Slovenija ima talent

Domen Kljun: Zaradi bolezni sem bil pred nastopom precej živčen

Ljubljana, 18. 12. 2023 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Katja Dobrijević
Komentarji
109

V deveti sezoni šova Slovenija ima talent je slavil dolenjski pevec Domen Kljun, ki je na finalnem odru navdušil z zimzeleno balado Vrača se pomlad glasbenika Ota Pestnerja. Domen pravi, da je Oto po njegovem mnenju eden najboljših slovenskih pevcev, zato je vesel, da je lahko zapel eno izmed njegovih pesmi. Sicer vidno izčrpan Domen je takoj po zmagi spregovoril za naš medij in povedal, kako malo se je v resnici pripravljal na nastop zadnja dva dni pred finalom. Bolezen mu je tik pred finalom namreč vzela glas, zato se je bal, da morda sploh ne bo mogel nastopiti.

Več videovsebin
  • Iz SVETA: Pogovor z zmagovalcem Slovenija ima talent
    03:30
    Iz SVETA: Pogovor z zmagovalcem Slovenija ima talent
  • Domen Kljun finalni nastop v šovu Slovenija ima talent
    02:36
    Domen Kljun finalni nastop v šovu Slovenija ima talent

Ob razglasitvi zmagovalca sta Sašo in Peter prebrala tvoje ime. Kakšni so bili občutki v tistem trenutku?

Neverjetno je bilo, ko sem slišal svoje ime, da sem zmagovalec. Neverjetni občutki, no. Upam, da bom dojel, kaj se je zgodilo, ker v tem trenutku na odru še ne dojemam, kaj se je zgodilo. 

Komu si najprej skočil v objem? 

Ženi. Najprej k njej, ker je takoj pritekla k meni. Potem pa k prijateljem in sorodnikom.

Kako si zadovoljen s svojim današnjim nastopom? 

Moram reči, da preden sem stopil na oder, da sem bil precej živčen, ker nisem vedel, ali bom sploh lahko začel ali ne. Pred začetkom sem zamižal, malo sem se zamislil, in ko sem enkrat pel, sem vedel, da je to to. Ves čas sem imel v glavi, da so me ljudje sprejeli. Rekel sem si, da moram samo še enkrat zapeti in je to to. 

Kako si izbral današnjo pesem, zakaj ravno Vrača se pomlad Ota Pestnerja?

Pri izbiri mi je pomagal prijatelj. Dajal mi je predloge, pesmi sem poslušal in to sem res začutil. Oto mi ima itak ene najboljših pesmi, tudi zdaj pri teh letih. Sem si rekel, da se moram s to pesmijo predstaviti. 

Domen Kljun je veliki zmagovalec šova Slovenija ima talent
Domen Kljun je veliki zmagovalec šova Slovenija ima talent FOTO: POP TV

V finalu si nastopal malce bolehen. Kako si se počutil in kako težko ti je bilo danes nastopati? 

Včeraj zvečer nisem mogel govoriti, sem samo šepetal. Potem pa sem klical prijatelja, prijatelja, ki je solo pevec, in mi je dal nekaj napotkov, kako si lahko pomagam, da bo vsaj približno tako, kot mora biti. Na dan finala pa sem bil ves čas bolj kot ne tiho, čajčki in tablete. Našli so mi tudi prostor, kjer sem lahko zaspal vsaj malo, da sem se spočil.

Kakšni pa so bili napotki od prijatelja, kaj ti je svetoval? 

Svetoval mi je, kaj moram jesti. Grgral sem žajbelj in neke bonbone pa čim bolj tiho sem moral biti tiho. Tudi drugi tekmovalci so opazili, da sem bolj tih kot sicer, ampak se je splačalo.

Pa si se manj opeval, kot bi sicer želel?

Ja, manj. Enkrat sem zapel, preden sem stopil na oder, ampak mi ni šlo. Potem pa sem stopil na oder in si rekel 'Kar bo, bo.'

Že prej, po avdiciji in polfinalu, so te vabili, da bi nastopal na porokah. Kako je zdaj? Je tega še več?

 Ja, že za 2025 imam rezervacije. Je kar zanimivo. Po današnji zmagi pa bo tega verjetno še več. 

Domen Kljun
Domen Kljun FOTO: POP TV

Kaj bo prva stvar, ki jo boš naredil?

Najprej moram odkljukati vse obveznosti, ki me čakajo. (smeh)

Kaj pa kakšen malo bolj zabaven del? 

Ja, zvečer se bomo pozabavali, pa ne vem, če bomo glasni. (smeh)

Kako pa boš unovčil svojo zmago? Kako boš začel svojo kariero?

To je treba po pametni delati. Poskusil bom to čim bolje izkoristiti. Imam še enega prijatelja, ki ima svoj studio in vse. Bomo šli v tej smeri, da bi kakšno avtorsko pesem posnel.

Danes si tretjič nastopal na našem odru, na odru Slovenija ima talent. Kateri pa je naslednji oder, ki si ga želiš osvojiti?

O tem pa še nisem razmišljal. Morda kakšna Popevka. Mogoče bom enkrat spet tekmoval. 

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.