Slovenija ima talent

Domen Kljun je veliki zmagovalec šova Slovenija ima talent

Ljubljana, 17. 12. 2023 19.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 11 min
Avtor
K.A., K. D., N.J.
Komentarji
84

10 najboljših te sezone šova Slovenija ima talent se je potegovalo za laskavi naziv zmagovalca in bogato denarno nagrado v višini 50.000 evrov. Z največ glasovi je zmagovalec devete sezone Slovenija ima talent postal Domen Kljun!

Veliki finale šova Slovenija ima talent sta s priredbo Smolarjeve Dvajset ljubic odprla voditelja Sašo Stare in Peter Poles, nato pa še zadnjič v tej sezoni na oder povabila žirante Ano Klašnja, Marjetko Vovk, Lada Bizovičarja in Andreja Škufco. Prav vsi so že komaj čakali, da vidijo, kaj so pripravili finalisti in v čigave roka bo šla zmaga. Nocoj žiranti niso imeli nobene naloge: odločitev je bila zgolj v rokah gledalcev. 

Cirkus Star
Cirkus Star FOTO: POP TV

Prvi sta na finalnem odru nastopili Ajda in Valentina – Cirkus Star. Dekleti sta pokazali velik napredek od avdicijskega nastopa do polfinala. Pred finalnim nastopom sta povedali, da sta hvaležni, da ju podpirajo tudi druge punce v klubu, ki so izdale, da je Ajda v paru bolj umirjena, Valentina pa bojda vedno najde način, da spodbudi k napredku. Dekleti sta dodali, da sta si precej podobni, radi sodelujeta, ker je ena malce večja in lažje pridrži drugo med točkami. "Midve ne veva, če boste vi padli dol, vi pa držite pesti, da midve ne padeva dol," sta šaljivo dodali. Na finalnem odru sta nastopili z rekvizitom, ki ga Slovenija še ni videla. Ob umirjeni glasbi sta pokazali izjemno moč, usklajenost, eleganco, zaupanje. Marjetka je bila po koncu nastopa povsem objokana, solzne oči sta imela tudi Lado in Ana, občinstvo v studiu pa ju je nagradilo s stoječimi ovacijami. "Jaz sem zelo vesel, da sem danes tu. Poleg dveh prostih padov sem najbolj opazil, da sta imeli celo točko očesni stik vzpostavljen ... Želim vama zelo uspešno kariero v cirkusu, tako ali drugače," je dejal Lado. "Vajina točka je čudovita. Tako mladi in tako profesionalni. Všeč mi je, da sta ambiciozni in tega ne skrivata," je dodal Andrej. Marjetka: "Kar podajata, to prijateljstvo, v klubu vaju spodbujajo, kakšen vzor sta ... hvala vama za to." Ana je dodala, da sta pravo presenečenje. "Vidve sta prihodnost slovenske akrobatike." 

Maria Sofia Tovar Brčič
Maria Sofia Tovar Brčič FOTO: POP TV

Naslednja je nastopila Maria Sofia Tovar Brčić. Mlada pevka je navdušila z glasom, izvirnostjo in preprostostjo. "To je nekaj edinstvenega, da ti toliko ljudi govori, da te spodbuja, podpira," je povedala pred nastopom najstnica, katere dodaten talent je, da vrti na prstu razne stvari – celo brisačo. Priznala je, da ji je zdaj precej lažje, kot ji je bilo v osnovni šoli. "Zelo sem vesela, da sem zbrala pogum, in upam, da vam bo moj nastop všeč," je še dodala pred nastopom. Izbrala je pesem I put a Spell on You Nine Simone, kjer je posebej do izraza prišla njena posebna barva glasu. Občinstvo je dvignila na noge. Marjetka: "Kaj smo mi našli v Škofji Loki, to je noro! Kakšna kraljica, kakšen vokal! Ti sodiš med top 10 najbolj posebnih vokalov, jaz te obožujem!" Ana je bila navdušena, češ da pred njo ni stalo sramežljivo dekle, ampak dodelana pevka. "Kdaj imaš ta prvi koncert?" je povprašal Lado. Andrej je bil tudi navdušen nad nastopom.  

Ahmed Kullab
Ahmed Kullab FOTO: POP TV

Ahmed Kullab je nastopil tretji. Plesalec, akrobat, ki se opisuje kot pozitiven in srečen človek, v Cirkusu Fuskabo pomaga otrokom; uči jih gibati in jim želi pokazati, da so še drugi načini porabljanja energije kot na ulici. V finalni točki je plesalec, ki prihaja iz Palestine, pokazal še tretji del svoje zgodbe – tokrat z iskrico ljubezni – in znova dokazal, da je odličen plesalec in akrobat. "Jaz se jokam, ker sem videla njega se smejati," je takoj po nastopu povedala Ana. "Povedal si svojo zgodbo. Všeč mi je tvoja skromnost in vizija, kako dajati otrokom smisel v dnevu. Všeč mi je videti, kako se giblješ, s srcem plešeš." "To, da delaš za katoliško družbo za pomoč mladim, pove, da si dober človek. Kar delaš na odru, pove, da si odličen akrobat in plesalec," je dodal Lado. Andreju je bil všeč kontrast med prvo in zadnjo točko, Marjetko pa je prevzelo, ker se ji zdi, da na oder prinaša pozitivo, poskuša razveseliti in pokazati tisto iskrico. "Hvala za podporo. Želim si nekoč biti kot vi. Način, kako podajate komentarje, vi ste heroji," je Ahmed še povedal žirantom.

Nina Sirk
Nina Sirk FOTO: POP TV

Nina Sirk, ki je na avdiciji navdušila z izvedbo Disneyjeve klasike, nato pa v polfinalu s priredbo The House of the Rising Sun, je dejala, da je bila, ko je bila majhna, kot pokvarjena plošča, sirena ... "Ko je šla v vrtec, sem opozorila vzgojiteljice, da če bo šel mimo kakšen pes, ima tako frekvenco, da pes napade," je njena mama pred finalnim nastopom delila anekdoto in dodala, da jo je dvakrat dejansko napadel pes, ko je Nina prepevala, tulila. Nina, ki poje od malega in je posebej vesela podpore dedka in babice, se je tokrat odločila za izvedbo hita Piece Of My Heart legendarne Janis Joplin in poskrbela za vrhunski žur. "Si med top 10 vokalov, o katerih je govorila Marjetka," je pokomentiral Lado. "Samo sporoči, kje bo tudi tvoj koncert." Andrej je pohvalil izbiro komada in dodal, da ga veseli, da je v komadu videl njo in ne Janis Joplin. Ani je bil nastop zelo všeč, Marjetko je razveselilo, da je pokazala še svoj tretji obraz – še posebej pa je dejala, da občuduje njeno esenco. 

Arbadakarba
Arbadakarba FOTO: POP TV

Naslednja sta se predstavila Arbadakarba, Matjaž in Tina. Zakonca sta očarala v polfinalu s točko, ko je Tina v nekem trenutku izginila z odra in se pojavila na drugem delu studia. "Naša starša sta dobra, zabavna in ... veliko več," so o njima povedali njuni otroci. Od nekdaj sta sanjala o lastni igralnici, praznovalnici ... in sanje zdaj uresničujeta. "Kateri otrok si ne želi imeti klovna za atija?" se je pošalil Matjaž pred nastopom. Na odru sta uprizorila izvirno točko, v kateri se je Tina čudežno prestavljala, pela This is me iz filma Največji šovmen, Matjaž je žongliral, držal svetilko na bradi ... skupaj sta plesala, čarala, pela in navdušila žirante in občinstvo. "Vsaka točka je bila nekaj posebnega, resnično vama želim, da še naprej ustvarjata in čarata," je dejala Ana. "Danes smo videli vse! Noro!" je bil očaran Andrej. Lado je najprej dolgo našteval, kaj vse sta pokazala in seznam je bil res dolg ... "in kar je najpomembneje, pokazala sta ljubezen," je še dodal na koncu. Marjetki je bila všeč točka in dodala je, da si želi, da bi bila kakšna takšna predstava na voljo takrat, ko je tudi sama svoje otroke vozila na predstave.  

Tatjana Gajanović
Tatjana Gajanović FOTO: POP TV

Tatjana Gajanović je dejala, da je kot plesalka drzna in inovativna, sicer pa empatična in prijazna punca. "Moji starši živijo v Izoli, smo pa ves čas na vezi," je povedala ter delila, da si oče verjetno želi, da bi imela kakšno redno službo, a jo veseli to, kar počne – ples. Ima partnerja, s katerim sta skupaj že sedem let. Oba sta plesalca in želita si, da bi nekoč imela svoj studio, v katerem bi lahko znanje delila z drugimi mlajšimi. Za razliko od prejšnjih hitrejših gibov se je tokrat odločila pokazati še drugo plat – in ne le ples, ampak celo predstavo. Nastopila je skupaj s še šestimi drugimi plesalci in na odru je dejansko pričarala pravi šov. "Če kdaj, je danes tvoja unikatnost prišla na plan v najboljši luči," je bil očaran Andrej, ki ji je ob koncu točke ploskal stoje. "Jaz te ne vidim le kot plesalko, ampak kot persono, ki lahko prodaja svoj šov," je dodala Marjetka. Ana: "Noro, kakšno točko si naredila. Želim ti neskončne možnosti ustvarjanja in izražanja." Lado je pokomentiral, da bi šel za svojega najljubšega umetnika v New York, za njeno točko pa še dlje.

Jure Kotnik
Jure Kotnik FOTO: POP TV

Naslednji je nastopil Jure Kotnik, ki sta ga Sašo in Peter označila za bodočo rokersko legendo in štajerskega Tomija Megliča. Na odru je prišel do izraza predvsem s svojo barvo glasu. Kot otrok je imel diagnozo ADHD in mati se ga je vedno trudila maksimalno podpirati. "Vedno mi da deseto, ne samo drugo priložnost," je priznal. Izjemno podporo mu daje tudi punca, sicer pa se že od nekdaj najde v glasbi. Tokrat so ga v studiu podprli vsi najbližji – punca, mama in oče. Tokrat je za nastop izbral rokersko pesem legendarne skupine Aerosmith, Dream On, ki, mimogrede, v tem letu praznuje že 50 let. Njegov vokal je prišel še bolj do izraza, občinstvo je navdušenje izkazalo z bučnim aplavzom. "Noro, noro, noro!" je komentiral Lado. "Si idealen za ta šov. Monter, od katerega nismo veliko pričakovali, dobili pa zvezdo!" Marjetka je bila navdušena nad vokalom. "Prinesel si tisti pravi moški vokal, hvala." Ana: "Jure, definitivno si upravičil svoj nastop na današnjem odru in veselim se, da te slišim še in še in še." Andrej je pohvalil, da vsakič na odru pokaže nekaj več, in mu čestital za izjemen nastop.  

Acro Connection
Acro Connection FOTO: POP TV

Acro Connection, Alja in Matjaž, sta pred nastopom povedala, da sta bila dan pred polfinalom čisto živčna, zvečer pa sta prejela posnetek z izjavami vseh bližnjih, ki ju podpirajo, kar jima je dalo dodatnega zagona. Z nastopom na Talentih si želita razširiti svojo acro skupnost in napredovati. Na odru sta tokrat predstavila točko, v kateri sta želela poudariti, da so v vsaki zvezi vzponi in padci in da se je treba potruditi, če se jih želi premagati. Uprizorila sta akrobatsko plesno točko, usklajeno, elegantno, nabito s čustvi ... "Če se naju z Ano kaj dotakne, je ta čista ljubezen na odru," je pokomentirala Marjetka. "Hvala vama. Fouš sem, ker jaz ne morem tako kot ti ...  Da bi jaz na poroki tako plesala – ni šlo," je dodala. "Vzponi in padci v vajinem razmerju dobijo povsem nov pomen," pa je dejal Lado, Andrej pa dodal: "Jaz sem uradno vajin fan. Čestitam, res sta super." "Odlično sta napredovala med oddajami," je povedala Ana. "Ko imaš nekaj tako rad, kot imata vidva to umetnost, pa še drug drugega, se to čuti." Alja in Matjaž sta sama izdelala tudi vse rekvizite, ki sta jih uporabila – od stopničk do svetilke.  

Domen Kljun
Domen Kljun FOTO: POP TV

Predzadnji je nastopil Domen Kljun, preprost fant, ki obožuje petje, pa tudi domačo kmetijo, konje ... Svojo ženo Nino je spoznal na veselici. Zasnubil jo je na pravljični način – šla sta na ježo in pripravil ji je čarobno snubitev. Žena mu nudi vso podporo in pravi, da brez nje ne bi bil na odru. Na finalnem odru je zapel romantično slovensko klasiko, Pestnerjevo zimzeleno Vrača se pomlad. Med petjem ga je občinstvo spodbujalo z vzkliki, nagrajevalo z aplavzom. Domen je po nastopu zaupal, da je na oder stopil, čeprav se je dan prej zbudil popolnoma brez glasu. Kljub bolezni je tako zbral energijo in moč ter navdušil vse v studiu. "Domen, to je noro. Jaz sem uživala. Takšen glas – to je noro," je pokomentirala Ana. Marjetka: "Sem se že znašla v situaciji, ko sem se zbudila brez glasu, in ti si danes splaval. Tvoj glas boža dušo, ušesa. Imaš briljanten glas. In glede na to, da si bolan ... bravo!" Za nastop sta mu čestitala tudi Andrej in Lado. 

Špela Šemrl
Špela Šemrl FOTO: POP TV

Zadnja je na odru nastopila harmonikarica Špela Šemrl. O Talentih je sanjala od otroštva. Poleg igranja harmonike Špela veliko časa posveča tudi gasilstvu, opravila pa je tudi izpit za operativnega gasilca. Obiskuje gimnazijo in še glasbeni konservatorij, kar terja dobro organiziranost, pravi pa, da ji brez podpore staršev ne bi uspelo. S starši je zelo povezana in dodaja, da je zanjo družina nekaj svetega. Nastopila je z venčkom izbranih skladb in končala s tradicionalno slovensko. Občinstvo in žiranti so ji zaploskali stoje. Marjetka je pohvalila, češ da po njeni zaslugi instrument, kot je harmonika, deluje 'kul'. "Zmešala si različne pesmi, različne žanre, zaključila s slovensko. Zanima me, ali lahko na Talentih zmaga glasba," je pokomentirala Ana. Lado je dejal, da je ponosen na svoj zlati gumb, ki si ga deli z Andrejem. Andrej: "Ti si fenomen letošnje sezone. Ti iz harmonike izvlečeš čustva." 

Nastop žiranta 

Medtem ko je potekalo glasovanje, smo spoznali vse finaliste natečaja Mladi upi, voditelja sta delila zanimivost, da je ekipa Gozd strahov prejela uradno vabilo na Amerika ima talent in tako odhaja čez lužo, nato pa je sledil še nastop žiranta Lada Bizovičarja, ki je na zabaven način pokazal, da zna vsakdo plesati. Hkrati je povedal, da bo kmalu napovedal, kdo je še tretji, ki gre z njim v Stožice.  

Zmaga gre v roke ... 

Pred razglasitvijo so vsi finalisti še enkrat povedali, kaj bi jim zmaga pomenila in za kaj bi porabili denarno nagrado. Nato sta Sašo in Peter na oder povabila vseh 10 nastopajočih. Najprej sta v naključnem vrstnem redu povedala, katera dva izmed deseterice sta prejela največ glasov občinstva.  

Domen Kljun
Domen Kljun FOTO: POP TV

Prva superfinalistka je postala Špela Šemrl, drugi superfinalist pa je postal Domen Kljun. Nato sta voditelja razglasila: "Zmagovalec devete sezone šova Slovenija ima talent je Domen Kljun!" "Sploh ne morem verjeti. Zdaj je Slovenija dokazala, da lahko naravni talent zmaga! Hvala!" je komentiral Domen takoj po razglasitvi. 

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

23.12

Zmagovalec devete sezone šova Slovenija ima talent je Domen Kljun!

Slovenija je izbrala Domna. "Ne morem verjeti," je priznal po razglasitvi.
23.11

Drugi superfinalist je ... Domen Kljun!

Špela ali Domen? Harmonika ali angelski glas? Kdo bo zmagal? To bomo izvedeli že kmalu.
23.10

Prva superfinalistka je Špela Šemrl!

Gledalci so z glasovi podprli Špelo ... kdo se ji bo pridružil?
23.03

Peter in Sašo sta na oder poklicala vse letošnje finaliste

Deset finalistov je na odru. Sledi trenutek resnice. Kdo bo zmagovalec devete sezone šova Slovenija ima talent? Voditelja bosta najprej razglasila dva najboljša, tista, za katera je glasovalo največ gledalcev.
22.57

Glasovanje je končano!

Voditelja sta naznanila konec glasovanja! Linije so zaprte, talenti pa čakajo na končni rezultat ... napetost narašča.

KOMENTARJI (84)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

devlon
18. 12. 2023 16.11
5 sekund prej bi moral nehat pet
zani10
18. 12. 2023 14.11
+0
Zakaj pa niste raje muhameda izvolili
Banion
18. 12. 2023 13.17
-1
odlična zabavna oddaja, posrečena žirija, čeprav brez čarakniša malo okrnjena, a kaj ko jo kvarijo reklame, o voditeljih ne bom sodil
4890
18. 12. 2023 12.53
+1
Iz sekte sds se že hvalijo, da imajo zasluge za njegovo zmago, bedniki😎
metalc
18. 12. 2023 11.02
+11
valda je Ahmed dobre volje :) prišel je iz države kjer vlada islam in je pač klasična greznica, tukaj zastonj stanovanje, socijalno, čez nekaj časa za njim pride še familija in lahko bo imel 10 otrok, vse zastonj in 5k dodatkov :) tudi jaz bi plesal če bi slovenija tako lepo delala z nami, delavci...
Jože Fortuna
18. 12. 2023 10.25
+15
Res je lepo, da je zmagal NARAVNI talent !
Kje si nikica zlata
18. 12. 2023 10.11
+4
Ahmeda deportirat
Blaze of glory
18. 12. 2023 10.22
+2
18. 12. 2023 09.27
+22
dva klovna skačeta po odru, potem so reklame, nato en kandidat in tako naprej. Kandidati so bili 15% deležniki te oddaje, ostalo pa niti nevem kaj je bilo.
nora_ovca
18. 12. 2023 09.04
+23
Oba s Špelo sta si zaslužila biti čisto na vrhu. Bi bilo zanimivo ju videt v duetu
Gutenberg
18. 12. 2023 08.32
+4
Špela je talent prve klase, malo iz okvirja, ampak za komercialo pa je bolj zanimiv pevec, zato so zmago podelili njemu. Kdaj bo zmagal resnični talent?
čriček
18. 12. 2023 09.28
+15
Saj on je naravni talent, Špela je pa velik talent z dodatkom ogromne količine trdega dela. Nesporno je bil njen dosežek razvrednoten.
Slava b
18. 12. 2023 08.30
+17
Nikoli ne gledam stvari,ki ne ne zanimajo.Beda pa je,da gledajo pa tisti ,ki jih ne zanima,da lahko potem pljuvajo kako je vse slabo Mnogi so pokazali svoj talent in sposobnosti,ki so lahko ponosni nase.Lep duet bi bil harmonika in zmagovalec Domen.Cestitke.
4556
18. 12. 2023 08.21
+12
Vsake oči imajo svojega malarja in zakaj toliko kritike ,če vam šov ni všeč ne gledati ,saj ni obvezno .Za mene zanimivo ,ker ob vsakem nastopajočem vidiš kako se trudijo koliko je treba vložka v uspeh kljub talentu . --Čestitke vsem bili ste super slabo o vas pišejo le zavistni kavč komentatorji ki samo s kritiziranjem ne bodo ničesar dosegli. Delajte potrudite se in da vas vidimo v naslednji sezoni tudi vam želim uspeha .
Marija Kolar
18. 12. 2023 08.05
+7
Resnični talent je Špela s harmoniko!!!
Uporabnik1874818
18. 12. 2023 08.00
+35
Oddaja je super, zaradi talentov, ampak žirantki sta pa tako osladni in narejeni, da je vse skupaj negledljivo!
ACTUAL
18. 12. 2023 08.00
+33
ko ima politika vpliv na zmago potem je šov totalno brezvezen kot v tem dotičnem primeru....ahmed lepo vas prosim.... če bi blo fer tip sploh nastopat ne bi smel ker še šov imenuje talenti slovenije ne talenti bližnjega vzhoda....
Peter Jurcek
18. 12. 2023 08.45
-9
Takole sovraštvo do soljudi se prej ko slej povrne v lastno nesrečo.
bor99
18. 12. 2023 09.13
-5
ker v ameriki nastopajo pa sami američani, a ne. no še slovenci so bili sedaj povabljeni tja. in kaj zdaj bojo rekli ne, zaradi takih rasistov kot si ti?
ACTUAL
18. 12. 2023 09.49
+9
nakladajte koliko veste in znate ampak to moti samo tiste ki se najdete v zapisu..... večina se itak strinja z mano ker je pač to resnica.... večina slovencev niso naklonjeni ahmedom ter vašim woke propagandam
Kje si nikica zlata
18. 12. 2023 10.12
-1
Bor s takim imenom kot ga imaš ti, bi se najprej preimenoval, potem pa jokal glede wasisma
Mukec
17. 12. 2023 21.47
-13
Ahmad, Ahmad....
rogla
17. 12. 2023 21.37
+32
Infiltrator
17. 12. 2023 21.34
+16
Teli in tudi že prejšnji TALENTI je postala kuhinja ,ki gledalce pred tv preprica da so dali glas a je vse ze prej določeno . Jaz temu recem predstava za ovce
utrinek25
17. 12. 2023 21.33
+18
To so finale. Beda ugašam ta cirkus
Sortegilio
17. 12. 2023 21.28
+22
Abradakarbra sta vec pokazala v polfinalu kot v finalu. Velika napaka,da ni Nikija Knezevica v finalu. Tole ni bilo c od carovnije.
Palestinec Phil
17. 12. 2023 21.29
+6
StAnalitik
17. 12. 2023 21.58
+4
Peter Jurcek
18. 12. 2023 08.46
-10
Ahmat je bolj jajoševe sorte. Jufke, pa to.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.