POP TV

Petra je razkrila, da pripravlja sladke štruklje s komponentami prekmurske gibanice. Žan je takoj opazil, da testa ni dobro pripravila. Sam se je odločil šokirati s kombinacijo špargljev, jagod in ocvirkov. Evita je občudovala svojega umirjenega tekmeca Anžeta, ki je bil zelo organiziran. Sodnikom se je nato zazdelo, da je Marko najšibkejši člen v svoji skupini, saj je imel težave s sestavljanjem torte. Karim mu je prišel svetovat, kako naj torto na koncu nareže, in za to mu je bil tekmovalec zelo hvaležen.

Zmagovalci preteklih sezon so tudi zmagovalci vseh dvobojev

Sašo je, kot je v njegovi navadi, pripravil testenine nežno sredico iz tanko razvaljanega testa z okusno omako. A tudi Zala je navdušila z zahtevnim krožnikom, ki ga je dobro pripravila, Bine pa je opozoril na dve napaki. Darko je navdušil s svojim kompleksnim krožnikom, ki je bil domiseln in dovršen. Bernardov krožnik je bil popolno nasprotje, dobra je bila le svinjska ribica. Tekmovalec je bil zaradi kritik silno razočaran.

Tihožitje Darka Klemna, kompleksno, a uravnoteženo.
Tihožitje Darka Klemna, kompleksno, a uravnoteženo. FOTO: POP TV

Sarin krožnik je Bine opisal kot čudovit, okusi so se lepo prepletali, losos se je topil v ustih. Maša je pripravila okusen krožnik, a je lososa pripravila prehitro in pri previsoki temperaturi. Bila je prepričana, da ne bo premagala Sare. Luka je priznal, da je krožnik njegovega nasprotnika videti vrhunsko. Tudi okusi so sporočali, da dela v restavraciji z Michelinovo zvezdico. Luka je lepo pripravil hobotnico, a je pretiraval s polento in bil preveč skop z grahovim pirejem. Anže ni razočaral s svojo jedjo, ki je bila izredno lepo pripravljena in okusna. Evita ni bila najbolj ponosna na svojo jed, ki je bila presuha, saj ni pripravila omake, poleg tega pa je preveč solila krompir.

Binetov komentar na krožnik Sare Rutar.
Binetov komentar na krožnik Sare Rutar. FOTO: POP TV

Žan je s svojim krožnikom presenetil, dokazal je, da je še vedno mojster štrukljev. Petrin sladki štrukelj je imel veliko tehničnih napak, bil je zbit in trd. Markova torta je na koncu navdušila z okusi, a je Bruno pripravil vrhunsko sladico. Karim mu je namenil veliko pohvalo: “Jaz sem doživel en tak paranormalen občutek.” Zahvalil se mu je za sladico, ki se mu je zdela prefinjena in elegantna in bi jo lahko po njegovem mnenju postavili v katero koli restavracijo na svetu.

Sladica Bruna Šulmana, ki je Karima navdala s paranormalnimi občutki.
Sladica Bruna Šulmana, ki je Karima navdala s paranormalnimi občutki. FOTO: POP TV

Sledilo je odpiranje kuvert z imeni zmagovalcev dvobojev. Štiri točke zapored so skupini zmagovalcev preteklih sezon MasterChefa Slovenija priborili Sašo, Darko, Sara in Jaka. Jasno je bilo, da tekmovanje zapušča eden izmed tekmovalcev. Zmagovalci so sicer dobili še Anžetovo točko, nato pa še Žanovo in Brunovo. Ta jim je še svetoval, naj vadijo in začnejo verjeti vase, nato pa so se vsi skupaj poslovili.

Bernard domov kot najšibkejši člen

Sodniki so razglasili tekmovalce, ki ostajajo v tekmovanju. To so Marko, Zala, Luka, Maša in Petra. Na koncu sta ostala Evita in Bernard, ki se je moral posloviti. Luka ga je pohvalil, ker je v tekmovanju na presenečenje sodnikov ostal zelo dolgo. Karim je pohvalil njegov napredek, velik potencial in to, da premore ogromno energije. Bernard je bil ponosen, da se je dokazal v tekmovanju in v svojem življenju. Bernard: “Jaz vem, da lahko, in tudi vi lahko, če hočete. Jaz letim in mojih kril ne moreš več odrezati.”

MasterChef Slovenija je na sporedu vsak četrtek in petek ob 20. uri na POP TV. 

MasterChef Slovenija

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (32)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

vrzwta1
31. 05. 2022 12.21
Tudi ce Berni ni med boljsimi kuharji, nebi smel izpasti glede na to, da je bil na balkonu. Sicer pa kaj lahko od produkcije 24 ur pricakujemo drugega kot kuhinjo v resnicnostnih sovih.
Bolha Velikanka
28. 05. 2022 11.57
+0
Tale Barni se je ljudem vsedel v srce in zanj je to samo začetek zgodbe. Nikakor ne bo šel v pozabo.
Gordij
28. 05. 2022 11.50
+2
Mene samo zanima kaj se Marko dela tam? ta tip ne zna sam skuhat NIC ! Sploh la cvetka ko bucno juho zaliva z mesnin fondom
morfo
28. 05. 2022 11.19
+4
No dejansko v oddaji ni nobenega ki bimel nekega kuharskega znanja, so damo taki ki iščejo ptepoznavnost in možnost nadaljnega uspeha.
Kritikizštajerske
28. 05. 2022 11.04
+5
Kdo je jokica in kdo ni ne morete sodit, ce niste bili v oddaji tako, da ne pametujte…vi, ki vam še povečini mamice kuhajo
morfo
28. 05. 2022 11.15
+5
Aaaaa si ti cuker pekarca.......🤣🤣🤣🤣
sektor1
28. 05. 2022 10.12
+4
Bernard glavo gor, samo jako naprej, kuhinja je tvoj dom 💪💪💪
Bpultimate
28. 05. 2022 09.53
-2
Nepošteno je Bernard izpadel, ta oddaja ni več to kar je bila.
Primož Rus
28. 05. 2022 09.49
-9
nek samovšečen frizerček z obnašanjem otroka gre naprej.....nek DEC kokr je bernard pa izpade......nepošteno!!!!!
Bolha Velikanka
28. 05. 2022 11.55
+2
Ne favoriziram nikogar (no, Edito samo, ker mi je res najbolj simpatična in res zna punca) ampak v masterchefu je vedno tako, da gre najslabši krožnik domov, pa četudi ga pripravi favorit. Igra a je vedno polna preobratov, od tega da noben ne gre domov, pa da je kao varen pa ni varen itd. In ne vem zakaj govorite kaj je fer in kaj ne.
mijam75
28. 05. 2022 17.35
+1
kaj pa ti veš, kaj je najslabši krožnik.... A si videl, kako je un marko moral prosit, da je lahko probal svojo tortico. Je povedala una od lani, da nihče ne sme probavat jedi, ki ostanejo, niti pomivalci... Kaj je najslabša jed, je samo subjektivna presoja sodnikov. Oni še vedno lahko med več slabimi krožniki odločijo tako, da gre domov tisti, ki ga ne rabijo več.
Bolha Velikanka
28. 05. 2022 19.52
Ja ne vem, zato so sodniki? Pa biti zmagovalec v tej oddaji ni najpomembneje, pomembna je predstavitev, želja, karakter. Vsak lahko izkoristi teh 5 minut slave in Bernard jo bo. Oziroma jo je že. Kuha na barkah, kmalu bo pa še kje drugje. Fejst fant, malo zaletav, z leti se bo umiril.
Gyuhgevfin
28. 05. 2022 09.33
+10
Bernard, top 6 .... Bravo čestitke... Se vidi da si iz pravega testa..
nnanna
28. 05. 2022 10.59
+3
morfo
28. 05. 2022 11.15
+0
Loty
28. 05. 2022 09.30
+18
Barni, kar pogumno naprej. Vem, kaksni so obcutki, ko si nekdo nekaj mocno zeli in mu spodleti. Tudi solze so znak, da si dober clovek in ti marsikaj seze do srca. Zelim ti vse dobro in uzivaj v kulinariki.
Dabon
28. 05. 2022 09.22
-9
HVB DA JE ISPADO TA PLEŠKO CMERA POJMA NIMA O KUHANJU
Bpultimate
28. 05. 2022 09.50
+20
Ti boš govoril o kuhanju, ki ti mama kuha doma. Smrekovec
morfo
28. 05. 2022 11.16
-1
SigmaP40
28. 05. 2022 09.22
+14
Od tega da mu celo enkrat ni bilo treba kuhati za balkon do ponujenega surovega piščanca in še in še... To pa res ni za top 6.Mnogo boljših Jure, Daša.. pa ni več prisotnih. Je pa pokazal voljo...
inside1
28. 05. 2022 09.15
+7
pa ta generacija masterchefa so same cmere notri, kot da se ne ve, da vsak zase tekmuje, kuhar nisi čez noč, pa tak je zmagovalec le eden in bodo tak odpadli vsi razen zadnjega.... Kako cmeranje bo šele potem tistega ki bo finale zgubil. tudi štrukelj od prekmurke ni bil ravno neki presežek direkt za balkon.... Bila bi po eni strani malo blamaža, da bi kak "amater" vzel točko eks zmagovalcem, pa je tale oddaja bila verjetno zgolj poniževanje tekmovalcev......
mijam75
28. 05. 2022 09.06
+21
Včerajšnja oddaja je bila brezveze. Primerjali ste amaterje, ki se mesec ali dva trudijo v masterchefu proti zmagovalcem, ki sedaj že leta delajo v vrhunskih restavracijah. Poleg tega so vsakemu paru dali še tisto nalogo, ki najbolj leži zmagovalcu. Če je bil plan tekmovalce postaviti na realna tla, jim je uspelo. Ni pa prav, da potem nekdo še izpade, kaj šele nekdo, ki si je priboril balkon.
rogla
28. 05. 2022 09.03
+9
In balkon ni več to, kar bi naj bil! Nepravičen odhod tekmovalca!
rok2604
28. 05. 2022 08.58
+2
Bernard, ti si zmagovalec. Žal pa tudi v MasterChefu ne zmagajo vedno najboljši ampak od bogov sodnikov izbrani.... škoda da s tem kvarijo oddajo
mitja999
28. 05. 2022 08.19
+18
Kaksna ocitna goljufija. Skupina zmaga pa se mora vseeno se enkrat borit in potem njen clan izpade. Drugace so pa jih ven metali zaradi ne lepih kroznikov... Tokrat pa pri zmazku iz tortice same nebeske pohvale. Pa se to...zakaj so samo pri sladici najprej oceenjevali tekmovalca nato zmagovalca?
number46
28. 05. 2022 08.07
+19
Škoda za Barnija, vse dobro še naprej, da boš rastel se naprej tako kot si v šovu.
slovenka62
28. 05. 2022 08.06
-5
Končno.Jokica ki samo nekako dobro spece meso to je pa tudi vse.
okioki
28. 05. 2022 08.00
-1
Pa je končno šel cmeravi domov.!!!🤣