Matic Supovec

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
AVTOR
K.D.
KOMENTARJI
0
Pevec, ki zase pravi, da je pravi roker po duši. Za mamo bi zapel Cesarico pokojnega Oliverja Dragojevića, otroka v sebi pa bi nahranil z uspešnicami skupin AC/DC ali Parni Valjak.

Letnica rojstva: 1984
Kraj bivanja: Šmarje pri Jelšah
Izobrazba: Inženir elektrotehnike
Poklic: Tehnolog v plinski tehnologiji

MED SVOJE NAJVEČJE USPEHE NA GLASBENEM PODROČJU ŠTEJEM:

Zelo lep odziv na moje avtorske skladbe, ki smo jih posneli z Ans Unikat (Srce ne razume, Kar je moje je tvoje).

ZADNJI FILM, KI TE JE NAVDUŠIL?

Zvezda je rojena. Odlična glasba in igra. Ko je na koncu zapela Never love again, sem dobil kurjo polt. Sem pa bil tudi zelo navdušen nad filmom The Greatest Showman.

PESEM, KI SI JO TRENUTNO ŽVIŽGAŠ?

Trenutno si pojem eno od Brucea Springsteena – Hungry Heart. Nekako zelo pozitiven mi je. Ko ga slišim, sem kar boljše volje.

KAKO SE BOŠ PRIPRAVIL NA PREOBRAZBO V NASPROTNI SPOL?

Razmišljam, da bi si že sedaj kupil petke in začel malo hoditi. Ne predstavljam si, kako bo to izpadlo.

ČESA SE V SKLOPU ODDAJE NAJBOLJ VESELIŠ?

Najbolj se veselim zabave, spoznavanje novih stvari na glasbenem področju. Nikoli se nisem ukvarjal toliko z odrskim nastopom, zato komaj čakam, kako bodo potekale vaje z drama učiteljem in plesom.

IN ČESA BOJIŠ?

Ker z ansamblom igramo vsako soboto pred oddajo do jutranjih ur, me malo skrbi moj glas. Bojim se, da glasilke ne bojo zdržale vseh naporov, sploh, če vem, da sem sposoben kaj odpeti.

KOGA BI NAJRAJE IMITIRALA?

Enega težkega rokerja. Pri ansamblu je tudi prisoten rock oziroma pop rock. Udarni rock pa ne pride v upoštev pri našem repertoarju. Včasih sem z rock skupino izvajal tudi to zvrst, zato mi včasih malo manjka. Upam, da bom vsaj v oddaji prišel na svoj račun.

SE BOJIŠ DENISA?

Mogoče malo. Za vsako provokacijo ima deset odgovorov. Drugače pa komaj čakam, da kakšno rečeva.

Matic Supovec
Matic SupovecFOTO: POP TV

TVOJ VZORNIK JE?

Tu je pa težka. Nikoli nisem oko polagal striktno na enega. Imam svoja obdobja, ko si izberem katerega in ga veliko poslušam. V zadnjem času je to Prince in Eric Clapton. Sem pa imel tudi obdobje, ko sem poslušal dalmatinsko glasbo.

NAJLJUBŠI JUTRANJI RITUAL?

Jutranjega rituala nimam. Moja draga pravi, da sem fenomen. Od budilke do avta me loči dobrih pet minut, s tem, da tri minute porabim za umivanje zob. Edino ob sobotah si privoščim poležavanje in dolgo pitje kave s svojo partnerko.

SANJSKI DOPUST JE?

Morje, čoln in dobra družba. Za destinacijo mi je vseeno. Samo, da kdo drug vozi.

KAJ NAJRAJE POČNEŠ V PROSTEM ČASU?

Prostega časa sem do sedaj imel zelo malo. Letos lahko rečem, da smo po večini zaključili s skoraj vsemi deli na naši hiši oziroma okolici. Do sedaj je bilo veliko odrekanja. Drugače sem pa rad doma in rad preživljam čas z družino.

NAJVEČJA IN (ZAENKRAT) NEIZPOLNJENA ŽELJA?

Zelo rad bi se peljal z akrobatskim letalom. Ko sem enkrat gledal prispevek od Red Bull Air Race, sem si rekel: "To moram doživeti!"

NAJBOLJ ZABAVNA ANEKDOTA V POVEZAVI Z NASTOPI:

Enkrat sem nastopal v osnovni šoli. Spremljal me je klaviaturist. Pred mano je spremljal nekoga in je imel za ton in pol transponirano oktavo. Ko je spremljal mene, je pozabil prenastaviti klaviaturo. Pesem je bila tako visoko, da nisem mogel odpeti višin. Bilo je katastrofalno. Ko sem ga gledal, se je skrival za notami. Skoraj bi mu zavil vrat! (smeh)

OPIŠI SODNIKE Z ENO SOPOMENKO:

Marko – zabaven, Lara – nežna duša, Lea – odštekana.

KDO TE JE NAJBOLJ NAVDUŠIL V PREJŠNJIH SEZONAH?

Tilen – Svatlana Makarovič. Verjetno zato, ker so ga tako originalno našemili, ko pa je odprl usta, pa je bilo to to. Drugače pa se spomnim še Tomaža Ahačiča – Majda Sepe. Tudi ta preobrazba se je čisto poklopila. Bil je originalen.

KATERE PREOBRAZBE SE BOJIŠ?

Bojim se kakšne opere in kakšnega španskega komada, ki ga sploh ne razumem, kaj šele, da se moram naučiti besedilo.

KAJ TI POMENI SODELOVANJE V ŠOVU ZNAN OBRAZ IMA SVOJ GLAS?

To si štejem v veliko čast, da so me izbrali med vso množico glasbenikov. Rekel sem si, da bo to en mozaik v življenju, katerega se bom lahko spominjal in mogoče kazal vnukom posnetke ...

POLETJE ALI ZIMA?

Poletje, zagotovo. Vročina, morje, mini krila. Čeprav mi je tudi zima v redu. Obožujem, ko lahko kurim doma kamin in krušno peč in zaspim ob kaminu.

SLADKO ALI SLANO?

Slano! Čevapčiči, ražnjiči, varatovina, vešalice … To je to, brez soli ne gre. Sladkem se takoj odpovem.

MAMINA NAJLJUBŠA PESEM?

Oliver Dragojevič – Cesarica.

TOČKA, S KATERO BI NAHRANIL OTROKA V SEBI?

Uf, ta je pa težka. Mogoče katera pesem od AC/DC, Princea ali pa Parni Valjak.

NAJLJUBŠI SLOVENSKI IZVAJALEC?

Nina Pušlar. Bil sem že na mnogih koncertih in vedno sem užival. Nekako je zelo sproščena in pristna na odru. Pa še odličen band je imela za sabo.

NAJLJUBŠA FILMSKA GLASBA?

Največji šovmen. Toliko enih melodij, ki sem jih slišal v tem filmu, se ne spomnim, da sem jih še kje.