Naslovnica

Ustanovna seja NS Kapitalske družbe

Ljubljana, 28. 02. 2001 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
© STA
Komentarji
0

Člani novega nadzornega sveta (NS) Kapitalske družbe pokojninskega in invalidskega zavarovanja so se danes sešli na ustanovni seji, na kateri so za predsednika imenovali Miroslava Kalužo, za namestnico pa Božo Kovač. Govorili so tudi o pravnih podlagah delovanja NS, pregledali sklepe zadnje seje prejšnjega NS in podprli poslovni in finančni načrt kapitalske družbe za letos.

Člani NS so podpisali pogodbo s člani uprave in obravnavali ter dali soglasja k nekaterim internim aktom. Predsednik uprave Jožef Lenič je člane nadzornega sveta seznanil s potekom primopredaje poslov med njim in prejšnjim predsednikom Tomažem Toplakom ter jih seznanil s pregledom poslovnih odločitev prejšnje uprave. Na seji so govorili tudi o pogodbah o zaposlitvi Jožeta Leniča in njegovega namestnika Boruta Jamnika.

Za nove člane nadzornega sveta je vlada 15. februarja letos imenovala Zdravka Praznika, Miloša Pavlico, Majo Makovec, Miroslava Kalužo, Mojco Osojnik, Heleno Kamnar in Božo Kovač. Še iz prejšnje sestave pa sta ostala Sonja Bukovec in Franc Pelec.