Zvezde

Boris Kopitar

Ljubljana, 31. 01. 2019 19.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Voditelj in pevec Boris Kopitar, odkar pomni, rad sprejema nove izzive, ki mu jih ponuja življenje. Ponujena možnost, da se pri dobrih 66 letih preizkusi v veščini, ki je še ni vešč, pa mu zelo veliko pomeni.

Starost: 66 let
Poklic: voditelj in pevec
Kraj bivanja: Ihan
Moto: Nikoli ne reci nikoli. Vse se more, če se le malo hoče in nič se ne more, če se le malo noče.

Kaj ti pomeni sodelovanje v največjem plesnem televizijskem šovu Zvezde plešejo?
Odkar pomnim, sem rad sprejemal nove izzive, ki mi jih je ponujalo življenje. Ponujena možnost, da se pri dobrih 66-tih letih preizkusim v veščini, ki je nisem vešč, mi zelo veliko pomeni. Celotna produkcijska skupina največjega televizijskega šova Zvezde plešejo deluje tako profesionalno, da vem, da se bomo mi lepo imeli, gledalci pa uživali. Tudi zato bom skušal po svojih najboljših močeh opravičiti to zaupanje.

Kako pomemben del tvojega življenja je ples?
V življenju je tako naneslo, da sem veliko več časa preživel na glasbenem odru kot pa pod njim. Vedno pa me je mikalo, da bi se poskusil tudi v plesu.

Kje najraje plešeš? Zakaj prav tam?
Najraje plešem v družbi prijateljev in znancev na kakšni zabavi, praznovanju ali družabnem plesu. Tudi ko dobro pomislim, se težko spomnim, da bi kdaj plesal z drugo plesalko, kot pa s svojo boljšo polovico. Solistično še nikoli nisem plesal. V življenju je vse enkrat prvič.

Kakšni so tvoji spomini na srednješolske plese?
Takšnih spominov nimam, saj sem že takrat na odru veselo prepeval in opazoval plesne pare. Plesne pare, ki znajo dobro plesati, je res užitek gledati.

Je spomin na maturantski ples zate nekaj lepega, ali travma?
Izobraževal sem se ob delu, zato zaključnega maturantskega plesa nismo imeli. Udeležil pa sem se maturantskih plesov sina in hčerke, kjer sem se na plesišču zelo dobro počutil. Tudi hči, s katero sem zaplesal, me je pohvalila.

Boris Kopitar
Boris Kopitar FOTO: Ana Gregorič

Kateri je zate najbolj strasten ples? 
Zame rumba… pa tudi argentinski tango ni od muh.

Najboljša filmska plesna scena je … 
Tako kot večina, sem tudi jaz navdušen nad sceno iz filma Umazani ples, zelo všeč pa mi je tudi masovna scena plesanja po avtih na avtocesti iz filma Dežela la la, čeprav vem, da je filmsko zmontirana. Je pa zelo gledljiva za povprečnega gledalca.

Kdo je tvoj sanjski plesni partner?
Moja sanjska plesna partnerica bo plesalka, s katero bom spoznaval skrivnosti garanja na treningih in pot do uspeha v šovu Zvezde plešejo 2019.

Kako si se pripravljal na začetek? Si si ogledal tuje oddaje?
Kot mnogo gledalcev sem si tudi sam ogledal večino oddaj prvih dveh sezon šova Zvezde plešejo in užival v plesu prav vseh sodelujočih. Zdaj gre pa zares …

Česa se najbolj bojiš? (da padeš, se zlomi petka …)
Pravijo, da se na ovinku, ki se ga najbolj bojiš, najbolj gotovo lahko tudi zaletiš, zato o tem ne razmišljam.

Kaj te je v življenju do zdaj najbolj zaznamovalo oz. imaš kakšno takšno izkušnjo?
Lahko rečem, da je življenje z menoj kar prijazno, večkrat pa se s ponosom spomnim začetka ustvarjanja lastne družine in življenja v njej kamor sodijo tudi rojstva otrok in vnukov.

Največja lumparija, ki si jo naredil v življenju:
Kakšnih hudih lumparij pa nisem počel, saj vem, da nikoli ne smeš naredi drugemu tistega, česar ne želiš, da bi tebi kdo storil. Lumparije se večkrat rade maščujejo …

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Milinamorja
05. 02. 2019 12.29
+4
čestitamo Boris!