POP vsebine

Bo Ryan Reynolds v filmu Varna hiša odkril, kdo igra dvojno igro?

Ljubljana, 21. 05. 2024 09.29 | Posodobljeno pred 12 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kaj se zgodi, ko varna hiša ni več varna? V akcijski kriminalki Varna hiša (Safe House) plačanci surovo napadejo in uničijo varno hišo, Ryan Reynolds pa mora pred njimi rešiti Denzela Washingtona, ki igra enega najbolj iskanih ubežnikov.

Ryan Reynolds nastopa v vlogi mladega agenta CIE Matta Westona, ki si dolgo časa prizadeva za napredovanje, toda njegova prva resna preizkušnja se sprevrže v srhljivo tekmo s časom in smrtjo. Med nezanimivo službo varovanja varne hiše v Južnoafriški republiki agenti pripeljejo enega najbolj iskanih ubežnikov, karizmatičnega izdajalca državnih skrivnosti Tobina Frosta (Denzel Washington). V nepričakovanem napadu neznancev Matt ostane sam in na begu pred morilci s seboj odpelje Tobina. Toda prekanjeni mojster psiholoških trikov Mattu kmalu vcepi dvom, kdo so resnični napadalci in kdo morda igra dvojno igro.

Varna hiša

Snemanje filma, v katerem v glavnih vlogah nastopata Ryan Reynolds in Denzel Washington, je bilo precej naporno, saj vsebuje veliko akcijskih prizorov, na katere so se morali igralci pripravljati s pomočjo strokovnjakov. 

Oskarjevec Denzel Washington je vse kaskaderske podvige odigral sam. Tudi za prizore mučenja, kjer so ga pokritega z brisačo polivali z vodo, ni želel dvojnika. Med snemanjem enega izmed prizorov pa je Reynolds Washingtonu zadal kar dve veliki buški na čelu, zaradi česar so morali za nekaj dni prekiniti snemanje.

Poleg tega pa je pri filmu kot svetovalec sodeloval nekdanji pripadnik CIE, ki je zagotavljal avtentičnost varne hiše.

V akcijski kriminalki Varna hiša (Safe House) igrajo Ryan Reynolds, Denzel Washington, Vera Farmiga, Sam Shepard, Brenden Gleeson, Tanit Phoenix, Joel Kinnaman in drugi.

Akcijska kriminalka Varna hiša v soboto, 25. 5., ob 20.00 na POP TV.

Med kandidati za vlogo agenta Matta Westona, ki jo je odigral Reynolds, so med drugim bili Sam Worthington, Shia LaBeouf, Andrew Garfield, James McAvoy, Zac Efron, Channing Tatum, Jake Gyllenhaal, Tom Hardy, Chris Hemsworth in Chris Pine.

Ne zamudite napete akcijske kriminalke o dvoličnosti obveščevalnih agencij v soboto, 25. 5., ob 20.00 na POP TV.

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.