Tekmovalke

Ana Hrovatin

Ljubljana, 21. 09. 2022 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min

20-letna študentka Ana o sebi pravi, da je odprta in komunikativna oseba, ki je obenem precej trmasta in svojeglava. Pri moškem videza ne postavlja na prvo mesto, pomembno ji je, da je njen izbranec razumevajoč, skrben in zabaven. Všeč so ji neodvisni in delavni moški, ki so hkrati čustveni in zaupljivi.

Starost: 20 let

Kraj, kjer živiš: Škofljica

Poklic, ki ga opravljaš: Študentka na Finskem

Življenjski moto: Hakuna matata

Kakšen moški je zate sanjski moški? 

No, veliko je lastnosti, ki si jih vsak želi, da bi jih imel njegov sanjski partner. Najpomembneje pa je, da te oseba ljubi takšnega, kot si. On/ona te ne sme na noben način prizadeti. Nekateri ljudje gledajo večinoma na zunanjost. Zame videz ni na prvem mestu, dokler me ima rad in je razumevajoč, skrben in zabaven, je to vse, kar si želim. Meni je pomembno tudi, da ima ''zmorem'' odnos. Nima smisla preživeti veliko časa z osebo, ki te ne navdihuje in ne podpira tvojih sanj. Inovativna oseba vam lahko pomaga pri doseganju uspeha.

Kakšni moški so ti všeč – vizualno?

Osebno so mi všeč bledopolti moški. Svetli lasje in modre oči so plus. Konec koncev sem z razlogom šla študirat na Finsko. S svojim nosom imam ''love-hate relationship'' že od nekdaj, tako da, naj se sliši čudno, mi je všeč moški z lepim, majhnim nosom. Všeč so mi višji moški, vendar ne previsoki, ker sama nisem tako velika. Za telesno težo in videz mi je čisto vseeno, dokler človek skrbi za svoje zdravje in je v svojem telesu srečen, bom jaz s tem zadovoljna.

Kakšni moški so ti všeč – karakterno? 

Moj sanjski moški ima dobro in pozitivno miselnost. Sem zelo pozitivna oseba in želim, da bi bil tudi moj partner tak. Všeč so mi neodvisni in delavni moški, ampak da so tudi čustveni in zaupljivi. Všeč so mi zgovorni moški, takšni, s katerimi lahko sedim in se samo pogovarjam o vsem, o politiki, vesolju, družbi, šoli itd. Všeč mi je, ko ima svoje mnenje in ga zna izraziti in obrazložiti. Na kratko, všeč so mi pametni moški. Znanje je najlepša vrlina.

Kaj te pri moških najbolj zmoti? 

Slaba osebna higiena. Ne zahtevam popolne 7-stopenjske rutine obraza. Dovolj je, če bi si vsaj dvakrat na dan umil in navlažil obraz. In morda piling enkrat ali dvakrat na teden. Še posebej v najstniških letih! Lahko je visok, nabit, s popolnimi belimi zobmi, a če je njegova koža po nepotrebnem mastna/neoprana, je to zagotovo velik NE. Pomanjkanje smisla za humor. S humorjem se prebijam skozi žalostne, strašljive, grozljive stvari, ki mi jih prinaša življenje. Če tega ne morem deliti s partnerjem, ga ne želim. Nezadostna inteligenca, radovednost, vznemirjenost za učenje in novo znanje. Ne bom se spuščala na nižji nivo inteligence, rada bi partnerja, ki me bo učil nove stvari in jaz njega. Krutost. Če je zloben do ljudi, živali, rastlin ali katere koli oblike življenja, ne želim imeti ničesar s tako osebo. To je zelo neprivlačno.

Kaj pričakuješ od partnerja?

Naklonjenost, partner lahko to izrazi z besedami, vedenjem ali obojim. Vendar je fizična naklonjenost, kot so objemanje, poljubljanje, masaže hrbta ali stopal, držanje za roke itd., meni še posebej pomembna v romantičnih odnosih. Sočutje, ko sem žalostna. Pričakujem, da bo moj partner, po besedah Phila McGrawa, mehko mesto za padec. Ni treba, da se počuti enako kot jaz, pričakujem pa sočutje, nežnost in tolažbo ob takih trenutkih. In če jaz dobim to, bom z veseljem tudi vrnila. Spoštovanje, dober partner izkazuje spoštovanje do mene kot osebe in do mojih čustev.

Ana Hrovatin
Ana Hrovatin FOTO: POP TV

Kakšen je zate idealen prvi zmenek?

Sama sem zelo adrenalinskega duha, tako da definitivno nekaj na to temo. Recimo adrenalinski park, driftanje z avtomobilom, skok s padalom ali celo bungee jumping. Definitivno bi šlo za neko aktivnost in nekaj nepozabnega. Po tem bi si privoščila sproščeno večerjo z dobro hrano. Za konec pa še sprehod ob plaži ali pa večerna vožnja z avtom in dolgimi pogovori.

O čem se na prvem zmenku ne pogovarjaš?

Nerada se pogovarjam o preteklih zvezah, to je zame preteklost. Če že, je to tema za kasnejše zmenke, pa še to samo za posmehovanje nad bivšimi.

Si se na prvem zmenku pripravljena poljubiti? Zakaj ja, zakaj ne?

Če je taka energija in so vidne iskrice med nama, potem ja. Zakaj bi čakala, če sem prepričana, da je to to. Konec koncev lahko iz poljuba veliko izveš o drugi osebi in se zbližaš ali pa celo oddaljiš.

Kako se oblečeš na svoj idealni prvi zmenek, ki si ga ravnokar opisala?

Pajkice, pulover, brezrokavnik in superge, torej bolj ''casual'', športno in udobno. Verjetno bi ciljala na bolj luštkan videz in ne ravno zapeljiv in seksi, za to bi počakala na naslednji zmenek.

Zaradi česa si pred prvim zmenkom najbolj živčna? (Zaradi izbranca, lokacije, tem pogovora, potencialnega prvega poljuba ...)

Najbolj sem živčna zaradi sebe, če se bom osramotila na kakršen koli način. To me najbolj skrbi, potem pa jasno, kakšen bo moj izbranec, se bova ujela? Zato pred prvim zmenkom nimam previsokih pričakovanj, da nisem potem razočarana.

Kaj pa zmenkarije pred kamero, bo kaj treme? 

Seveda bo trema, in to ne malo. Ampak vseeno grem tja z razlogom, da najdem potencialnega partnerja. Zato bom poskusila prezreti kamere in se osredotočiti na sanjskega moškega.

Ljubezen je kombinacija lepega in tudi malo manj lepega. Kaj si pripravljena pretrpeti in česa pod nobenim pogojem ne bi trpela v zvezi?

Noben ni popoln in ljubezen se pokaže takrat, ko sprejmeš nepravilnosti svojega partnerja. Ampak to ne pomeni, da moraš vse požreti. Nikoli pa nebi sprejela kakršnega koli nasilja, pa naj bo to verbalno, psihično ali fizično.

Se rada zabavaš? Kako in s kom?

Prijatelji mi pomenijo ogromno, z mojo skupino ''frendov'' se vidim večkrat na teden. Včasih gremo na kakšno aktivnost, na primer v sobo pobega ali na biljard. Včasih se dobimo pri nekom doma in igramo namizne igre, se pogovarjamo in zabavamo. Včasih gremo pa tudi na kakšno žurko.

Rada potuješ? Najljubše potovanje, kjer si bila in kam bi šla?

Vsako leto se vsaj trikrat usedem na letalo. Zelo rada potujem. Moje najljubše potovanje je bilo verjetno na Islandijo. Zares edinstvena izkušnja zaradi tako raznolike pokrajine in mirne energije. Letos bom odpotovala v Šrilanko, komaj čakam neskončne plaže, kristalno modro morje in hkrati temne gozdove.

O čem si sanjarila ko si bila še majhna deklica?

Verjetno že od nekdaj sanjarim o razkošni poroki. Seveda se skozi leta moja vizija malo spreminja, ampak definitivno bi rada nepozabno poroko.

Kaj rada počneš v prostem času?

V prostem času se ukvarjam z marsičim, rada šivam, rišem, slikam po platnu, v glavnem ustvarjam. Jasno pa je tu tudi druženje z prijatelji, razne avanture in zabave nikoli niso odveč.

Naš Sanjski moški ima zelo rad šport in morje. Se ukvarjaš kaj s športom? S katerim in zakaj ravno s tem?

Že v prvih razredih osnovne šole sem se zaljubila v ples. Bol natančno orientalski ples. Še vedno plešem, to je za mojo dušo in telo najboljše zdravilo. Poleg plesa rada hodim tudi na pilates in jogo ter si vikende krajšam z dolgimi sprehodi po hribih.

Kaj v življenju najbolj ceniš in zakaj?

Cenim delovne in zagnane ljudi. V meni nikoli ni bilo pretiranega ljubosumja nad ljudmi, ki so ustvarili nekaj svojega in imajo veliko zaslužka. Ker sem vedela, da grem jaz lahko po svoji poti do začrtanega cilja in preko.

Najbolj zabaven/odbit/zanimiv randi, ki si ga imela?

Verjetno je bil najbolj zabaven zmenek v adrenalinskem parku, kjer sva premagovala poligon in se spuščala po ziplinu. Naslednji dan me je pa čakalo letalo in sploh nisem mogla sedeti celo pot, ker so me tako bolele mišice.

Kako pokažeš, da ti je nasprotni spol všeč?

Na primer povečan fizični stik ali pohvala njegovega videza. Moški imajo radi pohvale in komplimente. Če imava oba isti humor, potem kakšen ''inside joke'' zmeraj pokaže dodatno zanimanje.

Si že bila v resni zvezi? 

Bila sem v dveh dokaj resnih zvezah.

Kako so domači reagirali, ko si povedala, da si se prijavila v ta šov?

Mami mi je rekla, da če bi bila ona mlajša, bi se prav tako prijavila. Tako da pozitivno, vsi me podpirajo. Nenazadnje sem dovolj stara, da sprejemam svoje odločitve.

Kaj so tvoje vrline?

Verjetno to, da sem precej odprta, komunikativna in socialna. Čeprav imam tudi rada svoj mir. Ampak če kam potujem ali sem v neznani družbi, bom zmeraj našla nove prijatelje.

Kaj te pri sebi najbolj moti? 

Znam biti precej trmasta in svojeglava, rada imam stvari pod kontrolo.

Kakšno glasbo poslušaš?

Večinoma poslušam rap, RnB in hip-hop glasbo, drugače pa skoraj vse zvrsti so mi všeč. Če je dobra pesem, mi ni pomembna zvrst.

Najbolj romantična filmska scena, za katero bi rada, da se zgodi tudi tebi ... 

Love Actually – scena za božič med Markom in Juliet

Veliko deklet sanjari o poroki, tudi ti? Kakšno poroko bi imela?

Seveda sanjarim o tem. Želim si poroko ob morju, z zmernim številom gostov, bila bi enostavna, ampak kljub temu nepozabna z veliko podrobnostmi.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Super-man
25. 11. 2022 11.44
+3
Kako je bila ljubosumna na Arijanno....tam se je izkazala, da ni iskrena
Kufer
16. 10. 2022 18.35
-3
Pa v bistvu je prov simpatična in res je škoda, da je nismo malo bolje spoznali.
Super-man
27. 11. 2022 16.56
+2
Kufer
15. 10. 2022 17.34
-1
reva sploh ni prišla do izraza. škoda.
Super-man
27. 11. 2022 16.56
+2