9°C

Odločna Carmen: Lepše bi bilo, če bi se bolj brigali zase kot za druge

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min
AVTOR
Su.S. /
KOMENTARJI
137
Carmen Osovnikar je najstarejša med kandidatkami za Sanjskega moškega, a se ne ozira na leta. Odločna Mariborčanka slovenskih in francosko-sirskih korenin pravi, da je življenje treba uživati, zato se po ločitvi pogumno podaja novi romantični dogodivščini naproti.

Enkrat si že bila poročena, a to ni bila ljubezen tvojega življenja. Kaj je šlo narobe?

Že od nekdaj sem bila v resnih zvezah, moja najdaljša pa je trajala 11 let. Z njim sva se tudi poročila, od tega je bilo 10 let res lepih, zadnje leto pa sva se oddaljila, to ni bilo več to, postalo mi je zadušljivo. Zakona ni bilo več možno rešiti. Kljub trudu sem videla, da ne gre, zato sva kot najboljšo možnost videla razhod. Ja, bila sva poročena, toda izkazalo se je, da ni on moj sanjski moški. Če bi bil, bi še dandanes bila skupaj. Sem pa zelo vesela, da so se mi uresničile sanje o veliki čudoviti poroki. Poroki, o kateri sem sanjala kot majhna punčka. Povabljenih je bilo veliko ljudi, pripravili so ognjemet, pripeljala sva se v limuzini. Seveda sem nosila sanjsko belo obleko. Bilo je tako, kot si želi vsaka punca. Bilo je res krasno in čudovito. Zelo me privlačita sonce in morje, zato sanjarim, da bi se naslednjič poročila v toplih krajih, ob lepem rastju in valovih. Mika pa me, da bi se nekoč tja tudi preselila.

Carmen se želi naslednjič poročiti v toplih krajih
Carmen se želi naslednjič poročiti v toplih krajihFOTO: osebni arhiv

Ali je tvoj nekdanji mož kaj komentiral tvojo prijavo v šov Sanjski moški?

Z možem sva prekinila stike, tako da jaz res ne vem, kaj je on komentiral. Niti me ne zanima. To je zdaj namreč moje življenje, zato mislim, da niti ni pomembno, kaj je on komentiral, midva sva pač šla vsak svojo pot, sva narazen. Zato mene ne zanima več, kaj on počne, jaz pa tudi upam, da njega ne zanima moje življenje. Zdaj jaz počnem točno to, kar meni prija. Dovolj sem stara, da se lahko odločam za stvari, ki jih počnem. Ali so te dobre ali slabe, to je pač moja odločitev. In nihče mi ne more ukazovati, kaj naj jaz počnem. Služim si svoj denar, zato mi prija, da lahko počnem, kar meni paše. Če komu ne prija, kar jaz počnem, pa se naj briga zase, naj ne gleda in komentira, naj se obrne stran in pometa pred svojim pragom. V Sloveniji in drugod je to težko, namreč, vsak ima o vsakem nekaj za povedati, najhujši pa so tisti, ki nimajo nič za početi, in samo gledajo, kaj drugi delajo. Lepše bi bilo, če bi se bolj brigali zase kot za druge. Mislim, da bi tako lepše živeli.

Mimogrede, ali drži, da imaš francosko-sirske korenine?

Jaz sem slovensko-francosko-sirski miks, tako je. In sem na to ponosna, zato sem malo drugačna in to me dela posebno. Moja mami je Slovenka. Kot manekenka je v tujini na modni reviji spoznala mojega očeta, ki je pol Francoz in pol Arabec. Imam pa tudi lepo polsestro v tujini, na katero sem zelo ponosna, bila je tudi na moji poroki in zahvaljujoč socialnim omrežjem lahko z njo lepo vzdržujem stike. Moja najboljša prijateljica je tudi pol Arabkinja, z njo sva že 20 let prijateljici. Skupaj se zelo zabavava in včasih se pošaliva na račun najine drugačnosti, ‘odpičenosti’ zaradi korenin. Zelo sem ponosna tudi na svojo mamo, ki je zelo sposobna ženska, moja vzornica, veliko je ustvarila. Zgledujem se po njej, da si z delom vse ustvarim, in si potem lahko stvari privoščim in uživam.

Carmen ima slovenske in francosko-sirske korenine
Carmen ima slovenske in francosko-sirske korenineFOTO: osebni arhiv

Ko si videla Gregorja in o njem prebirala v medijih, ali se ti je zdelo, da bi lahko bil on ljubezen tvojega življenja?

Videla sem, da je zelo prijeten fant, zelo postaven, res moški po mojem okusu na prvi pogled. Ampak težko je reči, ali je to moj sanjski moški, ker menim, da je v naša življenja vključenih veliko faktorjev. Lahko ti je nekdo na prvi pogled zelo všeč, ampak če potem ni tiste kemije, potem ni nič. Človeka je potrebno spoznati. Brez kemije pa mislim, da ne pomaga niti, če je lepotec ali maneken. Potrebna je kemija z obeh strani. Nikoli pa ne veš, zato menim, da moraš človeka spoznati in biti nekaj časa z njim skupaj, se pogovarjati, živeti nekaj časa skupaj. Potem pa vidiš, a je človek zate ali ne. Je pa Gregor zagotovo na prvi pogled super dečko, seksi, lep, privlačen. Ja, na prvi pogled je sanjski moški.

Sicer si starejša od njega, ampak te to očitno ne moti. Ali imaš vseeno kakšne pomisleke?

Jaz načeloma nimam problemov z leti, se tudi ne počutim toliko stara kot sem. Upam pa, da njega ne moti razlika v letih. Živim svoje življenje, ki ga želim uživati in izkoristiti, kolikor bo to mogoče. Življenje je res samo eno, moramo ga uživati, namreč nikoli ne vemo, kdaj bo zadnjič. No, mislim, da bi se s kakšnim 20-letnikom težje ujela, ampak nikoli ne veš. Ljudje smo različni, eni imajo radi starejše, drugi mlajše. Če si bova všeč, bo super, če ne, pa žal ne. Mislim, da leta niso tabu. Mene nikakor ne motijo. Vesela bom, če bova imela kaj skupnega. Jaz se zelo rada ukvarjam s športom, sledim zdravemu življenjskemu slogu. Rada potujem. Obiskala sem oddaljene tropske kraje, Maldive, Dominikansko republiko, Zanzibar, Egipt in druge, pa seveda tudi bližnje tople kraje, na primer sosednjo Hrvaško. Potapljanje me je najbolj navdušilo na Maldivih, kjer sem tudi pridobila prvo tovrstno izkušnjo. Tako me je navdušilo, da sem se že neučakano veselila naslednjega potapljanja. Potem sem se resno lotila potapljaškega tečaja tukaj v Mariboru. Športanje, sproščanje, zabavanje, uživanje, potovanja, moda – v vsem tem jaz resnično uživam. Če imava že tu kaj skupnega, bo to dobro izhodišče.

Carmen se med drugim navdušuje nad potapljanjem
Carmen se med drugim navdušuje nad potapljanjemFOTO: osebni arhiv

V prostem času se rada družiš s prijatelji. Kaj so ti svetovali pred začetkom snemanja?

Ja, res se rada družim s prijatelji. Pravi prijatelji pa so tisti, ki so že 20 let ob meni. Mi smo res tesno, tesno povezani. Niti ne pogrešam spoznavanja nekih novih ljudi. Ni prijetno, ko spoznaš, da so te razočarali. Zato se jaz nagibam k starim prijateljem, s katerimi si stojimo ob strani, v slabem in dobrem. Vemo vse drug o drugem in se poznamo, natančno se poznamo. Vsi mi imamo slabe in dobre strani, žal ni nihče popoln. Tudi jaz imam svoje napake. Zato sem hvaležna, da imam ob sebi prijatelje, ki so sprejeli te napake. Prijatelji me poznajo in glede mojega odhoda v šov so bili navdušeni. Vedo, da sem močna in pogumna ženska in da se s temi lastnostmi lahko spustim v takšno dogodivščino. Kaj bodo pa rekli drugi, ki niso moji prijatelji, na to pa se ne oziram. Vem, da bo marsikdo imel kaj za povedati in dodati. Moja najboljša prijateljica je rekla, da sem zanjo že zmagovalka, ker sem si sploh drznila prijaviti. Verjetno me bo pa pogrešal tudi moj kralj, moj kuža Ash, moj dragi štirinožni prijatelj.

Za konec, ali si se vprašala, kako bo skupaj s še 17-imi dekleti boriti se za enega moškega? In kakšna se ti sploh zdi konkurenca?

Vedela sem, da bo to kar pestro. Prepričana sem bila, da bodo izbrali veliko punc, z različnimi karakterji. Različnih po zunanjosti in različnih po karakterju. Pričakovala sem napetost, to pa zato, ker imam rada tudi samoto in potrebujem čas zase. Zadnje čase veliko delam in hodim po terenu. Zato mi po vseh teh akcijah resnično dobro dene tisti svoj mir, da si spočijem in odklopim. Tega pa v šovu ne bo, zato me malo skrbi, komu se bom potožila, če mi bo težko. Ne bo ne družine, ne prijateljev. Najbolj me skrbi, ker ne bom ne slišala ne videla moje mame, moje vzornice in prijateljice, brez katere si ne predstavljam življenja. Punce smo vse na kupu, nimamo telefonov, televizije, knjig, glasbe. S puncami smo res same 24 ur na dan. Menda je mlajšim, 20-letnim dekletom lažje, ker še nimajo tega tempa življenja. Mislim, da je konkurenca zdrava, ker če le-ta obstaja, potem se borimo za nekaj. Vsaka punca je po svoje simpatična, vsaka ima svoj karakter. Jaz sem denimo romantična, živahna in aktivna.

Romantična, živahna in aktivna
Romantična, živahna in aktivnaFOTO: osebni arhiv

Ali bo prav Carmen osvojila srce Gregorja Čeglaja? Sanjski moški bo na sporedu spet v soboto in nedeljo ob 20. uri, obakrat sledijo Vrtnice in vino. Vsaka oddaja 24 ur prej na VOYO.

Koronavirus pasica nova