Skrito v raju

Nova slovenska serija Skrito v raju na POP TV od 5. februarja dalje

Ljubljana, 17. 01. 2024 10.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 8 min
Avtor
POP TV, K.D., E.M.
Komentarji
48

Slovenski prostor bo s februarjem znova bogatejši za novo originalno slovensko serijo, s katero POP TV produkcijsko sega še korak dlje in izpolnjuje zavezo podpori domačemu produkcijskemu bazenu. Posebnost serije je njen morski pridih, saj je bilo snemanje razpeto med majhnim istrskim krajem in našo prestolnico. Serija bo prvič na sporedu 5. februarja ob 20. uri na POP TV.

Stella Litou, izvršna direktorica CME Adria in direktorica Pro Plus, je zelo vesela, da je otvorila predpremierno predvajanje prvega dela serije Skrito v raju, ki so si ga ogledali člani ekipe, tako igralci kot ustvarjalci, ter izbrani povabljenci.

"V serijo je bilo vloženega ogromno enega dela," je povedala Gaja Filač, glavna igralka serije in dodala: "Nekajkrat smo imeli sicer težave z vremenom, a je bilo v veliki večini zelo prijazno do nas."  Povedala je, da so se tekom projekta spoznali v vseh možnih situacijah, in dodala, da so vsi imeli boljše in slabše dneve: "Če pa potegnem črto, je bilo z Matejem krasno sodelovati. Midva sva pri tem projektu kot zaljubljenca sodelovala že tretjič in očitno je nekaj na najini kemiji. Velik užitek je delati z njim, ker je velik profesionalec in se vsakega snemanja lotiva celotno." Gaja pravi, da je na serijo izjemno ponosna: "Ta serija je zelo lepo obogatila moje življenje. Zdi se mi čudovit projekt, za to serijo stoji čudovita ekipa in zelo sem ponosna na nas."

Režiser Nikolaj Vodošek pa je voditeljici Oti Širca Roš povedal: "Serija je res velik produkcijski zalogaj in zahteva veliko medsektorskega sodelovanja. Dobro je, da se obdaš z ljudmi, ki so profesionalci na svojem področju. Rad bi povedal, da smo bili super ekipa in da je vse skupaj veliko lažje, ko si obdan z ljudmi, ki vedo, kaj delajo in to radi delajo." Povedal je tudi, da je v ogledu prvega dela zelo užival in da je bil pozoren na prav vsako malenkost: "Zelo sem ponosen na serijo, res sem."

Urednik serije Dejan Krupić pa je povedal, da je izjemno vesel, da je ekipa tako ponosna, da je sodelovala pri snemanju serije: "Mislim, da so zgodbe zaživele skozi like in tudi skozi ekipo. Zelo sem vesel, da se delajo slovenske serije s slovenskimi zgodbami in s slovenskimi igralci." Izpostavil je, da ne obstaja en recept, kako narediti uspešno serijo, je pa dodal, da je pomembno, da je v vsakem sektorju skupina ljudi, ki so zavzeti in so na koncu podpora drug drugemu. Poudaril je, da je najbolj pomembno, da ekipa dela kot eno. "Timsko delo vodi v sanjsko delo," pravi in dodaja, da so z veseljem lik Gaje naredili kot zavzeto okoljevarstvenico: "Danes je to tudi zelo kul in temu smo se posvetili, ker so to pomembne tematike."

Katja Černela, kreativna producentka serije, pa je o delu povedala: "Glede na to, da je to produkcijsko res največji projekt v Sloveniji do zdaj, je bilo, tako kot so že kolegi povedali, zelo pomembno, da so vsi sektorji sodelovali pri vsem. Vsak igralec ima svoje obveznosti, dopuste in delo in ko smo snemali na Hrvaškem, na primer, je bilo treba usklajevati vse vožnje, kdaj koga poberejo po predstavi, pred predstavo, kdaj ga pripeljejo nazaj, usklajevati spanje, čiščenje ... In to je bil samo ta turistični del, da tako rečem. Vse ostalo pa je bilo povezano z usklajevanjem. Če je kdo zbolel, se je cel urnik podrl. Za tri tedne vnaprej je bilo treba vse prerešetati, spremeniti in spet na novo postavlajti. Moram priznati, da ta organizacijski del je bil en tak velik zalogaj. Naše ekipe, ki so postavljale organizacijo, so izjemno dobro sodelovale, pomembno pa je tudi bilo, da so se igralci zelo dobro povezali z vsemi sodelujočimi in so pomagali, da so nam šli nasproti in smo lažje speljali ta projekt. Bilo je res obojestransko sodelovanje." 

Spominjala pa se je tudi vzdušja na prizorišču in posebnosti snemanja na Hrvaškem: "Čisto drugače je, če nekdo pride na prizorišče oziroma v studio in gre potem domov. Ta ljubljanski del je bil verjetno bolj klasičen, ta morski del pa je bil precej drugačen, ljudje so bili tam po nekaj dni, živeli so na približno istem prostoru, ko se je snemanje zaključilo, so se družili na plaži in so šli skupaj plavat, kdaj je imel kdo vmes tudi rojstni dan in so ga praznovali. Vsi obroki so bili skupni, so začenjali ob petih že z zajtrkom in potem kosilom s skupno ekipo. To je bilo res posebno povezovanje. Mislim, da se je zato tudi ekipa zares povezala in so postali kot ena taka družina. Bil je tak občutek kolonije. Lahko si predstavljamo, da je tako kot, ko grejo otroci nekam na počitnice in se potem vsi med seboj povežejo in se stkejo ena taka drugačna prijateljstva, kot bi se drugače."

Vsaka POP TV serija podpira produkcijsko ustvarjanje v slovenskem prostoru 

Eksluzivno predstavitev serije je pospremila Stella Litou, izvršna direktorica CME Adria in direktorica Pro Plus: "S ponosom in velikim veseljem predstavljam v slovenskem prostoru novo originalno serijo Skrito v raju, s katero na POP TV znova potrjujemo našo zavezo podpori domači produkciji, domačim ustvarjalcem, ekipam, slovenskim igralcem, piscem in režiserjem. Dnevne serije so od nekdaj bile pozitivno sprejete od naših gledalk in gledalcev in verjamemo, da bo tudi serija Skrito v raju našla pot do njihovih src."

Stella Litou, direktorica PRO PLUS in CME ADRIA
Stella Litou, direktorica PRO PLUS in CME ADRIA FOTO: POP TV

Izjemna lokacija, liki z družbeno odgovornostjo in pridih 'krimi' zgodbe 

Urednik serije Dejan Krupić v pričakovanju odzivov gledalk in gledalcev: "Veselim se odzivov, saj smo za to zgodbo strnili vse naše pretekle izkušnje in naredili serijo, za katero upam, da nam bodo gledalci podarili tisto uro časa po napornem delavniku. Produkcija te serije je bila izjemno zahtevna, saj smo v kombinaciji z lokacijami v Sloveniji segli še čez mejo na Hrvaško. S tem smo želeli ponuditi našim gledalcem še nekaj več v sami zgodbi in pokrajini. Obenem pa smo vanjo vnesli trajnostne trende, saj je Lara, glavni lik v seriji, prizadevna okoljevarstvenica, ki si prizadeva rešiti problem človeškega onesnaževanja svetovnih morij in oceanov. Ustvarili smo torej serijo, ki obsega raznolike aspekte naših vsakdanjih življenj."

Serije se zelo veseli tudi slovenski glasbenik Luka Basi, avtor naslovne skladbe serije. "Pred letom dni smo posneli pesem z naslovom Skrito v raju in to je bila že takrat zame posebna dogodivščina, ker je bila to moja prva pesem, posneta v slovenščini," nam je zaupal glasbenik in priznal, da je že takrat želel na ves glas povedati, da bo pesem del nove serije. "Celo leto sem moral biti tiho in sem sedaj noro vesel, ker končno prihaja na male zaslone. Sedaj bom vsak večer na POP TV gledal Skrito v raju!"

Izbrana igralska zasedba 

Glavni vlogi pripadata Gaji Filač in Mateju Zemljiču, ki odlično pričarata brezskrbne iskrice poletne ljubezni. A vse dokler se te ne začnejo prepletati s skrivnostmi iz preteklosti, ki bodo v nadaljevanju predstavljale nepremostljive ovire. Bo temu res tako?

Matej Zemljič in Gaja Filač
Matej Zemljič in Gaja Filač FOTO: POP TV

Gaja Filač v seriji upodablja okoljevarstvenico Laro. Sodelovanje v seriji opisuje: "Z likom Lare se v nekaterih stvareh lahko poistovetim, predvsem kar se tiče skrbi za naravo, čeprav si v seriji Lara prizadeva, da je pri tem res veliko bolj angažirana. Všeč mi je tudi, kako so ustvarjalci to njeno prizadevnost prepletli z zgodbo. Hkrati navdušujejo njena preprostost, sproščenost in priljudnost. To energijo skupaj vnašava do gledalcev."

Matej Zemljič ob tem dodaja: "Lik Marka, ki ga igram v seriji, je navzven precej nedostopen, a kmalu spoznamo, da je to zgolj fasada, za katero se skriva zgodba iz preteklosti. Pred gledalci se bo ta skrivnosten dogodek odstiral iz epizode v epizodo. V užitek mi je bilo snemati z ekipo, še posebej z Gajo. Z njo sva na snemanju preživela resnično veliko časa in mislim, da nama je uspelo pričarati tisto skrivnostno iskrico, ki bo zagotovo prepričala gledalce."

Da je serija dobila svojo končno podobo, je tudi zasluga režiserja. Nikolaj Vodošek verjame, da bodo gledalci prepoznali celoten trud in dobro energijo igralcev, ki so jo znali prepletati tako za kamero kot tudi pred njo: "Glavna igralca Gaja in Matej sta zares profesionalca, s katerima je užitek delati. Izredno všeč mi je bilo, kako sta pristopila k oblikovanju vlog in kako sta se posvetila določenim detajlom njunega odnosa. In ravno ta odnos, ki je jedro serije, sta vedno znova in znova nadgrajevala. Za igralce in režiserja so dejansko najpomembnejše predpriprave in uvodne vaje, kjer se veliko pogovarjamo o likih in kako si jih predstavljamo. Na ta način nastane nek bazen idej, iz katerega potem igralci ves čas črpajo in oblikujejo svoje like in njihove odnose. V seriji so prizori, ki smo jih vadili in se o njih veliko pogovarjali, pa tudi prizori, ki so se zgodili povsem spontano in so simpatični ravno zaradi tega. Ima pa serija tudi nekaj zares tehnično zahtevnih prizorov, ki vključujejo snemanja pod vodo, akcijske prizore, nočna snemanja itd."

Minulo leto POP TV zaznamovala odlična gledanost 

V letu 2023 so novi seriji Skrito v raju odlično popotnico v srca gledalcev tlakovali športni prenosi, oddaje in šovi, ki so v preteklem letu dosegali odlično gledanost. Finale Lige prvakov in Dobrodelno nogometno tekmo zvezd je spremljalo 58 odstotkov gledalcev, ki so takrat spremljali televizijske vsebine. Katastrofalne poplave so ganile nogometne zvezde svetovnega slovesa, ki so s svojo prisotnostjo napolnile Stožice in nagovorile celotno Slovenijo. Skupaj smo zbrali več kot 3,5 milijona evrov za žrtve jesenske kataklizme.

Slovenija ima talent je pred TV v povprečju privabila 53 odstotkov gledalcev, dnevno-informativna oddaja 24UR 45 odstotkov, MasterChef Slovenija in Delovna akcija pa 40 odstotkov zvestih gledalcev.*

Zmagovalec devete sezone Slovenija ima talent je Domen Kljun, v MasterChefu Slovenije si je zmago prikuhala Zala Pungeršič, zmagovalci Delovne akcije pa so vsi tisti, ki jim na pomoč prihiti Ana Praznik s svojimi mojstri.

Serija Skrito v raju bo prvič na sporedu 5. februarja ob 20. uri na POP TV. Dan prej si bo serijo že moč ogledati na VOYO za vse naročnice in naročnike. Naslovno pesem za serijo je tokrat odpel Luka Basi. 

KOMENTARJI (48)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Giovani moto
08. 02. 2024 21.38
+1
Po štirih serijah sem navdušen. Raztegnjeno do nezavesti, čisto premalo se zgodi, še dobro da je v tej izgubljeni uri vsaj 25 min reklam. Zguba časa, žal.
Sir Oliver
30. 01. 2024 13.13
Dobr da tole nekdo plača.
bluesky
22. 01. 2024 14.59
+1
prosim pospravite za sabo gozdicek v katerem ste snemali.
Giovani moto
18. 01. 2024 11.49
+2
Najboljša serija do seda je bila Usodno vino. Upam, da bo ta zelo podobna in se že veselim.
KaPi
18. 01. 2024 08.00
-1
Do pet ne sežejo hrvaškim igralcem.
pennywajz
17. 01. 2024 18.41
+3
Zanima me ciljna publika 😬
Nace Štremljasti
17. 01. 2024 18.21
+4
če nastopata djirić pa kavaca je to poden od podna bolje da gledate poročila
Insta Btc
17. 01. 2024 17.42
+1
Zihr je ful huda serija😂😂😂
Rjoveči muc
17. 01. 2024 16.11
+10
Ce bi snemali v Sloveniji bi bil naslov "Skrito v fekalijah".
odtenki sive
17. 01. 2024 16.08
+2
Izteka se 2. sezona hrvaške serije Kumovi in do predvajanja 3. bo treba malo potrpet . Ampak ne ob spremljanju naše serije ! O vzrokih proti , bi se dalo razpravljati ... Enostavno se ne znajo sprostiti in vživeti v svojo vlogo ! Deklamiranje , pačenje....
Mirko Igor
17. 01. 2024 15.29
+5
ČESTITKE!Narodov jezik je osnova obstoja. V njem ustvarjati, peti, govoriti živeti in sanjati.
Mirko Igor
17. 01. 2024 15.31
+2
Ko sem se še v času brez socialnih medijev, internetnega radija prvič po pil leta vrnil domov, ko sem prišel na južno stran karavank, NE MOREM OPISATI RADOSTI, KO JE NA RADIJU ODZVANJALA SLOVENSKA BESEDA. Bil sem doma.
Mirko Igor
17. 01. 2024 15.32
+2
Mirko Igor
17. 01. 2024 15.43
+1
Drugo leto PREDLAGAM NADIŽO, morda Sočo, Kolpo ..... Promocijo SLOVENIJE. Vseeno zelo, zelo pohvalno.
Mirko Igor
17. 01. 2024 15.44
+0
Komú narpred veselo zdravljico, bratje! čmo zapét'! Bog našo nam deželo, Bog živi ves slovenski svet, brate vse, kar nas je sinov sloveče matere
Mirko Igor
17. 01. 2024 15.45
-3
Rjoveči muc
17. 01. 2024 16.11
+6
:))))))))))))))) Tako domoljubje, da so to serijo snemali na HRVASKI! ehhehee
Kviz
17. 01. 2024 15.21
+6
Me zanima gledanost programa ko bo na sporedu.
Mekenzi
17. 01. 2024 14.21
+18
Saj Slo produkcija, neznajo narediti, dober film, uspešni režiserji so sli iz Slo. Ker tukaj ni denarja za uspesne produkcije, ker je vse koruptivno. 😪😪😪
Mirko Igor
17. 01. 2024 15.36
-2
Kdaj si bil nazadnje na kakem slovenskem filmu, predstavi, koncertu?
SamoZaToPriloznost
17. 01. 2024 14.12
+13
Na ist dan novica o smrti Jurija Součka in o teli novi limonadi. Pride na isto, smrt slo televizje.
Mio56
17. 01. 2024 14.10
+14
Ko das Gajo v glavno vlogo, pol ves da je brezveze gledat...sam spomnimo se ene zlahtne storje...sam prsla je notr z tistim trapastim dolenskim naglasom in je zadeva ratala negledljiva...pač punca ni iz pravega testa za na TV...
Fakeprofil
17. 01. 2024 13.47
+19
Spet bodo govorili o knjižni ljubljanščini, skratka v osladnem jeziku, ki ga nihče v Sloveniji ne govori. Že veliko reklame nakazuje, da je zadeva namenjena otrokom in upokojencem.
Mio56
17. 01. 2024 14.12
+14
ta zadeva (vsaj kdor si je to malo ogledu bl podrobno) je cist akopija ene češke serije...sam pr nas bo par delov, pr njih se je pa prijelo in so trenutno na 100+
SamoZaToPriloznost
17. 01. 2024 14.13
James Bond in tovariš Tito
17. 01. 2024 13.38
+4
...to pa si morem pogledat....hahaha
Ministry of silly walks
17. 01. 2024 13.20
+15
A to bo spet neka osladna patetika.A Valič bo neki tajkun domnevam?
TITO 50
17. 01. 2024 13.05
+12
Skropucalo posneto v Kranjskem kampu pri Novigradu, ljudem, ki drago plačujejo kampiranje so v času snemanja zasedli pol kampa.
Delavec_Slo
17. 01. 2024 12.43
+23
In do takrat nas posiljujete z južnimi- HALO V SLOVENIJI SMO!!!
Voly
17. 01. 2024 13.24
-12
Aha, ko nas pa posiljujejo s turškimi in mehiškimi, je pa vse v redu? Zakaj pa gledaš ameriške nadaljevanke, saj smo vendar v Sloveniji?

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.