Naslovnica

Union Olimpija prispela v Jeruzalem

Jeruzalem, 09. 11. 2000 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Košarkarji Uniona Olimpije so postali prva ekipa, ki bo po izbruhu spopadov med Izraelci in Palestinci odigrala športno srečanje v Jeruzalemu. Ekipa s spremljevalnim osebjem in novinarji je po treh urah in pol mirnega leta prispela na telavivsko letališče, kjer so jo pričakali tamkajšnji novinarji, in nato z avtobusom odpotovala v Jeruzalem.

Kot je znano, bi moral madridski Real že pred štirinajstimi dnevi odpreti evropsko sezono v Jeruzalemu, toda tedaj je vodstvo Evrolige ocenilo, da je varnostni položaj v mestu prenevaren. Pretekli teden so vodilni možje lige, direktor Jordi Bertomeu in njegov pomočnik Judit Mari, ponovno obiskali mesto in po pogovorih s predstavniki košarkarskega kluba Hapoel in županom mesta ugotovili, da se je položaj toliko umiril, da je igranje tekem spet mogoče.

Novinarji pred tekmo zagotavljajo, da bo dvorana Malcha, v kateri se bo danes začel dvoboj 4. kroga skupine C, zagotovo nabito polna. Deseterici igralcev Uniona Olimpije (doma sta ostala Paravinja in poškodovani Modrič) se torej obeta "pekel", a kot pravi trener Ljubljančanov Zmago Sagadin, se igralci s tem ne obremenjujejo.