Plesalci

Nina Gerič

Ljubljana, 11. 03. 2020 13.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

37-letna Nina je začela plesati standardne in latinskoameriške plese pri sedmem letu. V tekmovalni karieri je bila večkratna državna prvakinja, peta na svetovnem prvenstvu, finalistka vseh večjih tekmovanj na svetu in zmagovalka posameznega plesa v Blackpoolu.

Česa se v novi sezoni veseliš? Kaj ti bo v izziv?

Vsaka nova sezona je že sama po sebi velik izziv. Meni je najbolj razburljivo obdobje, preden izvem, kdo bo moj plesalec, potem trenutek, ko zaveznika spoznaš, se z njim srečaš in prvič zaplešeš, kasneje pa seveda tudi pričakovanje novega plesa in glasbe, vsak teden. Izzivi so pa tudi tedenska presenečenja, ki jih POP TV pogosto pripravlja za nas. Komaj čakam, da se 4. sezona uradno začne.

Koliko ti je zrasla želja po zmagi skozi sezone?

Ne morem ravno reči, da mi raste želja po zmagi, zagotovo mi pa raste želja po tem, koliko in kako lahko naučim plesati svojega soplesalca.

Nina Gerič se vrača drugo sezono, lani je plesala z Borisom Kopitarjem.
Nina Gerič se vrača drugo sezono, lani je plesala z Borisom Kopitarjem. FOTO: Miro Majcen

Kateri ples je laika najtežje naučiti in kateri ples najlažje?

Odvisno od predznanja bodočega plesalca. Če že nekaj zna, sta to slowfox in samba. Samba, zaradi 'bouncea', slowfox pa zaradi preciznih dvigov in spustov, v počasnem ritmu. Če pa nima nikakršnega predznanja, misim, da so vsi plesi enako težki.

Kakšno izkušnjo si imela v preteklih sezonah, v katerih si sodelovala?

Pretekla sezona je bila zame zanimiva, zabavna in nepozabna, tudi zaradi tega, ker je bila moja prva. Ogromno sem se naučila in si pridobila dragocene izkušnje za letošnjo, drugo sezono.

Kako pristopiš k učenju laika?

Učenje zvezdnika v oddaji se precej razlikuje od učenja tečajnikov na plesnem tečaju. V showu imamo na razpolago določen čas, v katerem soplesalca pripravimo koliko se da dobro, za nedeljsko oddajo. V naprej sestavim koreografijo, ga le to naučim, dodava držo, vse skupaj “postaviva” na glasbo, nato, če seveda ostane še kaj časa, izboljšujeva detajle. Na tečaju pa se najprej posvetimo osnovam in po tem znanje nadgrajujem, ne, da bi nas preganjal čas.

Zvezde plešejo

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.