Zvezde

Franko Bajc

Ljubljana, 31. 01. 2019 19.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Zmagovalcu lanskoletne Kmetije se je uresničila želja - sodeloval bo v šovu Zvezde plešejo. Čeprav s plesom nima nič izkušenj, komaj čaka, da se preizkusi v različnih plesih. 23-letnik se veseli novega izziva.

Starost: 23 let
Kraj bivanja: Ajdovščina

Kaj ti pomeni sodelovanje v največjem plesnem televizijskem šovu Zvezde plešejo?
Sodelovanje v šovu mi pomeni veliko. Težko razložim, ampak to je šov v katerem sem si vedno želel sodelovati. Vedel sem, da se ne moreš kar prijaviti, zato sem zelo vesel, da se mi je želja uresničila tako hitro.

Kako pomemben del tvojega življenja je ples?
Ples trenutno ne predstavlja velika pomena v mojem življenju saj nimam niti ure v plesni šoli. Pred dvema letoma sem nekaj malega zaplesal na izboru za mistra Slovenije, ampak se to ne more primerjati. Je pa bilo takrat to dovolj, da sem dobil občutek, da lahko v tem zelo uživam, če se bom le spravil do tega. Mislim da so Zvezde najboljša možna priložnost za to.

Kje najraje plešeš?
Najraje plešem sam, ker znanje mojih korakov trenutno ni za nikamor drugam.

Kateri je zate najbolj strasten ples?
To bom lahko odgovoril, ko bom kakšnega zaplesal. Mogoče se mi pa zdi, da igra pomembno vlogo tudi to, kako dobro se ujameš s soplesalko.

Najboljša filmska plesna scena je …
Step up. Veliko videospotov mi z tudi zelo všeč. Če povem enostavneje - tako kot pri glasbi mi je tudi pri plesu všeč vse, kjer vidim, da se plesalec oziroma plesalka lahko popolnoma prepusti gibu/glasbi in pri tem uživat Ne glede na samo zvrst.

Franko Bajc
Franko Bajc FOTO: Ana Gregorič

Kako si se pripravljal na začetek? Si si ogledal tuje oddaje?
Ogledal sem si tuje oddaje, ampak me je po večini ob gledanju samo še bolj 'stiskalo', ker so speljane na nivoju. So pa Zvezde tudi ena redkih oddaj, ki sem jih doma spremljal sproti. Imam že veliko idej, ki upam, da mi jih bo uspelo speljati. Samih plesnih korakov se še nisem učil, ampak skrbim za telesno pripravljenost in gibljivost. Mislim, da mi bo zelo prav prišla.

Česa se najbolj bojiš?
Najbolj se bojim, da ne bom doživel trenutka, ko bom odmislil na ostale stvari in samo plesal. To je tudi razlog, zakaj si tako želim sodelovati. Seveda so skrbi tudi v smeri, da si ne bom zapomnil korakov oziroma, da jih bom pozabil ravno, ko ne bi smel, da mi uide plesalka itd. Ampak napake se bodo sigurno dogajale, saj praktično nimam nič izkušenj.

Kaj te je v življenju do zdaj najbolj zaznamovalo oziroma imaš kakšno takšno izkušnjo?
Najbolj me je zaznamovalo prav lansko leto, ko se je zgodilo veliko sprememb na vseh področjih. Zmaga Kmetije, posledično finance, samozavest in seveda priložnost, da sodelujem v šovu Zvezde plešejo.

Največja lumparija, ki si jo naredila v življenju:
Sem zelo priden, če verjamete.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.