Znan obraz ima svoj glas

Zmaga je šla znova v roke Adrijani Kamnik

Ljubljana, 13. 03. 2022 23.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 8 min

Druga oddaja šeste sezone priljubljenega šova Znan obraz ima svoj glas je postregla z novimi preobrazbami osmih znanih nastopajočih, ki so s svojimi točkami navdušili tako gledalce kot žirijo, še posebej Adrijana Kamnik, ki je v dvojni imitaciji stopila v čevlje Dolly Parton in Kennyja Rogersa.

Tokratna oddaja najbolj zabavnega šova letošnje pomladi je postregla z odličnimi, zabavnimi in zanimivimi imitacijami, od katerih je bilo kar nekaj precej zahtevnih in zaradi dolgega sedenja v maski tudi napornih. Žirantskemu trojčku pa se je v drugi oddaji kot gostujoči četrti žirant pridružil eden najbolj priljubljenih glasbenikov, vedno nasmejan Modrijan Blaž Švab, ki je na začetku oddaje povedal: "Res se veselim vseh nastopov, še posebej Dolly Parton in Kennyja Rogersa, ki je meni ljuba pesem. Najbolj pa me zanima Kekec, ker je Kekčeva pesem pevsko zelo zahtevna pesem in me zanima, kako bo Nastja to izvedla."

Osem znanih obrazov je v drugi oddaji popolnoma navdušilo s svojimi preobrazbami, kjer smo znova slišali glasbo z vseh vetrov - od domačih pesmi do ameriških uspešnic. Doživeli pa smo tudi prvo dvojno preobrazbo, saj je Adrijana Kamnik morala imitirati tako Dolly Parton kot tudi Kennyja Rogersa. Nastja, Matevž, Martina, Mario, Adrijana, Damjana in BQL so ponovno postregli z odličnimi točkami, a na koncu je po seštevku točk žirije, sotekmovalcev in gledalcev ponovno slavila Adrijana Kamnik, ki je navdušila z dvojno imitacijo. "Najlepša hvala za vse ocene in glasove. Presrečna sem," je rezultate komentirala zmagovalka večera.

Znan obraz ima svoj glas
Znan obraz ima svoj glas FOTO: mediaspeed

In v koga so se v drugi oddaji preobrazili naši znani nastopajoči?

NASTJA GABOR

Nastja Gabor
Nastja Gabor FOTO: mediaspeed

Prva je na oder stopila mlada pevka, ki je imela svojevrsten izziv, saj je stopila v čevlje slovenskega junaka Kekca in zapela zimzeleno uspešnico Kekčeva pesem, ki pa je vokalno zelo zahtevna. "Joj, kako je bilo to dobro! Kot tapravi Kekec. Dobro si se prehodila in dobro zadihala. Bila si kot ta prava lumpa in zadele vse široke samoglasnike. Meni si segla do srca," je povedala Ana Marija, Helena pa dodala: "Transformacija odraslega v otroka je zelo zahtevna, ker odrasli smo izgubili tisto otroško igrivost in tudi barvo glasu zadeti. Bila si točna vokalno, a tudi malo zadihana, ampak super nastop." Svoj komentar je podal tudi Blaž: "Nastja, popeljala si me v otroštvo, ko sem tudi sam pel to pesem. Ti si našla ta čar, da je življenje v otroških letih lepo, in si zadela v nulo. Kušnil te bom za nagrado, ker si bila fantastična," je komentiral Blaž in skočil do Nastje in ji dal poljub na lička. Zadnji pa je komentiral Andrej: "Vsak Slovenec je vsaj enkrat zapel to pesem v življenju in bi lahko bila tudi slovenska himna. Vsi žirantje so rekli, da je bil to velik izziv v glasovnem smislu, zato se tudi sam pridružujem temu mnenju, da si bila odlična."

MATEVŽ DERENDA

Matevž Derenda
Matevž Derenda FOTO: mediaspeed

Drugi je na oder stopil mlad pevec, ki je tokrat imitiral pevca OMI-ja in zapel uspešnico Cheerleader. "Matevž, tvoja mami bi te zdele tako užgala čez glavo, če bi bil tako jebiveterski tudi v življenju. V nastopu si ujel ta občutek 'jebiveterstva' in uživanja v brezskrbnemu življenju," je ocenil Blaž, Ana Maria pa dodala: "Čestitke za masko, super so te naredili, še posebej usta in obraz. Po videnem ti zelo pašeš na plažo, ampak res vzemi s seboj kremo za sončenje." Naslednji je komentar podal Andrej: "Ta videospot v originalu je narejen do potankosti, tudi s seksi dekleti. In tudi ti si danes imel na odru kar nekaj dam, bi lahko vrgel oko tudi na njih, pa je tega manjkalo." Zadnja je komentirala Helena: "Meni si zvenel kot kakšna jamajška Shakira. (smeh) Ta pesem gre iz nizke lege v falzet, kar je precej zoprna lega glasu in to ni nekaj lahkega za peti. Prestal si izziv in čestitke za nastop."

MARTINA MAJERLE

Martina Majerle
Martina Majerle FOTO: mediaspeed

Odlična vokalistka se je tokrat prelevila v glasbeno divo Christino Aguilera, zapela pa je zelo čustveno in vokalno zahtevno pesem Hurt, ki je pesem posvetila očetu. "Mislim, da bomo vsi klicali očete po tej pesmi. Mene si ganila do solz. Iskren, čudovit in čuten nastop. Bravo," je povedala Ana Maria, Helena pa dodala: "Martina, ti si kar dovoli, da se zlomiš med pesmijo, ker to ni nič narobe. Ne smemo skrivati čustev in si dovoli to. Zelo dobro si zapela vse te visoke tone, ti si naraven talent." Naslednji je komentiral Andrej: "Jaz bi se navezal na tvojo iskrenost nastopa. Christina ima izjemno prepoznaven glas, ti pa si v pesem dala sebe in to je bilo res čudovito. Sem vesel, da sem te lahko poslušal v živo." Zadnji je komentiral Blaž: "Osamljenost je nekaj kar najbolj boli, ampak ti si me danes spomnila na to, da je osamljenost eno veliko orodje, ki ga lahko uporabimo v glasbi. In ta tvoj nastop danes, ko si se slekla do svojega bistva, je veliko tveganje, a si zmagala, zato si zelo pogumna. Ti si šla v to, da nisi izhajala iz tega, kaj boš pela, ampak kaj boš čutila in si to opravila z odliko."

MARIO PEŠIĆ

Mario Pešić
Mario Pešić FOTO: mediaspeed

Naslednji je oder zavzel simpatičen pevec, ki je tokrat oblekel kostum frontmana ameriške rock skupine The Trashmen in zapel znano uspešnico Surfin Bird. "Mario, to je bilo odbito in odpičeno do neba! Sem mislila, da boš hiperventiliral. (smeh) Tole je bil nastop in pol, kapo dol," je ocenila Helena, Andrej pa dodal: "Bolj butastega komada še nisem slišal, ampak je bil tole genialen nastop. To je moralo biti zelo naporno za peti, ampak si serviral res odličen nastop." Svoj komentar je podala Ana Maria: "Ti si to pesem nam odpel kot nekaj lahkotnega, vem pa da je bilo treba v ta nastop vložiti veliko ur dela in koncentracije. Res, bravo za to točko." Zadnji je ocenjeval Blaž: "Ko sem te gledal, sem razmišljal marsikaj. Od tega, da se mi smiliš, ker moraš peti to 'neumno' pesem, do tega, da si bil res fantastičen in ti čestitam za ta nastop, ki je bil daleč od lahkega."

ADRIJANA KAMNIK

Adrijana Kamnik
Adrijana Kamnik FOTO: mediaspeed

Zmagovalko prve oddaje je tokrat čakala zahtevna naloga, saj je imitirala kar dve osebi - Dolly Parton in Kennyja Rogersa v duetu Islands in the Stream. "Na momente me je vmes prijelo, da bi se ti pridružil na odru. Bal sem se, da bi mi 'uničila' ljubi komad, a si ujela oba karakterja in glas obeh pevcev. Detajle si zadela v nulo. Odlično si opravila svoje delo in mi polepšala večer," je priznal Blaž, Ana Maria pa dodala: "Opazila sem vse podrobnosti v obeh tvojih imitacijah in sem bila paf, v najboljšem smislu. To je bil res nadpovprečen nastop." Navdušenja ni skrival niti Andrej: "Tamala, ti imaš res jajca, da odpelješ tako točko! Tvoj nastop je bil fantastičen, zadela si oba karakterja in lahko rečem samo velik bravo." Zadnja je ocenjevala Helena: "Adrijana, ti si tak študiozen tip, saj si v nulo naštudirala ta nastop. Krasno si krmarila iz moškega vokala v ženskega. To je zelo zahtevno in bila si res fantastična.''

DAMJANA GOLAVŠEK

Damjana Golavšek
Damjana Golavšek FOTO: mediaspeed

Znana glasbenica in pedagoginja je imela tokrat poseben izziv, saj je morala stopiti v šarmantnega Johna Travolto iz filma Briljantina, zapela pa je vsem znano pesem Greased Lightning, na koncu pa je priznala, da se je kot moški zelo zabavala. "Vau Damjana, čisto si me razgrela! Tole je bil pravi spektakel - od energije, plesa, petja in tega šarma Travolte. To ni električni podaljšek, nego Damjana Golavšek," je ocenila Ana Maria, Blaž pa dodal: "Ko sem te gledal, sem tuhtal o več podrobnosti. To je bila točka, pri kateri moraš imeti vse naštudirano, da se ne poškoduješ. TOle je bilo res fenomenalno, saj si v nastop dala veliko strasti," Naslednji je komentiral Andrej: "Damjana, zdaj sva pa tam, pri izzivu, ki ti ni toliko pisan na kožo. Skakala si po avtu, imel si cel žur, kot alfa samec si bila popolna. Zelo moram pohvalit tvoj nastop." Zadnja je komentirala Helena: "Draga moja, tole je bilo briljantno. Ti si človek odra, ker si ponotranjila Travolto in si ga zadela v nulo. Bravo!"

BQL

BQL
BQL FOTO: mediaspeed

Kot zadnja sta nastopila BQL, ki sta tokrat imela posebno nalogo, saj sta imitirala Jonas Brothers. In ker gre za tri pevce, se je Aneju in Roku pridružil tudi tretji brat Aljaž, ki se do sedaj ni izpostavljal medijem. Bratski trio je zapel velik glasbeni hit Sucker. "Koliko vas pa je, cela dinastija Piletič? (smeh) Anej je bil dober v falzetu, Rok se veliko pritožuje in je kot kakšna diva, ki potem vse spelje super, Aljaž pa je bil kot češnja na torti," je ocenila Helena, Blaž pa dodal: "Dragi bratje, polepšali ste mi nedeljo. Jaz vidim samo še plakat "veselica z ansamblom Piletič". Fantastični ste bili." Navdušenja ni skrivala niti Ana Maria: "Jaz sem začutila, kako močno bratsko energijo imate in to je res nekaj posebnega. Vi ste res postregli z odličnim nastopom, Aljažu pa čestitke za pogum, da je stopil na oder in pred kamere." Zadnji je komentiral Andrej: "Tole je bil super nastop, edino danes bi lahko bili bolj samovšečni, ker ste bili res kul."

Več vsebin iz šova Znan obraz ima svoj glas in novic iz zakulisja šova najdete TUKAJ.

Znan obraz ima svoj glas
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni