Slovenija ima talent - Tekmovalci

Cirkus Star

Ljubljana, 30. 10. 2023 05.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Mladi predstavnici cirkuške šole Cirkus star, Ajda in Valentina, sta na Talentih prepričali s svojo točko na obročih, najbolj pa sta navdušili Lada Bizovičarja, ki jima je namenil zlati gumb. Pravita, da si zmage zelo želita, prvi cilj pa je uspešno izveden nastop v polfinalni oddaji. Poleg tega si želita, da bi Lada znova navdušili, saj želita pokazati, da sta vredni zlatega gumba.

Starost: 10 do 12 let

Kraj: Koper

Cirkus star
Cirkus star FOTO: POP TV

Kakšna je vaša zgodba?

(Odgovarja trenerka Larisa) Že kot majhno deklico me je moj dedek vozil na cirkuške predstave. Vedno sem jih gledala s široko odprtimi očmi in dih mi je zastajal ob pogledu na zanimivo dogajanje. Ko me je kdo vprašal, kaj bom postala, ko bom velika, sem vsakemu odgovorila, da bom delala v cirkusu in potovala. Pozneje so me odrasli prepričali, da to ni nobeno delo in tako sem zašla v povsem druge vode. Strast do cirkusa pa je postala moj hobi. Ko sem potovala po svetu, sem obiskala različna izobraževanja in delavnice, povezane s cirkuško umetnostjo. Nato sem postala učiteljica Hula hopa, acro joge, aerial vadbe. Moj raziskovalni duh mi ni dal miru, želela sem si več, morda sem želela uresničiti tudi sanje drugih otrok. CIRKUS STAR je nastal čisto spontano, pred štirimi leti. Začeli smo z manjšo skupinico deklet, med prvimi sta bili tudi Ajda in Valentina. Bili sta od samega začetka najbolj zagreti, vestni in disciplinirani. Nekatera dekleta so prišla in tudi odšla, saj je naša vadba zelo zahtevna in pogosto je treba vložiti malo več truda in časa, da osvojiš določen element. Oni dve sta vztrajali in vsakič znova pomagali navdušiti nova dekleta. Pomagata mi pri demonstraciji gibov, vedno najdeta spodbudno besedo,  sta povezovalni steber v skupini. Trenutno treniramo v Kinetic studiu v Kopru ter ob petkih najamemo dvorano s pet metrov visokim stropom, kjer si dekleta lahko dajo duška. Višina vpenjanja rekvizitov je tista, ki še dodatno popestri našo vadbo in postavi dekletom vedno večje izzive.

Opišite se:

Cirkus Star društvo je skupina okoli 40 deklet, različnih starosti in znanj. Skupaj se učimo cirkuških umetnosti v zraku in na tleh. Vsako leto se predstavimo z novoletno in zaključno predstavo, kjer nastopajo čisto vsi člani. Letno naredimo tudi gledališko predstavo, v kateri sodeluje produkcijska skupina starejših članic. Med sabo smo zelo povezane, saj nas Larisa uči medsebojnega sodelovanja in ne tekmovanja.

Kaj počneta v prostem času?

V prostem času plezava po drevesih, se igrava Lakune, svojo izmišljeno igro, ki se jo igra na drevesu. Radi sva v naravi, radi ustvarjava.

Kako bi se opisal/i s tremi besedami?

Ajda: vztrajna, močna, vesela.
Valentina: vztrajna, radovedna, ustvarjalna.

Če bi imeli možnost, da se vama v življenju uresniči ena želja, katera bi to bila?

Najbolj si želiva, da zažariva kot pravi cirkuški zvezdi, kot je tudi ime naše skupine, in zmagava na Talentih.

Kdo vaju navdušuje, inspirira? Zakaj?

Ajda: Najbolj naju navdušuje in inspirira Tamia Šeme, ki je bila lani druga na Slovenija ima talent.

Valentina: Tamia je zelo lepa in dosledna. Slediva ji na IG, kjer sama rada pokaže potek treninga določenega giba. Vidiva, da je normalno 1000x pasti in se pobrati, preden narediš tisti perfektni gib.

Bi se radi prebili tudi na svetovni trg? Zakaj?

Ajda: Da, želiva si priti na svetovni trg.

Valentina: Aerial tehnike se zelo hitro razvijajo. Naša mentorica vedno pravi, da več učiteljev več zna. Tako kot ona bi se radi učili različne tehnike in jih pozneje prinesli v naše društvo.

Kaj pravita na svoj avdicijski nastop?

Valentina: Ko sva prišli na veliki oder, sva imeli veliko treme, ki pa je izginila takoj, ko sva začeli nastopati. S svojim nastopom sva zelo zadovoljni, saj nama je Lado polepšal ves mesec, ne samo dneva, ker nama je pritisnil zlati gumb

Ajda: Je pa bilo zelo težko zadržati skrivnost zase in zelo slabo sva se počutili, ko sva morali ostalim dekletom prikrivati resnico, ki bi jo najraje zakričale vsemu svetu.

Katerega žiranta sta se najbolj bali in zakaj?

Najbolj sva se bali Andreja. Bil je nov in nisva poznali njegovih kriterijev. Bali sva se tudi Ane, ker je balerina in je bolj pozorna na špičke in iztegnjene noge.

Kateri komentar žirantov se vaju je najbolj dotaknil? Zakaj?

Najbolj se naju je dotaknil komentar Andreja Škufce. Rekel nama je, da sva kot čebelici, nežni, ampak hkrati močni in odločni.

Koga želita prepričati s svojim polfinalnim nastopom?

Ajda: S polfinalnim nastopom si želiva najbolj prepričati Lada, ki nama je pritisnil zlati gumb.

Valentina: Želiva mu pokazati hvaležnost za njegovo zaupanje z nepozabnim polfinalnim nastopom.

Zakaj naj gledalci glasujejo ravno za vaju?

Ajda: Gledalci naj glasujejo ravno za naju, ker bodo videli nekaj, česar še nikoli niso.

Valentina: Na odru bova zaplesali na rekvizitu, ki bo za slovenske talente čista novost.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.