Slovenija ima talent

Duo Kamikazete o priljubljenosti plesa ob drogu: Zagotovo so pripomogli Talenti

Nova Gorica, 20. 05. 2024 10.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Eva Mavrič
Komentarji
6

Šov Slovenija ima talent je Evi in Tinkari, bolj poznanima pod imenom Duo Kamikazete, spremenil življenje. Simpatični Primorki sta prepričani, da jima je prav ta izkušnja odprla vrata tako na domačo kot tujo sceno. Svoje veščine sta izpilili' do te mere, da jih danes predajata novim generacijam – že pred časom sta namreč odprli svoj studio. Sedaj sta pripravljeni, da Sloveniji pokažeta vse, kar sami in njune učenke znajo.

"Po oddaji Slovenija ima talent so se nama odprla vrata v svet. Če bi leta 2018 pomislili, da bova kdaj tu, kjer sva danes, tega ne bi verjeli," sta prepričani Eva in Tinkara, simpatični Primorki, ki tvorita duet Duo Kamikazete. Dekleti sta na odru Talentov pokazali vrtoglave in dih jemajoče trike na drogu in ostalih pripomočkih, pot pa ju je nato ponesla tudi v tujino, kjer sta svoj talent pokazali in z njim navdušili tako v hrvaški kot portugalski različici šova.

"Od nekdaj sva si želeli več znanja in boljše pogoje treniranja, zato sva svoje absolventsko leto izkoristili za izobraževanje in šolanje na mednarodni cirkuški šoli v Portu na Portugalskem, kjer sva dobili vpogled v svet različnih aerial disciplin in se stoodstotno posvetili temu, kar naju najbolj veseli," sta se za naš portal 24ur.com spominjali. Po vrnitvi iz tujine sta konec leta 2022 odprli svoj studio, kjer znanje predajata naslednjim generacijam.

Prepričani sta, da je tudi šov Slovenija ima talent vplival na popularizacijo športa, okoli katerega so se vili številni stereotipi. "Vsekakor so spremembe velike in k temu je zagotovo pripomogla tudi oddaja Slovenija ima talent, saj je s predstavitvijo talentov in omogočanjem vsem posameznikom, da so se na odru predstavili, publiki pokazala, da je to šport, za katerega je treba trdo delati, vlagati trud in zahteva veliko vaje." 

Dodali sta, da je predsodkov vedno manj, "ker je šport vse bolj prepoznaven, s čimer je lažje  izpodbijati mite in stereotipe, ki so bili še močno prisotni, ko sva bili midve v šovu. Preseneča naju in sva hkrati tudi navdušeni, da se za ta šport odloča vse več starejših žensk, ki si želijo nekaj drugačnega, razvijati ženstvenost in preprosto sprostiti."

Duo Kamikazete prepričani, da so Talenti vplivali na popularizacijo plesa ob drogu.
Duo Kamikazete prepričani, da so Talenti vplivali na popularizacijo plesa ob drogu. FOTO: Tinkara Petrič Milič

Ciljev za prihodnost imata Eva in Tinkara veliko. Med njimi je tudi ta, da bi svoje talente lahko predstavili po še več slovenskih mestih in se morda udeležili še kakšnega mednarodnega festivala. "Hkrati pa bi si želeli razširiti studio, kjer bi še več mladim in tudi starejšim omogočili treniranje tega edinstvenega športa." 

Akrobatski duo na Primorskem čaka pester uvod v poletje s plesno-cirkuško predstavo Ko tišina spregovori. "Predstava bo polna presenečenj, prepletanja teles, nekaj, česar na slovenski sceni zagotovo še niste videli."

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rogla
20. 05. 2024 13.36
No, bolje brez komentarja!
Uporabnik1888402
20. 05. 2024 13.15
Duo? Jaz vidim oktete na slikah ...
osservatore
20. 05. 2024 12.59
Zdej bodo baje začeli plesat ob drogu tudi nebinarci.
luna.3
20. 05. 2024 12.40
+0
Verjetno si ti brez njega. Čestitke, punce!
Podlesničar
20. 05. 2024 11.17
-5
Zelo neprimerno, da se mlada dekleta tako razkazujejo... pa še s temi trebuhi... groza.
vrtnar _
20. 05. 2024 12.50
+1
še premal, za stare je bolj problematično