Slovenija ima talent - Tekmovalci

Gozd strahov

Ljubljana, 27. 11. 2023 05.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Gozd strahov želi v slovensko zabavno sceno vpeljati elemente srhljivega, adrenalinskega in pustolovskega duha. Njihov odrski nastop, ki so ga predstavili na odru Talentov, je bila srhljiva adrenalinska izkušnja po principu hiše strahov. Kot pravijo, za tem stoji ekipa mladih, kreativnih, ročno spretnih in odštekanih posameznikov, ki obsega številne igralce, animatorje, promotorje, kostumografe in umetnike.

Kraj: Ljubljana

Gozd strahov
Gozd strahov FOTO: POP TV

Naša zgodba:

Gozd strahov je srhljiva adrenalinska izkušnja, ki deluje na principu hiše strahov. Odvija se ponoči v gozdu, kjer obiskovalci hodijo po vnaprej označeni poti, rešujejo naloge in se spopadajo z raznimi izzivi, medtem pa jih strašijo pošasti, demoni in bitja z onostranstva. Zadnje leto smo zaradi vse večjega spraševanja oblikovali tudi odrski nastop Gozda strahov, v katerem zaenkrat sodeluje pet članov skupine. Gozd strahov se je začel v šali, kot neka pijana ideja na poletni sobotni večer. Prvo izvedbo dogodka smo imeli za noč čarovnic leta 2018; strašilo nas je deset, kostumi so bili ročno izdelani doma v roku enega tedna, pot smo označevali z nagrobnimi svečami, ki so nam spontano sproti ugašale. Začetki so bili zares surovi, ker nismo imeli smernic, po katerih bi se ravnali, smo bili prisiljeni vse delati po občutku in se učiti sproti ... Kljub skromnim začetkom in površni izvedbi smo prejeli mnoge pohvale in pozitivne odzive, kar nas je motiviralo, da idejo primemo za roge, jo nadgradimo in izboljšamo. Iz leta v leto smo izboljševali kostume, razširili obseg poti ter vključili nove ideje, mehanike, tehnologijo in aspekte. Tudi naša ekipa mladih, kreativnih, ročno spretnih in odštekanih posameznikov je z leti rasla in danes ekipa obsega že približno 55 igralcev, animatorjev, promotorjev, kostumografov in umetnikov. Letos začenjamo našo šesto sezono in komaj čakamo, da obiskovalcem pokažemo, kako strašna je lahko ena ura v našem gozdu. 

Katere poklice opravljate?

Naša ekipa sestoji iz posameznikov z raznih področij; imamo osebe z rednimi službami, pa tudi študente z različnih smer; ekonomiste, veterinarje, sociologe, kuharje, celo oskrbnike v živalskem vrtu itd. Smo posamezniki z različnimi kariernimi potmi in ambicijami, povezuje nas kreativna žilica ter strast do nastopanja, animiranja ter stopanje po neraziskanih področjih šovbiznisa.

Opišite svojo skupino. 

Kljub temu, da celotna skupina Gozd strahov ekipa obsega približno 55 ljudi, na talentih Gozd strahov zastopa samo pet članov. Ideja Gozda strahov je zrasla na Petrovem zelniku, ki se že skoraj 10 let ukvarja z animacijami različnih vrst; otroške animacije, animacije turistov v nočnih klubih, animacije publike v studiih televizijskih hiš, animacije na rojstnih dnevih, dela v sobah pobega itd. Gozd strahov je vrh avtorske ledene gore animatorstva, kjer lahko kreativa teče v potokih. V krogu svojih prijateljev, znancev in sodelavcev je Peter leta 2018 izbral najbolj sposobne in zaupljive, ki jih je vključil v grajenje projekta. Blaž je Petrov družinski prijatelj, ki je poleg nastopanja predvsem odgovoren za ročne spretnosti ter izdelavo kostumov in rekvizitov. Domen in Lana sta par in sta izvrstna igralca z dolgoletnimi izkušnjami v animaciji. Najmlajši in najzabavnejši je naš frontman Nik, ki je s Petrom prijatelj že iz osnovne šole. 

Kaj počnete v prostem času?

Nekateri med nami vzgajajo in zbirajo rastline, drugi so umetniki in veliko rišejo, tretji  se ukvarjajo z vojnimi starinami in najdbami, četrti božajo žirafe, Nik Perovšek pa večino prostega časa praviloma preživi na pivu v centru Ljubljane.

Kako bi se opisali s tremi besedami? 

Inovativni, kreativni in predrzni.

Kaj vam je v življenju najpomembnejše? 

Da v mainstream slovenskega zabavljaštva vpeljemo elemente srhljivega, adrenalinskega in pustolovskega duha ter podobne principe, na katerih je zgrajen Gozd strahov.

Če bi imeli možnost, da se vam v življenju uresniči ena želja, katera bi bila? 

Da Gozd strahov razširimo in spravimo na nivo, kjer ga bomo lahko izvajali tudi internacionalno in kjer bi lahko Gozd strahov zrasel do te mere, da bi izvajali več dogodkov hkrati.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.