Slovenija ima talent - Tekmovalci

Maja Drljepan

Ljubljana, 27. 11. 2023 05.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Maja Drljepan je svojo glasbeno kariero opustila leto dni, preden se je rodil njen sin Jan. Ko je odraščal, je tako njene pevske nastope gledal zgolj na posnetkih in jo poslušal na CD-jih. Letos se je Maja odločila, da mu uresniči željo, in to kar v oddaji Slovenija ima talent. V avdicijski oddaji je namreč po več letih znova nastopila, njen sin pa jo je tako prvič videl peti pred večjim občinstvom.

Starost: 42 let

Kraj: Domažle

Maja Drljepan
Maja Drljepan FOTO: POP TV

Moja zgodba:

Če sem iskrena, je bilo moje življenje vedno prepleteno z glasbo, že od rosnih let, ko so me starši snemali na kasetnik ter sem se pri babici vrtela in pela na mizi. Glasba je bila vedno moj najboljši prijatelj. Če rabiš nekaj, da ti dvigne razpoloženje, je glasba vedno za akcijo, za vsako situacijo obstaja prava pesem in ni ga dogodka, ki se ti lahko pripeti, da ga ni že nekdo opisal v kaki pesmi. Nikoli se nisem ukvarjala z mislimi ali se želim ukvarjati z glasbo oziroma petjem, to je en tak naravni vzgib v meni. Vedno so prihajale priložnosti in situacije, ki so me 'potiskale' v to smer. Nekdo bi rekel naključja, pa ne verjamem v njih. Če slediš temu, kam te vodi srce, nisi nikoli na napačni poti. In čeprav so vedno obstajale večletne pavze v mojih pevskih podvigih, se vedno znova vračam k petju. Imam tudi druge ljubezni in druge talente, a če sem povsem iskrena sama s seboj, je petje edina stvar, za katero si ne predstavljam, da je ne bi nikoli več počela v življenju. Kljub temu, da sem v petem razredu osnovne šole narisala svojo prvo modno ilustracijo in vedela, da želim postati modna oblikovalka, si brez težav predstavljam, da nikoli več ne naredim nobene obleke. A da nikoli več ne zapojem, mi je nepredstavljivo. Zato pri 42 letih lahko z gotovostjo trdim, da je moje poslanstvo na tem svetu petje in pri vsej moji teatralnosti tudi nastopanje. Torej zakaj se upirati naravnemu toku? Z razlogom glasbeniki še pri 80 letih stojijo na odrih in zabavajo množice. Nič se ne more primerjati z energijsko transakcijo, ki se zgodi med nastopajočim in publiko, nič. To je posebne vrste 'droga', ki jo težko opišeš, če je nisi doživel. In zato sem zopet tu. Čeprav z malo sinove spodbude, saj je prepoznal, kje je mami mesto. Težko rečem, da se 'žrtvujem'. Veselim se nastopov.

Kateri poklic opravljaš?

Po poklicu sem modna oblikovalka in imam svoje podjetje, kjer počnem točno to. 

Opiši svojo družino.

Imam to srečo, da imam izredno ljubečo in razumevajočo družino, ki me ni nikoli ovirala pri mojih raznih podvigih. Včasih te mogoče ne podpirajo, a pomembno je, da te ne ovirajo, kajne? (smeh) Z bratom sva sodelovala tudi v glasbenem smislu. Nekaj časa kot duet s svojimi originalnimi pesmimi, kasneje pa tudi pri skupini Skat, kjer je on napisal skoraj vsa besedila za naše pesmi. Žal nimam talenta za pisanje stihov. Ta se je z očeta, ki je tudi pesnik, prenesel le na brata.

Kaj počneš v prostem času?

Imam to srečo, da je moj poklic nekaj, kar izredno rada počnem, tako da niti ni neke striktne ločitve med mojim poklicnim in zasebnim življenjem. Moje stranke postanejo prijatelji in prijatelji postanejo stranke, delo preide v 'kofetkanja', druženja, večurne pogovore, ples in smeh. Nimam klasične percepcije delovnega in prostega časa. Verjetno je moj 'prosti čas' namenjen spanju. Zelo rada spim. Včasih dve uri na dan, drugič 20 ur v kosu. Kar ostane vmes, je namenjeno sinu, druženju z njim.

Opiši se.

Uf, najbolj nehvaležna naloga. Mogoče kot v pesmi Bitch od Meredith Brooks: "I'm a little bit of everything all rolled into one." Vse po malem, zavito v en paketek, imenovan Maja. 

Kako bi se opisala s tremi besedami? 

Samosvoja, trmasta in optimistična.

Kaj ti je v življenju najpomembnejše? 

Biti dober človek, dober zgled sinu, živeti s polnimi pljuči, brez obžalovanj, biti obkrožena z vsemi krasnimi ljudmi, ki so že del mojega življenja, in tistimi, ki še pridejo. 

Zakaj si se prijavila na Slovenija ima talent? 

Ne spomnim se več, koliko ljudi mi je skozi leta reklo, zakaj se ne prijavim na Slovenija ima talent. Vedno sem odgovorila, da ni šans. In resnično nisem nikoli imela tega namena, dokler name ni začel pritiskati sin. No, on ni nikoli rekel, naj se prijavim. Starejši kot je, bolj ga je zanimalo, zakaj več ne nastopam, in me je vse več spraševal, kdaj bom spet v kakšni skupini. V bistvu sem leto dni, preden sem zanosila, zapustila tudi zadnjo skupino, ki sem jo imela v Zagrebu, se preselila nazaj v Slovenijo, odprla podjetje, imela otroka itd. Jan ni bil nikoli prisoten na nobenem koncertu ali kaj podobnega. Izredno zanimivo mu je, da sem v spotih in na CD-jih, zato si je želel mamo videti v akciji na odru. Tako da sem potem začela razmišljati, kako naj mu izpolnim to željo, in ugotovila, da je mogoče najhitrejša pot ravno v oddaji Slovenija ima talent. Zarečenega kruha se največ poje. (smeh) 

Kakšne so bile tvoje priprave na avdicijski nastop oddaje Slovenija ima talent? 

Nič posebnega. Itak nikoli nisem nehala peti, tako da nisem izven forme. Sem si pa izbrala pesem, ki jo imam v krvi in jo znam odpeti tudi, če me zbudiš sredi noči, ker nisem vedela, kako se bom odzvala, ko bom po dolgem času spet stopila na oder. Nisem želela tvegati s popolnoma novo pesmijo, ki bi se jo morala šele naučiti. In prav sem se odločila, ker me je kljub vsem izkušnjam zajela vsaj zame atipična trema.

Če bi osvojila glavno nagrado 50.000 evrov, bi ... 

Kupila nov avto, skrajni čas je že, in odpeljala Jana na nepozabne počitnice.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.