Zvezde

Igor Mikić

Ljubljana, 31. 01. 2019 19.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

32-letni maneken, voditelj in radijec Igor Mikić se bo preizkusil na plesnem parketu v največjem televizijskem plesnem šovu v Sloveniji Zvezde plešejo. Dejal je, da bo tovrstna izkušnja zanj kot naročena, saj bo lahko pokazal, kako blesti.

Starost: 32 let
Poklic: Voditelj, radijec, igralec, glasbenik in maneken
Kraj bivanja: Ljubljana
Moto:
1. Delaj to, kar te veseli, bodi hvaležen za malenkosti in pomagaj drugim ljudem.
2. Ljubiti in biti ljubljen je prava sreča, ne pa denarja polna vreča.
3. Trdo delo premaga talent, zato si prisluži svoj uspeh in se poberi vsakič, ko si na tleh.
4. Bodi to, kar si in ne tisto, kar ljudje želijo videti.

Kaj vam pomeni sodelovanje v največjem plesnem televizijskem šovu Zvezde plešejo? 

V svojem življenju rad sprejemam nove izzive in se učim novih vrlin, zato bo sodelovanje v plesnem šovu zame povsem nova dogodivščina. Rad se preizkušam v novih vlogah, rad sem ekstravagantno oblečen in rad spoznavam nove ljudi. Oddaja Zvezde plešejo je zato kot naročena, da pokažem, kako blestim.

Kako pomemben del tvojega življenja je ples?

Pravijo, da nikoli ne smeš izgubiti otroka v sebi in jaz se tega držim. Že od malih nog rad pojem, nastopam in se vrtim na stopalih. Ples je jezik, ki ga razume vsak človek na svetu in mislim, da ni lepšega jezika od tega. S plesom izrazimo svoje počutje, naklonjenost in svojo strast.

Kje najraje plešeš? Zakaj prav tam?

Najraje plešem v svoji dnevni sobi, ker se tam lahko resnično sprostim in prepustim glasbi. Bistvo je očem skrito, zato rad na skrivaj zatresem s svojo rito.

Kakšni so tvoji spomini na srednješolske plese? Kaj pa je to srednješolski ples?

To je verjetno ples, ki se ga nikoli nisem učil, ker sem raje s 'kul' sošolci na klopci kadil. To slabo razvado sem na srečo opustil, tega plesa se bom pa sedaj naučil.

Je spomin na maturantski ples zate nekaj lepega, ali travma?

Mislim, da v teh letih srednješolci plesa ne jemljejo resno in je to bolj kot ne obligacija oz. formalnost, ki je obvezna. Tudi pri meni je bilo tako. Jaz sem se imel sicer zelo lepo in sem z veseljem hodil na plesne vaje, kjer sem lahko pilil svojo tehniko zapeljevanja in osvajanja nežnejšega spola.

Kateri je zate najbolj strasten ples?

Rumba je zelo strasten in pedanten ples (sem pogledal na YouTube), kjer plesalec dvori in zapeljuje svojo plesalko ter ji izkazuje naklonjenost. Rumba izhaja s Kube, kjer še nisem bil, tako, da se bom sedaj naučil in ko zmagam, grem na Kubo pokazati, kako plešem. Plesala bova rumbo, da te raziščem kot Kolumbo.

Igor Mikić
Igor Mikić FOTO: Ana Gregorič

Najboljša filmska plesna scena je … 

V filmu Flashdance iz leta 1983, ki govori o punci, ki dela v dveh službah in se bori, da bi bila sprejeta na šolo baleta. Zelo navdihujoč in motivacijski film, kjer vidimo pravo strast in željo po plesu in uspehu.

Kdo je tvoj sanjski plesni partner?

Ne bi se branil Jennifer Lopez in Irine Shayk. Tudi z Beyonce bi se ujela in lepo zavrtela, ampak Iggy Azalea bi me pa najbolj prevzela, ker sva oba svetla in lesena kot metla, zato bi se skupaj naučila in vaša srca osvojila.

Kako ste se pripravljali na začetek? Ste si ogledali tuje oddaje?

Nič se nisem pripravljal. Jaz sem se pripravljen rodil. Vprašanje je, če je Slovenija pripravljena name.

Česa se najbolj bojite?

Ničesar se ne bojim, ker bom s trdim delom dokazal, koliko znam in koliko veljam. Če bi se pa slučajno pripetila nezgoda, da padem ali si strgam obleko, bi z nasmeškom nadaljeval, ker sem v življenju mnogokrat padel in se vedno pobral.

Kaj vas je v življenju do zdaj najbolj zaznamovalo oz. imate kakšno takšno izkušnjo?  

Osebnostno sem najbolj zrastel, napredoval in se spremenil, ko sem stopil iz cone udobja in se preselil v Avstralijo. Čeprav se je bilo težko navaditi na nove ljudi, mesto in življenje, sem zelo hvaležen za to izkušnjo, ki me je veliko naučila. Poletel sem iz gnezda in odprl krila. Ni pomembno, kje na svetu človek živi, pomembno je, da dela to, kar ga veseli.

Največja lumparija, ki ste jo naredili v življenju:

V osmem razredu osnovne šole, med glavnim odmorom, je sošolec z eno nogo stopil na okensko polico tretjega nadstropja. Jaz sem hotel pokazati, da sem bolj pogumen in sem na zunanjo okensko polico stopil z obema nogama, nakar je profesorica vstopila v razred in skoraj padla v nezavest. Oba sva bila suspendirana in do konca leta nisva smela hoditi v šolo. Tudi na končni izlet v Gardaland nisva smela. To je samo ena od mnogih lumparij, ki sem jih storil.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.