Skrito v raju

Spoznajte like serije Skrito v raju: kdo je kdo?

Ljubljana, 12. 02. 2024 07.00 | Posodobljeno pred 12 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min

Na POP TV si lahko vsak dan med ponedeljkom in petkom ob 20. uri ogledate našo novo originalno slovensko serijo Skrito v raju, v kateri v glavnih vlogah navdušujeta Matej Zemljič in Gaja Filač. Koga igrata?

LARA DOLENC (Gaja Filač)

Lara je pristna okoljevarstvenica, ki je ravno končala študij biologije. Čaka jo zgolj še diplomska naloga. Je naravna lepotica, ki si v prvi vrsti prizadeva rešiti problem človeškega onesnaževanja svetovnih morij in oceanov. Njenega prizadevanja je deležen tudi sam kamp, v katerem preživlja poletje.

Laro je preteklosti zaznamoval tragičen dogodek, saj je pri sedemnajstih letih izgubila očeta, prav v morski nesreči. Očetova smrt jo je močno prizadela, a je morala ostati močna zaradi mame, ki po petih letih še zmeraj globoko žaluje.

Preživljanje tega poletja v kampu ji prinese izkušnjo potapljaškega tečaja, dela, skrbi za okolje in novih ljubezenskih iskric. A pot do ljubezni vendarle ne bo tako enostavna.

Skrito v raju
Skrito v raju FOTO: POP TV

MARK STEINER (Matej Zemljič)

Mark ima na prvi pogled vse, čeden študent medicine, ki izhaja iz ugledne in dobro situirane zdravniške družine. Ljubljanska srajca, ki marsikomu daje vtis vzvišenosti in nedostopnosti. Pred njim je, vsaj na videz, uspešna karierna pot na družinski kliniki. A se zdi, da je Mark trenutno to karierno pot obesil na klin. Na veliko razočaranje njegove povzpetniške in podjetne matere.

Cinizem, za katerim se skriva, pa je zgolj fasada, za katero Mark skriva travmatično izkušnjo iz preteklosti. Spomin in občutek krivde ga nenehno razjedata, kar je tudi razlog, da se je za nekaj časa umaknil od študija, z namenom, da se svojo izkušnjo dokončno sooči in jo premaga. Bo Lara do tega njegova pot ali ovira?

Sabina Kogovšek
Sabina Kogovšek FOTO: POP TV

dr. JULIJA STEINER KRAMARIČ (Sabina Kogovšek)

Julija je ambiciozna ženska, ki jih uspeh in ugled pomenita vse. Veliko stavi na zunanji videz in status, ki sta pokazatelj družbenega uspeha. Za svoje ideje in zastavljene cilje je pripravljena podirati marsikatere meje.

Je fina ljubljanska snobinja, ki sebe vidi kot visokokultivirano izobraženko naprednih idej. Veliko stavi predvsem na to, kaj si o njej in njeni družini misli okolica, zunanji videz in vtis sta zanjo ultimativna pokazatelja statusa. Hkrati je tudi ženska, ki ne prizna zlahka poraza.

dr. EDVARD STEINER (Aleš Valič)

Edvard je človek visokih moralnih načel. Zaradi svoje strokovnosti in pokončne moralne drže je med svojimi kolegi visoko cenjen in ima velik vpliv v slovenski javnosti. Družina mu pomeni veliko in to poletje želi še posebej uživati v družbi svojega vnuka Marka.

Edvard je zagovornik tega, da mora biti zdravstvo dostopno vsakemu in tukaj s hčerko Julijo prihajata do mnogih nesoglasij in nepremostljivih nasprotij. Do svojih vnukov Marka in Ele je Edvard razumevajoč in pozoren dedek, predvsem Ela je njegova ljubljenka. Zdi pa se mu, da Julija od svojih otrok zahteva preveč.

Med brezskrbnim uživanjem v poletju ga spomini pogosto odnašajo tudi k pokojni ženi Mileni, ki je umrla zaradi zahrbtne bolezni pred desetimi leti. Parcela v kampu, ki jo je kupil skupaj z njo, je tako njegov srečen spomin na preteklost, ki je ni mogoče oživiti nikoli več.

Aleš Valič
Aleš Valič FOTO: POP TV

DAVID KRAMARIČ (Blaž Valič)

Julijin mož in Markov očim je zadržan, introvertiran inženir z izrazito kreativno žilico. V svoji karieri si je ustvaril tolikšen ugled, da zadnja leta lahko zelo dobro živi kot samostojen razvijalec in visoko specializiran svetovalec. Doma ima mir in zato tudi večinoma dela kar od doma v svojem minimalno urejenem kotičku. Ob delovnikih se zelo veseli kosil s hčerko Elo, ki jih pripravlja z veliko ljubeznijo.

ELA KRAMARIČ (Mei Rabič)

Dvanajstletna Ela je vzorna učenka in ubogljiv otrok. Njena ambiciozna mama jo drži na kratko, saj si želi, da njena hčerka uspe v življenju, seveda po njenih merilih. Ela se najboljše počuti, kadar je sama z očetom, pa tudi z Edvardom in Markom. Ela in Mark imata krasen odnos starejši brat – mlajša sestra, Mark jo pogosto tudi ščiti pred Julijo, kadar gre čez meje.

JANA DOLENC (Tanja Potočnik)

Po izgubi moža je Jana predvsem zelo zaščitniška do Lare. Zanjo namreč želi najboljše, zato tudi obišče kamp, kar za Laro deluje obremenjujoče. Jana je sicer uspešna ilustratorka, ki svoje inspiracije išče med Ljubljano in kampom Paradiso.

Tanja Potočnik
Tanja Potočnik FOTO: POP TV

Po moževi smrti je Jana prepričana, da je umrl tudi del nje. Pred bolečino izgube se je zatekla v delo in skrb za njuno edinko, kar je za Laro precej obremenjujoče, saj mama stoji na poti njene odraslosti.

V njunem odnosu želi v sledi tega, da jo ima zelo rada, biti karseda obzirna, da bi lahko svoje življenje živela čim bolj po svoje.

NADA BUČAR (Aleksandra Balmazović)

Janina sestra Nada ima izpolnjujočo kariero, s ključnim poslanstvom pomagati sočloveku in to počne v družini, poklicu in tudi drugod.

Je topla, čuteča ženska, odprta in strastna. Jani in Lari je bila v izjemno oporo in pomoč ob smrti Blaža in tudi v obdobju po njej. Pristen odnos ima še posebej z nečakinjo Laro, ki jo spodbuja pri njenih ambicijah in željah po osamosvojitvi.

Primož Vrhovec
Primož Vrhovec FOTO: POP TV

RENATO STRAŽAR (Primož Vrhovec)

Renato je nekdanji obveščevalni agent Sove, ki pa v svoji karieri ni napredoval. Zato se je nedolgo nazaj odločil, da bo sam svoj šef in odpre podjetje za varnostno svetovanje. V zgodbo se prepleta kot vohun družine Steiner, prav zaradi sprejemanja novega zdravstvenega zakona. Pri tem imajo njegove informacije ključno vlogo.

INES STRAŽAR (Sandra Debelak)

Ines je Renatova partnerka in velnes podjetnica, ki veliko da na videz in položaj. Svoj odnos z Renatom si želi nadgraditi z otrokom, za katerega si neizmerno prizadeva, a v svojih prizadevanjih naredi usodno napako.

FRANK KOVAČ (Gaber Kristjan Trseglav)

Dobrodušni mesar, strokovnjak na svojem področju, ki ga v življenju vodi njegova žena. Njegova Meri je njegov sonček in nadvse jo obožuje. Je zaveden kleni Slovenec, ki rad kaj dobrega domačega poje in ima rad narodnozabavno glasbo.

Preprost možakar, topel in šaljiv, z eno majhno napako. Kljub temu, da s priljubljeno ljubljansko butično mesarijo dobro služi, je še zmeraj izredno škrt. Vsako leto podira lastne rekorde v tem, kako malo zapravi za počitnice.

Gaber Kristjan Trseglav
Gaber Kristjan Trseglav FOTO: POP TV

MERI KOVAČ (Vesna Pernarčič)

Meri v družini Kovač nosi hlače in tudi najbolj radovedna očala celotnega kampa. Obožuje Frenka in njuni prepiri so precej kratkotrajne narave zaradi Merijinega zapravljanja in še večkrat zaradi njenega vtikanja v druge zadeve. Vsakič se prav tako zelo hitro tudi pobotata.

Meri je glasna in živahna opravljivka, glavna tračarka v kampu, ki vedno brezkompromisno izrazi svoje mnenje in se brez zadržkov vtika v druge, a ima v resnici dobro srce. Iskreno ljubi moža in svoja otroka, ponosno pove, da sta s hčerko Saško najboljši prijateljici.

Vesna Pernarčič
Vesna Pernarčič FOTO: POP TV

SAŠKA KOVAČ (Mila Peršin)

Saška je živa podoba svoje mami Meri. Sta najboljši prijateljici in zaupata si prav vse. Predvsem vse podrobnosti vseh prisotnih v kampu. Je glasna, rada pleše, zna pa prav tako biti precej vsiljiva. Njena ambicija je postati vizažistka in uspešna vlogerka za ličila.

Že od otroških let je zaljubljena v Dina, ki ji je lansko poletje le namenil nekaj pozornosti. Zato si dela utvaro velike ljubezenske zgodbe. A na prvi pogled vse le ni tako enostavno.

Mila Peršin
Mila Peršin FOTO: POP TV

KEVIN KOVAČ (Patrik Novak)

Dvanajstletni Kevin je šolski primer paglavca, nabritega mulca s polno energije, ki dirja po kampu kot raketa in nenehno išče priložnosti za nove lumparije. Njegova simpatičnost in ljubek pogled (izpopolnjen do potankosti) ga večinoma rešujeta iz večjih težav, kar pa ne pomeni, da odraslim v kampu ne kravžlja živcev.

HRVOJE HRVATIN (ALEN ŠALINOVIĆ)

Hrvoje je lastnik istrskega kampa, v katerega zahajajo protagonisti naše serije. Je glasen, zgovoren Istrijan, ki se zelo rad tudi pošali. Njegovi pavšalisti so kot njegova druga družina. Poseben status gosta ima prav Edvard, ki v kamp tudi redno vlaga. Hrvoje pa redko obljubljene nadgradnje kampa tudi realizira.

DINO (Hrvojev nečak – MATINO ANTUNOVIĆ)

Dino v stricu Hrvoju predvsem vidi manjkajoč očetovski lik in vsa poletja je že od zgodnjega otroštva preživel prav v kampu. Vodenje potapljaškega tečaja ga je spoznal z Laro in ji ob udeležbi tečaja omogočil tudi delo v kampu. Njuna zveza je neobremenjena, vendar polna ljubosumnih iskric.

NINA (MELANI MEKICAR)

Nina je Larina najboljša prijateljica iz gimnazije. Čeprav študira v Španiji, sta z Laro redno na zvezi in si poročata, kaj vse se jima dogaja.

Nina živi pravo študentsko življenje, po katerem skrivoma hrepeni tudi Lara – življenje v tujini, nova poznanstva, ljubezni, avanture, okoljevarstvene debate in predvsem življenje brez starševskega nadzora. Nina je prava prijateljica, ki Lari stoji ob strani. Je vedno nasmejana in vedno pove, kar si misli.

KOMENTARJI (37)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

iskriv
14. 02. 2024 14.26
+8
Nadaljevanka sama po sebi je dobra , lepo kaže značaje posameznih likov , tudi zgodba je lepo sintetično povezana in prikazana , samo naslov mi ni preveč všeč , ker bi moral biti SKRITO V REKLAMAH , saj je toliko časa reklam , kolikor je časa igrane epizode !
idiu3krasne
16. 02. 2024 17.05
Lev07
13. 02. 2024 15.45
+9
Vsi, ki pljuvate čez tole serijo, verjetno gledate samo dokumentarne oddaje, poljudnoznanstvene...........same resne zadeve. Jaaaa seveda - vsi ste pred tv , komaj čakate začetek "raja" in požirate z očmi od začetka do konca. Se pa "spodobi" da tukaj šimfate, ker slovenske zadeve so pa zanič, pa igralci nikakvi in to se res ne spodobi gledat! Tisti, ki jim res ni všeč, ne komentirajo, ampak prestavijo na drug program.
Pojma_Nimaste
13. 02. 2024 13.46
+5
vi slovenci itk nimate nobene normalne serije, ne zaničevat še kar pride novo, v nasprotnem primeru neboste nikol niti imeli več nobene normalne serije ker nebo noben hotu snemat glede na odziv... cente svoje
PerjatiJoker
13. 02. 2024 13.08
-8
Posvoje sem bit res pri tem, da probam pogledat vsaj eno epizodo, da vidim kako je, a kot ponavadi, nasi me znajo vec naredit ene serije brez enga kupa balkanov ki so zraven. Eno pa vam je uspel ustvarit se eno negledljivo serijo bravo. Ko v Ameriki kjer more bit vse sam se multikukti ane.
Pojma_Nimaste
13. 02. 2024 13.41
+4
AHAHAHAH enga Dinota maš ki je pač za serijo nujen saj v nasprotnem smislu serija ne bi imela smisla - da se dogajanje odvija na Hrvaškem, v seriji oz kempu pa nobenga Hrvata? ne bi imelo smisla... in zrd enga oz dveh Hrvatov nemorste gledt serije, žalostn lajf mate
sc0rpion
12. 02. 2024 17.08
-4
Grozno, negledljivo. Mislili so, da če prestavijo Botre za eno uro, da bodo vsi to gledali. Vsaj po odzivu v moji službi velika večina visoko izobraženih temu triku ni nasedla. Veliko slabše kot sekirca v med, pa še tisto nihče ni gledal. Vsaka španska, mehiška ali turška stvar je boljša, bolj profesionalna
Malo_sutra
12. 02. 2024 12.48
-5
Spremne so vse… zato tudi gledam.
zmerni pesimist
12. 02. 2024 12.38
-5
alenka.NN
12. 02. 2024 13.20
-3
..ja res noo...prvo sem gledala skoraj celo, potem pa konec za mene...vse nekaj na silo, vse so si podobne, isti igralci in, ko to vidiš, ne rabiš gledat več kot eno....reklama pa takšna, kot da kandidira za 'oskarja'
tornadotex
12. 02. 2024 12.37
-2
Nehajte z temi neumnimi žajfnicami.Kdo to sploh gleda..ostarele mame.zakompleksane 40 letnice....Itak ko pogledaš samo za 5 minut vidiš eno samo dolgočasno nakladanje....in vi to promovirate kot nekakšen dosežek....Raje si poglejte kako starejšo nadeljevanko staro 30 let, kjer imate pravi humor in rdečo nit ,ki je vidna že na daleč,ne pa to klobasanje...porazno..
Dragica Cegler
12. 02. 2024 10.12
+1
A ni nič bolj pametnega za pisati?Kaj pa če bi kvazi novinarji raziskali kam ponikne veš nakraden denar.
toxicox
12. 02. 2024 10.09
+7
raje bi gospod profesor nadeljevali ne pa ta krneki
+10
skrito v raju - škoda da ni tam ostalo
marmilan
12. 02. 2024 09.33
+10
kdo sploh to gleda.
Lev07
13. 02. 2024 15.36
+8
Ti pa jaz pa vsi komentatorji, ki pljuvajo čez serijo, zvečer pa komaj čakajo pred tv, da se začne.
duhovnikj
12. 02. 2024 09.27
+16
Negledljivo, kot bi se šli nategovat po dolgem in počez presiti žabarji!
Fargo
12. 02. 2024 09.15
+8
Zaenkrat lepo prikazano. Kampiranje pa ne zajema samo lepega vremena, kot je zaenkrat prikazano, temveč tudi nevihte, ko padajo drevesa in veje po prikolicah, šotorih, ljudeh.
bik123
12. 02. 2024 08.38
+11
za kamp rajo je ta serija ok
Japa Jade
12. 02. 2024 09.15
+2
Dacar
12. 02. 2024 08.36
+12
Groza kdo to financira! Amaterji totalni.
kavalirko
12. 02. 2024 08.24
+15
Mene zanima predvsem kolikšna je kaj trenutna gledanost? Je isto visoka kot je bila v pilotu, ali se je po nekem čudežu povečala ali zmanjšala ? 😙
anabanana
12. 02. 2024 08.20
+11
SAŠKA KOVAČ (Mila Peršin), neima igralske žilice, vse na silo, še hodit ne zna😕
kavalirko
12. 02. 2024 08.31
+2
To samo dokazuje, da je dobra igralka 😂😉
Pojma_Nimaste
13. 02. 2024 13.44
-2
Men je pa Mila najboljša igrauka v serija... edina ki se potrudi "glumit", usi ostali dobesedno sam berejo kar imajo v skripti
anabanana
12. 02. 2024 08.17
+11
Vsak dan pomp okrog te serije pa ni tako zanimiva kolk se je že 2 meseca prej govorilo, 🙃
Tomy1
12. 02. 2024 08.15
+20
Sem gledal 1 in 1/2 druge, potem pa ni šlo več . Moje mnenje = otroški amaterski film, oz. pogojno - mešanica med špansko/turško nadaljevanko. Za odrasle oz. vsaj zame, negledljivo - žal !

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.